ingmers ([info]ingmers) rakstīja,
@ 2022-08-31 00:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
īsas pārdomas par pirdieniem
Skābēti kāposti ir raudzētu kāpostu veids, kas var dot daudz labuma veselībai. Tie ir bagāti ar probiotķiem, un ir pierādīts, ka tie uzlabo gremošanu, uzlabo imunitāti un pat palīdz zaudēt svaru. Tomēr skābēti kāposti dažiem cilvēkiem var izraisīt arī pirdienus un vēdera uzpūšanos.

Ir daži iemesli, kāpēc skābēti kāposti var izraisīt vēdera uzpūšanos. Pirmkārt, skābēti kāposti ir pārtikas produkts ar augstu šķiedrvielu saturu. Ja šķiedra netiek pareizi sagremota, tā var rūgt zarnās un radīt gāzi. Otrkārt, skābēti kāposti satur lactobacillus baktērijas, kas var ražot gāzi kā fermentācijas blakusproduktu. Visbeidzot, skābēti kāposti ir raudzēts ēdiens, un fermentācija var radīt gāzi.

Ja jums ir nosliece uz vēdera uzpūšanos, varat sākt ar nelielu daudzumu skābētu kāpostu un pakāpeniski palielināt devu. Varat arī mēģināt gatavot skābētus kāpostus, kas var palīdzēt samazināt to gāzes ražošanas potenciālu. Ja skābēti kāposti joprojām rada gāzes, iespējams, vēlēsities izmēģināt citu ar probiotiķiem bagātu pārtiku, piemēram, jogurtu vai kimči.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?