|
Maijs 26., 2005
11:06
tante , vajag tavu padomu! :)
Lieta tāda, apstākļi sekojoši:
ir vienc saldēts cūkgaļas gabals (smuks), 6dien sola smuku laiku, gribās šašliku (garšīgu), aber man nav ne jausmas, kā to visu tā smuki iemarinēt, ko un kādās proporcijās likt, lai šašliks būtu feins un sulīgs....
Plzzzzzzz, padomiņu!!!!
|
Comments:
es ar citronskaabi, saals cukur 1/1, pipars. laurlapa, kjiploks i siipolish i rullee:)
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:12 |
---|
| | | (Link) |
|
izklausās labi. :) bet tu arī saldētu gaļu ņēmi? man bail, ka tā saldētā cepoties nepaliek sausa....
nea, atkausēs, būs ok. bet kausējot ar visu maisiņu to gaļu liec aukstā ūdenī, nevis siltā.
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:14 |
---|
| | | (Link) |
|
es jamo atkausēju vispār bez ūdens - tāpat bļodā iekšā un uz nakti lai atkūst..
kad kausē ūdenī, tad viņa nesažūst
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:22 |
---|
| | | (Link) |
|
a man viņa maisiņā - arī nesažūst...
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:28 |
---|
| | | (Link) |
|
nekaadaa gadijumaa nevaik kauseet uudenii!!!... galja gatavoshanas procesaa kljuus sausaaka nekaa ja jamo kausees prosta dabigi - vislabaak masinjaa, leskapa apaksheejaa plauktaa, laj jamaa atkuust vienmeerigi...
normaaliem ledusskapjiem apaksheejais plauktinsh ir saldeetava...:P
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 14:39 |
---|
| | | (Link) |
|
vizpaar, varam aiziet uz leskapu bodi un tad tur - uzskates materiaalu tieshaa tuvumaa - striideeties par tematu "normaals leskapis"..:))ppp
nu normaals ledusskapis ir "user friendly"...un logjiski ka saldeetaava ikdienaa mazaak lietojaas lai buutu acu augstumaa, tapeec manupraat normaalos ledusskapjos saldeetava ir apakshaa.
taa tas visumaa :)
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 15:02 |
---|
| | | (Link) |
|
personigi man (un veel diezgan daudziem, kurus es paziistu) daud zparociigaaki liekas tie ledusskapji kuriem saldeetava ir augshaa.:) ja cilveex gatavo regulaari, tad saldeetava tiek izmantota diezgan biezhi.:) es pati savaa saldeetavaa ielukojos no 6 reizeem nedeeljaa liidz 8 reizeem dienaa - viss atkariigs no taa, ko kuri reizi es taisu, vai domaaju tiasit, vai arii jau esmu sataisijusi un prosta dzeseeju saldeetavaa.:)ppp
atvainojos, ka atbildu goddesa vietā :)
nekas, es jau tantes vietaa aarii un tu driiksti :)*
mēs ar Uzi parasti tā-izspiež citrona sulu, klāt karoti olīveļļas, tad garšvielas, sagrieztus sīpolus, saspiestus ķiplokus, čilli. Sāli gan nē, jo tā jau ir garšvielās. Un tas mīkstums būs no tās citronsulas
man nav ne jausmas pat kā izskatās smuks cūkas gaļas gabals :D
:D jabrauc pie Ittas skatīties
tas droshi ir tas gabalinhs ar kruutiim, gurniem un kaajaam, tas ir smuki :DDD
| From: | kuminjsh |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:18 |
---|
| | Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
I Nu es marinētu piektdien vakarā. II 1) gaļu sagriež aptuveni liela valrieksta lielumā (teiksim 4x4 cm) 2) marinādei (tā lai gaļa būtu pārsegta): 2a) sīpoli (rīvēti, nevis griezti), majonēze, citronu vai apelsīnu sula (var no pakas), garšvielas (pipari šādi, pipari tādi, "Garšviela grilētai gaļai", zaļumi). 2b) sīpoli (rīvēti), svaigi spiesta citronu sula, sāls, cukurs, drusku olīveļļa, garšvielas (skatīt augstāk). 2c) ķiploki (spiesti vai rīvēti), sausais sarkanvīns, sāls, cukurs, garšvielas (sk.2a) - bet šitas labak der jēra gaļai;)
| From: | goddes |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:20 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
bhhh 4x4, un eedot arii kaukaads sekunzhu intervaals starp kumosinjiem jaaieveero?:P :
hh
| From: | kuminjsh |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:23 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
Tas katra paša ziņā;)P Kaut gan - paņēmu lineālu - laikam tomēr 5x5;DDD Klibo man acumērs;)
| | | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
oi, man gan garšo griezti ripiņās sīpoli laikam tapēc, ka tad es viņus visus apēdu, kamēr šašļikus uz iesma sadur..:D
| From: | goddes |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:22 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
es jeelu parasti ar diezgan iekapaaju
| From: | kuminjsh |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:24 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
;))))
| From: | kuminjsh |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:26 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
Ups, aizmirsu uzrakstīt - marinādei jābūt tādai, ka viņa ir garšīga!;)
| | | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
o, to es arī aizmirsu, tai marinādei patiešām jabūt garšīgai
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:15 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
kumisjsh, piedo, ka aizmirsu, ka tu arī labs kulinārs.. :) un paldies, ka tomēr atsaucies. :)
| From: | kuminjsh |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:55 |
---|
| | Re: Tikai Tante drīkst dot padomu?;)P | (Link) |
|
Ai, nu par to jau nekāds satraukums - es tāpat visās pudelēs par korķi ielīdīšu, ja man būs ko teikt;))))
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:19 |
---|
| | she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
CŪKGAĻAS ŠAŠLIKS "ELITĀRAIS"
Vajag: cūkgaļas fileja 750gr; brūnais cukurs 130 gr; vārīts ūdens 3ē/k; tumšā sojas mērce 1 ē/k; austeru mērce 1 ē/k; rīsu vīns (vai sausais heress) 2 ē/k; jodsāls 1/2 ē/k; sezama eļļa 1 t/k; pekinas kāposti
Marinādei cukuru izšķīdina ūdenī un pievieno pārējās sastāvdaļas. Strēmelēs sagrieztu fileju aplej ar padzesētu marinādi. Atstāj uz 8 stundām, peridiski pamaisot. Tad gaļu izņem un apsusina, sprauž uz iesma un cep uz grila vai mangala, periodiski aplaistot ar atlikušo marinādi. šādu šāsliku pasniedz noņemtu no iesma un sagrieztu sīkākos gabaliņos, novietotu uz pekinas kāpostu lapām.
PARASTAIS ŠAŠLIKS - LIELAM DRAUGU PULKAM
Vajag: cūkgaļas liesums (kakla vai stilba gabals) vai teļa gaļa 3-3,5kg; sīpoli 2kg; sāls un sarkanie un melnie pipari pēc garšas; eļļa 100gr; vīna etiķis 100ml vai 3 citroni
Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5cm ragos gabalos un tad pa šķiedrai 3cm garos gabalos. Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus. Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultus etiķi ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā). Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmais un noslogotu atstāj uz nakti. Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10-15 cm virs karstām oglēm apmēram 15-20 minūtes. Cepot ik pa brīdim apslaka ar etiķa šķīdumu vai citrona sulu.
shitiem naakamajiem jeera galjas vietaa var jemt cuukas galju ar.:)
Iesms grieķu gaumē (Arni Souvlakia)
Kas nepieciešams >1, 5 kg jēra gaļas >1/3 tases citronu sulas >3 ēdamkarotes olīveļļas Sāls un svaigi melnie pipari pēc garšas >1 ēdmakarote svaigas vai kaltētas raudenes >3 daiviņas sīki sasmalcinātu ķiploku >1 sīpols >2 sarkanie saldie pipari >1 liels saldais sīpols
Kas jādara Gaļu sagiež gabaliņos, bļodā samaisa kopā ar citronu sulu, olīveļlu, sāli, pipariem, raudeni, ķiplokiem un sīki sasmalcinātiem sīpoliem. Liek uz nakti ledusskapī marinēties. Vakarā un no rīta apmaisa. Arī pirms cepšanas. Sprauž uz iesma - gaļu pamīšus ar piparu un sīpolu šķēlēm. Cepot ik pa brīdi aplaista ar atlikušo marinādi.
Iesms itāļu stilā. II
Kas nepieciešams >1 kg jēra gaļas >2 citroni >1 saišķītis pētersīļu >½ tase olīveļļas >½ tējk. kardamona >½ tējk. kanēļa >2 sīpoli >6 daiviņas ķiploku Sāls un svaigi maltie pipari pēc garšas
Kas jādara Gaļu sagriež palielos gabaliņos, izklapē. Pagatavo marinādi no citronu sulas, sīki sasmalcinātiem ķiplokiem, sīpoliem un pētersīļiem, kanēļa, kardamona un olīveļlas. Sāls un pipari pēc garšas. Pārlej gaļai, atstāj istabas temperatūra uz 1 stundu. Cepot aplaista ar marinādi.
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:23 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
a tagad pasaki, viens cilvēks, kā lai te tagad izvēlas?????? visa kā tik daudz, ka nu ir vēl grūšāk... :))))
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:26 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
:DDDDDD man ar taa parasti ir Liela probleema.:) taapeec es iru iepraktizeejusies divejaadi izkulties no situaacijas taadas - vaj nu nolamaajos, iedomaajos skaitli liidz 10 un tad jemu to kas atbilst saraxtaa tam skaitlim, vaj arii taisu pavisam ko citu.:)
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:28 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
es pagaidām sliecos uz diviem variantiem - to parasto lielajam draugu pulkam, vai kuminjsha ieteikto ar majonēzi... a varbūt abus?
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:32 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
wo, wo.:) shitaa ar ir izeja - "varbuut abus".:)) dashreis arii taa var izkrutjiities.:)
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:33 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
man liekas, ka tā arī būs jādara - nu lai citreiz zin, kurš labāks.. :)
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:35 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
man teu padoms - nekad netaisi vairaak par divaam versijaam vienalicigi.. ja ir triis vaj vairaak versijas, tad parasti saaks bajgaas probleemas - pagarsho vienu, pagarsho otru, treshho - viss tik garshiigs, tik garshiigs - rezultaata kunjgja dedzinaashana no paareeshanaas garanteeta..:(
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:38 |
---|
| | Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) | (Link) |
|
vairāk par 2ām man nemaz nav erkas taisīt. :P pārēsties negribas un nav vajadzīgs.. bet gan jau tāpat sanāks... :)))
VISS, zakaljebalji eju eest brokastis, ato kungja sula izdalaas no hiim sarunaam.
vane :) nujau var iet pusdienās :)
| From: | tante |
Date: | 26. Maijs 2005 - 11:24 |
---|
| | | (Link) |
|
a es ieshu uzcepaat seu vistas shashliku.:) kak ras paaris maziem iesminjiem veel palicis marinaadee.:)
| From: | itta |
Date: | 26. Maijs 2005 - 12:16 |
---|
| | | (Link) |
|
heheheee.:)) |
|