klusās sestdienas pusdienas "32"

Posted by [info]inese_tk on 2015.04.05 at 17:24
1. Kūka. Ļoti laba kūka. Vairāki cilvēki teica, ka viena no manām labākajām kūkām, kādas līdz šim tapušas.




pamatne: 2 glāzes mandeļu, 1 glāze dateļu - sablendē, izspaida pa veidni
"siera kūkas" slānis: 2 glāzes indijas riekstu (labi, ja nedaudz pamērcē pirms tam), sula no 1 citrona un 1 sarkanā apelsīna, pāris karotes medus, puse no vaniļas pāksts (sēkliņas, protams, ne visa pāksts) - visu sablendē un uzzieķē uz pamatnes. liek saldētavā.
krēms: bundža kokopiena, sablendētas un caur sietiņu izberztas upenes (lai nav mizu gabali), pāris karotes medus - visu sablendē, lej uz iepriekšējās kārtas. var arī veselas ogas iekļaut šajā slānī, piemēram, avenes vai mellenes. liek saldētavā.
šokoglazūra: pāris karotes virgin kokoseļļas, pāris karotes kokopiena, pāris karotes medus un pāris karotes kakao (no visa apmēram 3 kārtīgas karotes). visu saliek bļodiņā, uzliek bļodiņu uz radiatora, lai viss sašķidrinās kamēr sasalst iepriekšējā kārta. kad tas noticis - lej virsū, dekorē ar ogām, riekstiem, drupinātām kakao pupiņām un kokosskaidām. liek saldētavā.

pirms ēšanas jāatlaidina. var, piemēram, pāris stundas iepriekš pārlikt no saldētavas uz ledusskapi. ko neapēd uzreiz - atgriež saldētavā.





2. Vegānisks rasols ar paštaisītu aizdaru. Ziniet, man vienmēr ir riebies rasols un vispār tamlīdzīga tipa salāti - kur visādas smagas, vārītas, marinētas sastāvdaļas sapļockātas ar krējumiem un manjonēzēm. Bet, ja esi uzdevis kādam jautājumu, ko tas vēlas savas dzimšanas dienas galdā un esi saņēmis atbildē ka rasolu, tad nekas cits neatliek kā taisīt.

vārīti karpeļi, marinēti gurķi, zirnīši, sīki sagriezts tofu (tipa olas vietā) - pēc sojas desas man kkā negribējās speciāli braukt uz Rīgu pakaļ un vārīti burkāni mums riebjas.
aizdaram - var jau protams vegānu majonēzi, bet tām a) ir ne visai patīkami sastāvi; b) man riebjas majonēze. Tāpēc es aizdaru uztaisīju pati -
auzu krējums (man bija DIY) + drusku indijas rieksti + krievu sinepes + čat masala (jo tur ir tā akmenssāls, kas ož/garšo pēc olām un, kuras man atsevišķi nebija mājās) + citronu sula + mazliet kurkumas krāsiņai - visu sablendē kopā un izmanto krējumajonēžu vietā.

Arī šo ēdmaņu vairāki cilvēki atzina par labu esam, būšot jātaisa vēl :(


3. Puķkāposta cepetis. Biju noskatījusi jau pirms kāda laika, bet nu izmantoju izdevību to pagatavot.

Man palika pāri rasola aizdars, tāpēc iejaucu tajā krietnu riekšavu ar rauga pārslām, kārtīgi apzieķēju puķukāpostu ar šo zieķi un liku uz 40 min cepeškrāsnī. sanāca brīnumgards, bet to garozzieķi noteikti var variēt. Pasniedz ar visādiem svaigiem zaļumiem, olīvām un cepeškrāsnī ceptiem ķiplokiem.






Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.