mīļā medicīnas sistēma

Posted on 2014.08.02 at 12:31

Comments:


Accusativus cum infinitivo
[info]reportiere at 2014-08-02 18:51 (Saite)
Šādu pašu attieksmi sastapu Gaiļezerā pirms mēneša, kad sakoda nevakcinēts suns. Saprotu, ka slimība reta un "nav novērota jau 100" gadus, bet tas nenozīmē, ka par mani būtu jāņirgājas. No turienes tā arī aizgāju ar asiņojošu seju - pat neapskatījās brūci - ja es pati esot kaut ko uzsmērējusi, būšot gana labi.

No manas pieredzes - ar Gaiļezeru nav ko ņemties (man arī vispirms ieteica doties tur, kā reiz poliklīnikas māsiņa - mana mamma :) (bet nav jūsējā)) - tā ir nenormāla bedre. Šādos un līdzīgos gadījumos uzreiz jādodas uz Infektoloģijas centru - viņiem ir visas nepieciešamās vakcīnas, daudz uzticamāka laboratorija un cilvēcīga attieksme. Ja vēl šodien slikta pašsajūta un neesat pārliecināti, ka tur tiešām palīdzēja, varbūt vismaz piezvaniet viņiem un pajautājiet, kā rīkoties?

Mani sakoda sestdienā, pirmdienā pēc neveiksmīgā Gaiļezera apciemojuma devos uz Infekcijām un tur pavadīju kādas 3-4 stundas - iešpricēja imūnserumu, lika pagulēt, lai nepaliktu slikti, noformēja jaunu pošu grāmatiņu, nomierināja, ka slimība reta, bet sirdsmieram tāpat vajadzētu visu izdarīt. Nu, nevar salīdzināt, īsāk sakot.
Ūūlę
[info]chimera at 2014-08-02 19:05 (Saite)
++ par infektoloģijas centru.

vēl brīvdienās un vakaros var zvanīt un prasīt padomu šeit:
http://www.vmnvd.gov.lv/lv/nvd-pakalpojumi/gimenes-arstu-konsultativais-talrunis-66016001
*
[info]inese_tk at 2014-08-03 00:52 (Saite)
Kārlim pirms diviem kā reiz Infektoloģijas centrā ar ārsta nosūtījumu ierodoties iestāties stacionārā gāja līdzīgi ar ņirdzīgu un nepatīkamu attieksmi (kāp uz svariem! [Kārlis uzkāpj un stāv] ko tu tur stāvi, kāp nost, beidz lauzt svarus! utt.) un tieši tur viņa "analīzes būs pēc dažām dienām" izgaisa nebūtībā.
Accusativus cum infinitivo
[info]reportiere at 2014-08-03 10:34 (Saite)
eh, nu profesionālais kretīnisms
[info]kkkungs at 2014-08-06 15:04 (Saite)
Kopā visas aprakstītās problēmas izklausās pēc problēmas attieksmē no pašu "vissvarīgāko apkalpojamo" puses.
*
[info]inese_tk at 2014-08-06 16:48 (Saite)
nezinu gan, man tā neliekas. kad es nojaucos ar riteni un mani aizveda uz tolaik vēl funkcionējošo 1. slimnīcas traumpunktu, nebija nekādu problēmu. protams, mani nenesa zelta palankīnā un nešpricēja no sudraba šļircītes, tāpat arī neturēja rociņu un neglaudīja galviņu, bet viss bija vienkārši un cilvēcīgi. es biju šoka stāvoklī, bet uz visiem maniem dumjajiem jautājumiem atbildēja, runāja pieklājīgā tonī utt.
Previous Entry  Next Entry