|
Maijs 26., 2005
tante | 11:19 - she teu biku no dazhaadaam vietaam un lietaam.:) CŪKGAĻAS ŠAŠLIKS "ELITĀRAIS"
Vajag: cūkgaļas fileja 750gr; brūnais cukurs 130 gr; vārīts ūdens 3ē/k; tumšā sojas mērce 1 ē/k; austeru mērce 1 ē/k; rīsu vīns (vai sausais heress) 2 ē/k; jodsāls 1/2 ē/k; sezama eļļa 1 t/k; pekinas kāposti
Marinādei cukuru izšķīdina ūdenī un pievieno pārējās sastāvdaļas. Strēmelēs sagrieztu fileju aplej ar padzesētu marinādi. Atstāj uz 8 stundām, peridiski pamaisot. Tad gaļu izņem un apsusina, sprauž uz iesma un cep uz grila vai mangala, periodiski aplaistot ar atlikušo marinādi. šādu šāsliku pasniedz noņemtu no iesma un sagrieztu sīkākos gabaliņos, novietotu uz pekinas kāpostu lapām.
PARASTAIS ŠAŠLIKS - LIELAM DRAUGU PULKAM
Vajag: cūkgaļas liesums (kakla vai stilba gabals) vai teļa gaļa 3-3,5kg; sīpoli 2kg; sāls un sarkanie un melnie pipari pēc garšas; eļļa 100gr; vīna etiķis 100ml vai 3 citroni
Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5cm ragos gabalos un tad pa šķiedrai 3cm garos gabalos. Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus. Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultus etiķi ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā). Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmais un noslogotu atstāj uz nakti. Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10-15 cm virs karstām oglēm apmēram 15-20 minūtes. Cepot ik pa brīdim apslaka ar etiķa šķīdumu vai citrona sulu.
shitiem naakamajiem jeera galjas vietaa var jemt cuukas galju ar.:)
Iesms grieķu gaumē (Arni Souvlakia)
Kas nepieciešams >1, 5 kg jēra gaļas >1/3 tases citronu sulas >3 ēdamkarotes olīveļļas Sāls un svaigi melnie pipari pēc garšas >1 ēdmakarote svaigas vai kaltētas raudenes >3 daiviņas sīki sasmalcinātu ķiploku >1 sīpols >2 sarkanie saldie pipari >1 liels saldais sīpols
Kas jādara Gaļu sagiež gabaliņos, bļodā samaisa kopā ar citronu sulu, olīveļlu, sāli, pipariem, raudeni, ķiplokiem un sīki sasmalcinātiem sīpoliem. Liek uz nakti ledusskapī marinēties. Vakarā un no rīta apmaisa. Arī pirms cepšanas. Sprauž uz iesma - gaļu pamīšus ar piparu un sīpolu šķēlēm. Cepot ik pa brīdi aplaista ar atlikušo marinādi.
Iesms itāļu stilā. II
Kas nepieciešams >1 kg jēra gaļas >2 citroni >1 saišķītis pētersīļu >½ tase olīveļļas >½ tējk. kardamona >½ tējk. kanēļa >2 sīpoli >6 daiviņas ķiploku Sāls un svaigi maltie pipari pēc garšas
Kas jādara Gaļu sagriež palielos gabaliņos, izklapē. Pagatavo marinādi no citronu sulas, sīki sasmalcinātiem ķiplokiem, sīpoliem un pētersīļiem, kanēļa, kardamona un olīveļlas. Sāls un pipari pēc garšas. Pārlej gaļai, atstāj istabas temperatūra uz 1 stundu. Cepot aplaista ar marinādi.
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |