veidenbums ([info]jd) rakstīja,
@ 2006-05-30 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: cold
Entry tags:vvf

Trešā Baltijas mūzikas industrijas konference (par)
droši vien šis vairāk interesētu rokgrupas un "biznesā" iesaistītos..
apmeklēju konferenci daļēji, un ja neskaita ekspertu viedokli par showkeisā redzētajiem izpildītājiem (vērtējumos dominēja vārds "boring" un smalka ironija no angļu speciālistu puses), es ievēroju Viestarta Gailīša stāstu par "Skaņumežu" (nebiju iedomājies, ka Battles sastāv no roka veterāniem, piem., Don Caballero un Helmet ex-dalībniekiem, bet jāiet uz viņiem esot obligāti, saka Dun Dun) un Ņujorkas / Čehijas / Slovākijas Matthew Covey priekšlasījumu, kurš dibinājis Tamizdat, kas nodarbojas ar A-eiropas jeb Ex-bloka valstu nekomerc mūzikas piedāvāšanu Rietumu tirgum.
te Matthew Covey uzstāšanās būtiskāko punktu atreferējums. viņš galvenokārt runāja par to, kā A-eiropas grupām jāiekaro Rietumu tirgus. trīs nepieciešamas lietas:
a) ierakstu distribūcija (par to, ka grupai jābūt diskiem / viniliem, nemaz negāja runa);
b) koncerttūrēm;
c) presei (recenzijām, intervijām, reklāmām).
parasti grūtības sagādā tas, ka līdz grupai jau nav nokārtots viens no šiem posmiem, ir grūtības iedarbināt nākamo, līdz ar ko šī esot "olas-visatas" tipa problēma. pozitīvā pieredze liecinot, ka no sākuma jāsāk ar vietējo kaimiņu "tirgus iekarošanu", jeb vienkāršāk sakot - intensīvi jāiztūrē Liet, Igaun, Polija, Vācija, nevis uzreiz jāspēlē tukši koncerti Londonā vai SXSW. šis bizness joprojām lielā mērā ir par satīklošanos un ietīklošanos jeb draudzēšanos ar līdzīgām citvalstu grupām, citvalstu scēnam (pozitīvie piemēri - internacionālie Eiropas hc un db scēnu networki).
bet Metjū sāka ar citu lietu: grupas dalībniekiem savā starpā no sākuma būtu jāvienojas, ko viņi vispār vēlas (nopelnīt, būt cool, vienkārši interesanti pavadīt laiku..). un jābūt gataviem uz to, ka ieguldījumi visdrīzāk neatmaksāsies pirmo piecu gadu laikā vispār.. viens no piemēriem bija slavenā un it kā izcilā čehu grupa Uz Jsme Doma, kas regulāri brauca uz ASV mēnešiem garās tūrēs. pirmajās sešās viņi palika mīnusos, turpmākajās trijās - pa nullēm, ceturtajā - plusos, piedevām dabūja kontraktu ar Alternative Tentacles Records, viņi izdeva cd utt. .. bet tad aiz noguruma (??) Uz Jsme Doma izjuka.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?