malkas krāsnī, oglēs, cepti karpeļi ar sviestu un biezpienu bija mans mīļākais ziemas ēdiens pie vecvecākiem Smiltenē. es vienmēr gāju skatīties kā vecaipaps rušināja viņus iekšā izdegušās oglēs un, kā pēc tam melnus vilka ārā. cūku pupas ar tika tur vārītas, nezinu kāpēc, bet tas vienmēr notika vēlos vakaros un tad visi pielika kuņģus ar tām pupām un vaidēdami gāja gulēt. tāpēc man joprojām liekas ka cūkupupas jāēd vakaros un citā diennakts laikā neiet tik labi iekšā.
viss pareizi, mēs arī ēdam uz nakti. Kad vecāki pēc normālas darba dienās vēl norukājies dārzā. Pārrodas mājās, kad sāk satumst. Ar tomātu groziem, gurķu spaiņiem, kabaču pagalēm. Un kamēr cepeškrāsnī plaucējas burkas konserviem, liek uz plīts lielo katlu ar pupām.
cūku pupas ar tika tur vārītas, nezinu kāpēc, bet tas vienmēr notika vēlos vakaros un tad visi pielika kuņģus ar tām pupām un vaidēdami gāja gulēt. tāpēc man joprojām liekas ka cūkupupas jāēd vakaros un citā diennakts laikā neiet tik labi iekšā.