klusās sestdienas pusdienas "32"

Posted on 2015.04.05 at 17:24
Tags:
1. Kūka. Ļoti laba kūka. Vairāki cilvēki teica, ka viena no manām labākajām kūkām, kādas līdz šim tapušas.




pamatne: 2 glāzes mandeļu, 1 glāze dateļu - sablendē, izspaida pa veidni
"siera kūkas" slānis: 2 glāzes indijas riekstu (labi, ja nedaudz pamērcē pirms tam), sula no 1 citrona un 1 sarkanā apelsīna, pāris karotes medus, puse no vaniļas pāksts (sēkliņas, protams, ne visa pāksts) - visu sablendē un uzzieķē uz pamatnes. liek saldētavā.
krēms: bundža kokopiena, sablendētas un caur sietiņu izberztas upenes (lai nav mizu gabali), pāris karotes medus - visu sablendē, lej uz iepriekšējās kārtas. var arī veselas ogas iekļaut šajā slānī, piemēram, avenes vai mellenes. liek saldētavā.
šokoglazūra: pāris karotes virgin kokoseļļas, pāris karotes kokopiena, pāris karotes medus un pāris karotes kakao (no visa apmēram 3 kārtīgas karotes). visu saliek bļodiņā, uzliek bļodiņu uz radiatora, lai viss sašķidrinās kamēr sasalst iepriekšējā kārta. kad tas noticis - lej virsū, dekorē ar ogām, riekstiem, drupinātām kakao pupiņām un kokosskaidām. liek saldētavā.

pirms ēšanas jāatlaidina. var, piemēram, pāris stundas iepriekš pārlikt no saldētavas uz ledusskapi. ko neapēd uzreiz - atgriež saldētavā.





2. Vegānisks rasols ar paštaisītu aizdaru. Ziniet, man vienmēr ir riebies rasols un vispār tamlīdzīga tipa salāti - kur visādas smagas, vārītas, marinētas sastāvdaļas sapļockātas ar krējumiem un manjonēzēm. Bet, ja esi uzdevis kādam jautājumu, ko tas vēlas savas dzimšanas dienas galdā un esi saņēmis atbildē ka rasolu, tad nekas cits neatliek kā taisīt.

vārīti karpeļi, marinēti gurķi, zirnīši, sīki sagriezts tofu (tipa olas vietā) - pēc sojas desas man kkā negribējās speciāli braukt uz Rīgu pakaļ un vārīti burkāni mums riebjas.
aizdaram - var jau protams vegānu majonēzi, bet tām a) ir ne visai patīkami sastāvi; b) man riebjas majonēze. Tāpēc es aizdaru uztaisīju pati -
auzu krējums (man bija DIY) + drusku indijas rieksti + krievu sinepes + čat masala (jo tur ir tā akmenssāls, kas ož/garšo pēc olām un, kuras man atsevišķi nebija mājās) + citronu sula + mazliet kurkumas krāsiņai - visu sablendē kopā un izmanto krējumajonēžu vietā.

Arī šo ēdmaņu vairāki cilvēki atzina par labu esam, būšot jātaisa vēl :(


3. Puķkāposta cepetis. Biju noskatījusi jau pirms kāda laika, bet nu izmantoju izdevību to pagatavot.

Man palika pāri rasola aizdars, tāpēc iejaucu tajā krietnu riekšavu ar rauga pārslām, kārtīgi apzieķēju puķukāpostu ar šo zieķi un liku uz 40 min cepeškrāsnī. sanāca brīnumgards, bet to garozzieķi noteikti var variēt. Pasniedz ar visādiem svaigiem zaļumiem, olīvām un cepeškrāsnī ceptiem ķiplokiem.






Comments:


[info]nord at 2015-04-05 19:18 (Saite)
Viss tik skaisti!
*
[info]inese_tk at 2015-04-05 20:28 (Saite)
paldies. galvenais jau lai garšīgi :)
Strēlniece
[info]str at 2015-04-05 19:44 (Saite)
vareni,
puķkāposts izcepas cauri?
*
[info]inese_tk at 2015-04-05 19:46 (Saite)
jā, 40 min laikā bija viscaur mīksts. galviņa gan nebija pati milzīgākā pasaulē, tāda drīzāk neliela.
iokaste
[info]iokaste at 2015-04-05 21:04 (Saite)
ļoti gaumīgi.
t
[info]tiga at 2015-04-13 00:56 (Saite)
saki, lūdzu, cik vatu jauda ir Tavam blenderim? gribu sākt blendēt riekstus regulāri, bet mani te biedē, ka ar mans (300 vatu jeb blenderis parastais) neesot pietiekami jaudīgs un drīz vien saplīsīšot :/ tāpēc tagad vairs neriskēju un krāju spēcīgākam blenderim. bet varbūt nemaz nav vērts, pietiek ar 300?
*
[info]inese_tk at 2015-04-13 01:13 (Saite)
man ir Braun 600w turboblenderis, kas ierakstās kategorijā "blenderis parastais"
apmēram tāds


zinkā, lai uztaisītu tādu kūku vai maltu riekstus citām vajadzībām reizi pāris mēnešos, tad iespējams pietiks ar 300w, bet pieņemu, ka to vajadzēs darba gaitā ik pa laikam atpūtināt, lai nenosvilinātu. bet, ja grib regulāri smalcināt, tad droši vien būs besīgi, jo pūtināšana visu pasākumu ievilks.

man nesen tika uzdots apmēram tāds pats jautājums un es paskatījos ka līdzīgs brauns kā man, maksā ap 50-70 eur, kas galīgi nav slikts ieguldījums.
manam blenderim ir pie 10 gadiem un pēdējos 5 gadus es to lietoju ļoti intensīvi un visādām cietām vielām un nereti vairākas reizes dienā. šo gadu gaitā ir nodilušas vairākas plastmasas detaļas (piemēram, vietā, kur kāts savienojas ar motora daļu un tad nemaļās, bet rauj uz riņķi pa tukšo), bet visu ir varēts par saprātīgu samaksu nomainīt Braun servisa centrā.

protams kaut kas uberjaudīgs būtu labāk, piemēram, slavenais vitamix, bet pieticīgāki ļaudis gandrīz visu var izdarīt arī ar šitādu brauniņu. ja pērc - iesaku skatīties lai ir pēc iespējas lielāks tas smalcināmais trauks ar S veida asmeni. ir komplektācijas kur tas ir tāds mazmazītiņš un tas ir ļoti neparocīgi.
t
[info]tiga at 2015-04-13 10:44 (Saite)
paldies par informāciju, ļoti noderīgi. es pagaidām skatos uz braun 800 vatīgo, tad jau būs tieši kā reiz :) (šitādu http://www.mzx.lv/product_info.php?products_id=668417)
*
[info]inese_tk at 2015-04-13 14:13 (Saite)
izskatās labs.
katrā ziņā FB vegānu grupā nesen bija diskusija par blenderiem un es nebiju vienīgā, kas jūsmoja par Brauniem. nu izņemot tos, kuri uzskatīja, ka bez Vitamix nav dzīves :D
t
[info]tiga at 2015-04-13 21:31 (Saite)
galīgi nepārzinu scēnu, bet pamazām sāk izklausīties (un arī spriežot pēc raw garden Vitamix reklāmā rakstītā), ka Vitamix ir īsts vegānu hipstera sapnis.
par braun, nu man arī tagad ir braun, un patīk :D tam ir kādi gadi septiņi vismaz, lietots pirms tam vīramātes virtuvē, tagad gadus piecus aktīvi darbināts pie mums un nekādas vainas.
*
[info]inese_tk at 2015-04-13 22:22 (Saite)
kad es īsu brīdi piestrādāju Bikram jogā man tur bija jāmaļ kokteļi ar Vitamix blenderi un viņš tiešām, tiešām ir kruts. es noteikti no tāda neatteiktos, ja būtu iespēja. bet tā kā nav, dzīvoju laimīgi ar savu seno brauniņu un maļu visu ilgāk un ne tik perfekti ideāli smooth
t
[info]tiga at 2015-04-14 00:20 (Saite)
nu jā, pēc specifikācijas spriežot, būtu jau jābūt ļoti labam! par to 'hipsterīgumu' biju domājusi, ka tas varētu būt tāds kā iphone variants, jā, labs, bet arī ļoti dārgs, un ka tas firmas nosaukums ir drīzāk prestiža lieta, un, ka noteikti ir alternatīvas. drusku pameklēju, un re, piemēram, te ir vairākas minētas: http://www.businessinsider.com/vitamix-alternatives-2013-12 . protams, nevar jau arī zināt, par ko no tur publicētā ir samaksāts. un vispār, žēl, ka nav tāds 'izmēģini un tad pērc' attiecībā uz blenderiem :D
Previous Entry  Next Entry