janvāris

Posted on 2016.02.05 at 17:59

Comments:


Inde
[info]auksts_entelekt at 2016-02-05 20:55 (Saite)
mēs tādus frī nezinājām.
2 visgaršīgākie "parastie" ēdieni: cepeškrāsnī uz restēm cepti kartupeļi, ar visu mizu un tikko vārītas cūku pupas. Abus ēdām tāpat, ar rokām. Mizojot dega pirksti. kartupeļa galiņu apsmērē ar sviestu, vai pamērcē krējumā, uzber šķipsniņu sāls un kod.
Cūku pupas vārījām lielajā veļas katlā. Kad bija gatavs, sēdāmies ap katlu, katram pa rokai kefīra glāze un sāls trauciņš. Ņem karsto pāksti, parauj aiz gala, lai sānos novelkas diedziņš, pupas galiņu pamērc sāli, bāž mute, mizu aizkož un ar pirkstiem izspiež visu mīkstumu.
*
[info]inese_tk at 2016-02-05 21:04 (Saite)
malkas krāsnī, oglēs, cepti karpeļi ar sviestu un biezpienu bija mans mīļākais ziemas ēdiens pie vecvecākiem Smiltenē. es vienmēr gāju skatīties kā vecaipaps rušināja viņus iekšā izdegušās oglēs un, kā pēc tam melnus vilka ārā.
cūku pupas ar tika tur vārītas, nezinu kāpēc, bet tas vienmēr notika vēlos vakaros un tad visi pielika kuņģus ar tām pupām un vaidēdami gāja gulēt. tāpēc man joprojām liekas ka cūkupupas jāēd vakaros un citā diennakts laikā neiet tik labi iekšā.
Inde
[info]auksts_entelekt at 2016-02-05 21:10 (Saite)
viss pareizi, mēs arī ēdam uz nakti. Kad vecāki pēc normālas darba dienās vēl norukājies dārzā. Pārrodas mājās, kad sāk satumst. Ar tomātu groziem, gurķu spaiņiem, kabaču pagalēm. Un kamēr cepeškrāsnī plaucējas burkas konserviem, liek uz plīts lielo katlu ar pupām.
Previous Entry  Next Entry