iokaste - [entries|archive|friends|userinfo]
iokaste

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 13th, 2017|12:46 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
lielākās Latvijas problēmas ir - korupcija, alkoholisms un krievi.
un tur mēs paši esam vainīgi, ar savu pasivitāti, paļaušanos uz cūceni un krupja norīšanu mīļā miera labad.
linktekstils

Comments:
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:November 13th, 2017 - 12:59 pm
(Link)
lielākās Latvijas problēmaas ir korupcija, alkoholisms un doma, ka pie visa vainīgi krievi
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 13th, 2017 - 01:06 pm
(Link)
nav svarīgi vai tie ir krievi, īri vai katalāņi. liels iebraucēju procents sašķeļ sabiedrību un paralizē to. nekur pasaulē tautas nevēlas dzīvot kopā.
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:November 13th, 2017 - 01:23 pm
(Link)
Es drīzāk teiktu, ka lielākā problēma ir tas, ka daudzi ir pārliecināti, ka viņi neko nevar mainīt, lai uzlabotu situāciju. Vienalga, kur un kādā līmenī. Tāpēc arī daudzi pat neizmanto minimālākās iespējas paust savu viedokli caur manabalss.lv vai pasarg dies', aiziet uz vēlēšanām. Pat izglītoti cilvēki vienkārši pasaka "es negāju uz vēlēšanām, jo manas problēmas ir svarīgākas par sabiedrības problēmām kopumā".
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 13th, 2017 - 01:35 pm
(Link)
daudziem cilvēkiem ir iedzīta tā pasivitāte un 'nedo dies, izcelties'. un sabiedrība tiek šķelta un iebiedēta vēl vairāk. tepat cibā ir tādi, kas nosoda citus.
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:November 13th, 2017 - 02:07 pm
(Link)
Kas to pasivitāti iedzen? Mammas,tēti,skolotāji,draugi,sētniece,tante tramvajā,darba kolēģi,televizors,facebook komentētāji? Vai drīzāk slinkums uzņemties atbildību ne tikai kā indivīdam,bet arī kā sabiedrības loceklim?
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 13th, 2017 - 02:43 pm
(Link)
pa daļai tās ir okupācijas sekas - aktīvākos izsūtīja, tā bija tāda kā selekcija. pa daļai tā varētu būt tāds kā pesimisms/mazohisms. ir taču vesela kaudze, kas nemitīgi gaudo, cik viss ir slikti utjpr.
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:November 13th, 2017 - 03:29 pm
(Link)
Jūtamākas okupācijas sekas nu vairs nav to aktīvo,izglītoto ļaužu pazudināšana, lielais vairums sen kā aizsaulē. Tevis iepriekš pieminētā korupcija gan ir plašāk jūtama ("blata" principi,naudas vara,"sīkie" pārkāpumi utt.).
Atšķiras "gaudot" no konkrētu situāciju izklāsta ar padziļinātu izpēti un faktiem. Tādā ziņā fake news (vip-klubs. lv un citas) par Latvijas sabiedrības problēmām rullē uz pilnu klapi. Diemžēl. Jo daudzi nav spējīgi iedziļināties, kas ir problēmu cēloņi un kas - sekas, nespēj novērst potenciālas nākotnes problēmas, jo izliekas neredzam.
Man,protams, arī štirī tā doma,ka daudz kas būtu savādāk, ja te daudz kas nebūtu sadirsts ar silikātu ķieģeļu bloķenēm un tikpat nekvalitatīvu cilvēku pieplūdumu līdz pagājušā gadsimta 1989.gadam.
From:[info]iyiuwoiexmwoq
Date:February 11th, 2018 - 06:44 am
(Link)
700 gadi kalpu gēna selekcijas.
From:[info]iyiuwoiexmwoq
Date:February 11th, 2018 - 06:49 am
(Link)
Vidējais krievs varbūt arī nav ar radikāli lielākiem pautiem par vidējo peļķē sēdētāju latvieti, bet vidējais migrējušais krievs (un tā pēcnācēji), lūk, gan ir.
[User Picture]
From:[info]peepingtom
Date:November 13th, 2017 - 02:49 pm
(Link)
vai problēma nav tajā, ka ir iedomātais kaut kāds ideālais variants un ar to tad salīdzina to kā ir? viss ir tieši tā kā tam jābūt. tāda ideālā varianta, pilnības nemaz nav. Cietēju mentalitāte vienkārši.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 13th, 2017 - 03:07 pm
(Link)
šādi var pieņemt, ka viss ir tieši perfekti.
tas ir - ja tev dibenā iekožas suns, tad kosmoss tevi pasargā no lielākas nelaimes, sniedz neatsveramu pieredzi, tuvina saules vējam, attīra karmu utt.
labi, es pārspīlēju. bet vārds 'problēma' kaut ko izsaka, tamdēļ to var konkretizēt.
[User Picture]
From:[info]peepingtom
Date:November 13th, 2017 - 03:24 pm
(Link)
nevar vilkt vienādības zīmi starp cepšanos par kaut kādām abstraktām, reizēm iedomātām problēmām un rīcību situācijā kad suņa zobi dibenā.
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:November 13th, 2017 - 03:26 pm
(Link)
Man gan liekas, ka liela daļa cilvēku vienkārši dzīvo tā - inerces pēc un īsti nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Mums (ne tikai Latvijā) trūkst dzīvesgudru cilvēku, kuri dalītos ar savām zināšanām.
Kāpēc tad tie veči dzer? Nezina, kā nopelnīt naudu, jūtas kā nekam nederīgi atkritumi, neredz izeju, dzer.
Citi cilvēki (es tajā skaitā) ēd saldumus, jo nevar saprast, kā tikt ar kaut kādām dzīves situācijām galā. Mēs it kā esam nonākuši tādā spēlītē - dzīve. Tikai mums nav iedota instrukcija par to, kā tā ir jāspēlē. Un dzīvības arī šeit ir nevis trīs, bet viena.
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:November 13th, 2017 - 03:35 pm
(Link)
Es arī savu negribēšanu noriju ar saldumiem. Bieži. :D Bet es vismaz labojos, cenšos saņemties, kaut ko padarīt un tad pie reizes paslavēt draugus, kas arī studē, nezinādami, vai viņiem dzīvē derēs vai nē.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:November 13th, 2017 - 08:51 pm
(Link)
korumpēti krievu alkogoļiki bļeģ