Sacerda ([info]invidia) rakstīja,
@ 2011-02-26 10:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ierakstot virtuāla grāmatu veikala meklētājā vārdus "personality disorder", izlec negaidīti liels skaits self-help tipa populārās psiholoģijas literatūras par robežpersonības traucējumiem. Un tikai. Kas ir samērā interesanti, jo (diagnosticēti) robežpersonības traucējumi ir sastopami tikai vienā procentā sabiedrības, kas ir gaužām maz, salīdzinot kaut vai ar izvairīgo personību, kas sastāda piecus procentus. No otras puses, šāda aina literatūras tirgū ir gaužām loģiska, jo robežpersonības pēc noklusējuma ir gatavas krietni lielākā mērā jūsmīgi noņemties ar savu kaiti (ne jau velti robežpersonība ietilpst tā dēvētajā dramatiskajā klāsterī) nekā tie paši izvairīgie, kuriem pa lielam ir vienalga un gribas tikai, lai visi liktu viņus mierā.
Lai nu kā, visā tajā juceklī atradu arī grāmatu, ko gribētos palasīt, problēma tikai tāda, ka to sūtīs no ASV. Nevaru izdomāt, vai gribu riskēt un piedzīvot nostāstos dzirdēto jipāšanos ar muitu vai nē.

P.S. Pēc uzrakstīšanas sajutos neomulīgi aiz fakta, ka pieminu statistikas datus, izmantojot tikai vienu avotu. Rādās, ka kopš 2001. gada izvairīgo personību sastopamība ir sarukusi līdz diviem procentiem. Tas, protams, tāpēc, ka visi aizgājuši dzīvot kalnos.
P.P.S. Un vispār sajaucu pat traucējumus, rakstīju par izvairīgajiem, bet domāju šizoīdos.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kaitnieks
2011-02-26 19:28 (saite)
Pasūti no amazon.co.uk, viņi saņems no ASV un pārsūtīs tev.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?