Sadomātava -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 26., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:06

(42 domā | padomā tu ar')

Comments:


[User Picture]
From:[info]tante
Date:26. Maijs 2005 - 11:19

she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
CŪKGAĻAS ŠAŠLIKS "ELITĀRAIS"

Vajag:
cūkgaļas fileja 750gr; brūnais cukurs 130 gr; vārīts ūdens 3ē/k; tumšā sojas mērce 1 ē/k; austeru mērce 1 ē/k; rīsu vīns (vai sausais heress) 2 ē/k; jodsāls 1/2 ē/k; sezama eļļa 1 t/k; pekinas kāposti

Marinādei cukuru izšķīdina ūdenī un pievieno pārējās sastāvdaļas. Strēmelēs sagrieztu fileju aplej ar padzesētu marinādi. Atstāj uz 8 stundām, peridiski pamaisot. Tad gaļu izņem un apsusina, sprauž uz iesma un cep uz grila vai mangala, periodiski aplaistot ar atlikušo marinādi. šādu šāsliku pasniedz noņemtu no iesma un sagrieztu sīkākos gabaliņos, novietotu uz pekinas kāpostu lapām.





PARASTAIS ŠAŠLIKS - LIELAM DRAUGU PULKAM

Vajag:
cūkgaļas liesums (kakla vai stilba gabals) vai teļa gaļa 3-3,5kg; sīpoli 2kg; sāls un sarkanie un melnie pipari pēc garšas; eļļa 100gr; vīna etiķis 100ml vai 3 citroni

Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5cm ragos gabalos un tad pa šķiedrai 3cm garos gabalos. Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus. Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultus etiķi ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā). Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmais un noslogotu atstāj uz nakti.
Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10-15 cm virs karstām oglēm apmēram 15-20 minūtes. Cepot ik pa brīdim apslaka ar etiķa šķīdumu vai citrona sulu.


shitiem naakamajiem jeera galjas vietaa var jemt cuukas galju ar.:)

Iesms grieķu gaumē (Arni Souvlakia)

Kas nepieciešams
>1, 5 kg jēra gaļas
>1/3 tases citronu sulas
>3 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls un svaigi melnie pipari pēc garšas
>1 ēdmakarote svaigas vai kaltētas raudenes
>3 daiviņas sīki sasmalcinātu ķiploku
>1 sīpols
>2 sarkanie saldie pipari
>1 liels saldais sīpols

Kas jādara
Gaļu sagiež gabaliņos, bļodā samaisa kopā ar citronu sulu, olīveļlu, sāli, pipariem, raudeni, ķiplokiem un sīki sasmalcinātiem sīpoliem. Liek uz nakti ledusskapī marinēties. Vakarā un no rīta apmaisa. Arī pirms cepšanas.
Sprauž uz iesma - gaļu pamīšus ar piparu un sīpolu šķēlēm. Cepot ik pa brīdi aplaista ar atlikušo marinādi.

Iesms itāļu stilā. II

Kas nepieciešams
>1 kg jēra gaļas
>2 citroni
>1 saišķītis pētersīļu
>½ tase olīveļļas
>½ tējk. kardamona
>½ tējk. kanēļa
>2 sīpoli
>6 daiviņas ķiploku
Sāls un svaigi maltie pipari pēc garšas

Kas jādara
Gaļu sagriež palielos gabaliņos, izklapē. Pagatavo marinādi no citronu sulas, sīki sasmalcinātiem ķiplokiem, sīpoliem un pētersīļiem, kanēļa, kardamona un olīveļlas. Sāls un pipari pēc garšas. Pārlej gaļai, atstāj istabas temperatūra uz 1 stundu.
Cepot aplaista ar marinādi.

[User Picture]
From:[info]itta
Date:26. Maijs 2005 - 12:23

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
a tagad pasaki, viens cilvēks, kā lai te tagad izvēlas?????? visa kā tik daudz, ka nu ir vēl grūšāk... :))))
[User Picture]
From:[info]tante
Date:26. Maijs 2005 - 12:26

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
:DDDDDD
man ar taa parasti ir Liela probleema.:)
taapeec es iru iepraktizeejusies divejaadi izkulties no situaacijas taadas - vaj nu nolamaajos, iedomaajos skaitli liidz 10 un tad jemu to kas atbilst saraxtaa tam skaitlim, vaj arii taisu pavisam ko citu.:)
[User Picture]
From:[info]itta
Date:26. Maijs 2005 - 12:28

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
es pagaidām sliecos uz diviem variantiem - to parasto lielajam draugu pulkam, vai kuminjsha ieteikto ar majonēzi... a varbūt abus?
[User Picture]
From:[info]tante
Date:26. Maijs 2005 - 12:32

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
wo, wo.:) shitaa ar ir izeja - "varbuut abus".:)) dashreis arii taa var izkrutjiities.:)
[User Picture]
From:[info]itta
Date:26. Maijs 2005 - 12:33

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
man liekas, ka tā arī būs jādara - nu lai citreiz zin, kurš labāks.. :)
[User Picture]
From:[info]tante
Date:26. Maijs 2005 - 12:35

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
man teu padoms - nekad netaisi vairaak par divaam versijaam vienalicigi.. ja ir triis vaj vairaak versijas, tad parasti saaks bajgaas probleemas - pagarsho vienu, pagarsho otru, treshho - viss tik garshiigs, tik garshiigs - rezultaata kunjgja dedzinaashana no paareeshanaas garanteeta..:(
[User Picture]
From:[info]itta
Date:26. Maijs 2005 - 12:38

Re: she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:)

(Link)
vairāk par 2ām man nemaz nav erkas taisīt. :P pārēsties negribas un nav vajadzīgs.. bet gan jau tāpat sanāks... :)))

> Go to Top
Sviesta Ciba