Pļavas sirds ([info]iuzh) rakstīja,
@ 2007-12-14 10:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:ddd - darba datora dūkšana

Kas tas par airi?
Man šodien sagribējās vēl šo to pastāstīt. Piemēram:

1. Aizvakar noskatījos slaveno, kino kritiķu ideāli novērtēto franču filmu Skafandrs un Tauriņš (Viva la K.Suns). Stāsts jau diezgan pakustināja, ņemot vērā, ka vēl patiess. Veiksmīgs cilvēks ar lieliski nodrošinātu dzīvi, 3 bērniem utt. pēkšņi cieš no infarkta, kas viņu paralizē uz atlikušo mūžu. Palikusi tikai acs. Atmiņas un ilūzijas turpmāk veido visu viņa pasauli. Un ar vienu aci top grāmata. Īss sižeta izklāsts. Es savu viedokli paturēšu pie sevis, oi, bet Laurai bija ko teikt, jo momentā sasaistīja filmu ar daoisma likumiem, kurus es aptuveni sapratu, bet ar tik žilbinošu terminu krājumu dalīties nemāku.

2. Nonākot darbā no rīta parasti aiz nekā darīšanas izlasu visus dienas humorus - respektīvi - horoskopus. Tad, nu, šodienas izklāsts mani atkal uzjautrināja, jo šomēnes jau trešo reizi horoskopā figurē viens un tas pats teikums. Šķiet tiem, kuri to sviestu sacer aptrūkusies izdoma. Tad, lūk - Nav izslēgts, ka ieskatīsieties kolēģī! - Interesanti, kurā kolēģī, lai es ieskatos, ja mums ir tīrs sieviešu apsēsts birojs. Varbūt kāds vīrietis tomēr sēž blakus firmā zem galda, kurā man lemts ieskatīties? Iešu izlūkos. :D

3. Vakar ejot prom no mēģinājuma, īpaši ielīksmojos, jo Eduards spēlēja dūdas. Nenormāli skaists ir šis instruments - un uz tādas lieliskas nots varētu teikt beidzās mans vakars. Skaisti - neko pielikt, ne atņemt. :)

4. Man drīz būs zemā kokle. Tik ļoti nevaru sagaidīt! Šajā sakarā devos pie kokļu meistara stīgas iepirkt, jo šamējai bišķi jāpamaina. Foršs meistars. Iztraucēju viņu gan tieši pusdienlaikā. Tomēr burdonstīgu pa pliku velti viņš man iedāļāja. Kamēr viņš tina stīgas, ienāca šim draugs - pārvaldnieks laikam - un ierauga manu atnesto kokli.

Pārvaldnieks: "Kas tas par airi!"
Meistars: "Tas nav airis, bet Latgales
tipa etnogrāfiskā kokle ar spārnu. Man
gan viņu par lāpstu tīk saukt."
Pārvaldnieks: "Ta ta Latgaļi gan bijuši jau tad
gudri. Taisa instrumentu uz kuras var i glāzīti,
i zakusku uzlikt!"

Es jau, protams, šīs sarunas laikā nezināju no smiekliem, kur likties. :P



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?