Ivetas drumstalkūka

Posted on 2014.11.08 at 00:01
Tags:
kamēr citi klausās Auroru Aptiekā, es esmu svaigi pamodusies, ēdu vegan drumstalkūku un gribu pierakstīt tās recepti. mani šodien ar tādu biedrene stallī pacienāja. tas beidzās ar to, ka pārnākot mājās un ieraugot, ka Kārlis cepj dārzeņu plācenīšus cepeškrāsnī, es nopūtos "ja jau krāsns kuras..." un ātri pievienoju plācenīšiem arī drumstalkūku.

apakšai:
2 glāzes ogu - man bija upenes, brūklenes un mellenes no saldētavas;
drusku brūnais cukuriņš. trešdaļglāze? nu kkas tāds.
ogas ar cukuriņu īsu brīdi pasautē pannā, lai sāk izdalīties suliņa/sīrupoties un pārliek cepamveidnē.

augšai:
pusotra glāze auzu miltu. varbūt sākumā ņemiet glāzi un tad, skatoties pēc konsistences papildiniet;
nepilna glāze virgin kokoseļļas;
glāze (vai 2/3 glāzes) brūnais cukuriņš;
kanēlis.
(piedodiet par aptuvenajām mērvienībām, es nemāku taisīt neko pēc precīzām receptēm, es vnk metu visu kopā un vados pēc konsistences un garšas)
samīca visu drupačainā mīklā un pārber pāri ogām.

cep cepeškrāsnī minūtes divdesmit. pēc tam ilgi gaida kamēr atdziest un "sacietē" un sāk turēties kopā, vai arī iestrebj tāpat ar karoti siltu un jūkošu.

Comments:


tikko_pamodos
[info]tikko_pamodos at 2014-11-09 14:08 (Saite)
Viss, es vairs tā nevaru! Noslauku siekalas no datora klaviatūras un piedraugoju Tevi. Neesmu vegāne un nebūšu, bet ar saviem kulinārajiem aprakstiem vienkārši iedvesmo:)
*
[info]inese_tk at 2014-11-10 01:08 (Saite)
:D

/paldies/
Ūūlę
[info]chimera at 2014-11-09 15:17 (Saite)
šis ir forši, jā. esmu īpaši slinka, tāpēc auzu miltu vietā izmantoju pārslas vulgaris, nav sliktāk.
*
[info]inese_tk at 2014-11-10 01:08 (Saite)
hmm, manam slinkumam veikalā ir vienalga - nopirkt paku ar auzu pārslām vai paku ar pilngraudu auzu miltiem :D
Ūūlę
[info]chimera at 2014-11-10 09:10 (Saite)
manam slinkumam ir slinkums iet uz veikalu, bet pārslas parasti mājās atrodas pašas, savādāk, protams, nav atšķirības :)
Previous Entry  Next Entry