Pēterburga part four

Posted on 2013.10.08 at 03:18
Tags: ,

šodien bija plāns apskatīt mošeju, budistu templi, Kristus Augšāmcelšanās baznīcas iekšpusi un ēģiptiešu sfinksas. budistu templis gan izpalika (un īstās sfinksas arī), jo es no rīta izslēdzu modinātāju un atrubījos uz vēl diezgan ilgu laiku, bet templis atradās diezgan patālu no centra un negribējās riskēt ar darba nokavēšanu kuļoties turp.

+ vēl viena atziņa par Pēterburgu. te nav smaržu. pa visu šo laiku esmu divās vietās jutusi kanalizācijas smaku un vienā vietā pēc smalkmaizītēm. nujā un pēc rudens, protams, bet tā rudens smaka tāda pilnīgi universāla - tāpat rudens smaržo arī Rīgā. visādi citādi nekādu smaku, smaržu utt. pieredzes. ā, vēl metro smarža, bet arī tā klasiska - citās pilsētās metro ož ļoti līdzīgi.

+ tā arī nepaspēju izlasīt Oblomovu. principā tam pietiktu ar divām izrādēm, pa vakardienu tiku līdz ~pusei, bet šodien Kasparam bija dzimšanas diena, tāpēc izrādes laikā bija jādzer pīlādžu liķieris un jāēd vīnogas. starp citu iela, kurā "dzīvoja" Oblomovs atradās ļoti netālu no teātra, kurā spēlējām izrādi. Gundars bija speciāli aizgājis pastaigāties pa to.

http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Petersburg_Mosque












metro stacija, kas izskatās pēc tizla lidojošā šķīvīša
http://en.wikipedia.org/wiki/Gorkovskaya_(Saint_Petersburg_Metro)


http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_and_Paul_Fortress (es iestaigāju tikai pašā maliņā)






vispār man ne visai patīk šāda veida objekti. bet tos man pavēlēja nofotogrāfēt kaukāds policistam līdzīgs kungs. t.i. es pagāju tur garām uz vienu pusi, nobildēju divas augstākredzamās bildes, nācu atpakaļ un kungs aizvainotā, bet laipnā balsī teica, ka obligāti vajagot nobildēt arī šos un vai es vispār zinot kas tie tādi ir. tie, lūk, ir visādi slaveni arhekitekti, kas projektējuši visādas slavenas ēkas Pēterburgā


beidzot pabiju tur iekšpusē. baigi daudz visa kā. acis žilbst un nevar neko kārtīgi uztvert. vairākas reizes apklīdu riņķī ik pa laikam piesitoties kādai tūristu grupai, kurai gids runāja man saprotamā valodā
http://www.saint-petersburg.com/cathedrals/church-resurrection-jesus-christ.asp














Ņevska laukums (tieši pie viesnicas)


uz darbu no metro gāju ar nosacīti nelielu līkumu, lai paskatītos sfinksas. sanāca, ka gāju pa tādu vidēji lielu perimetru apkārt Trīsvienības katedrālei. viņa tāda ļoti fotogēniska, viskur paceļas un rēgojas aiz mājām utt.
http://www.saint-petersburg.com/cathedrals/Trinity-Cathedral.asp









arī kopā ar sfinksu


es gan vispār biju gribējusi aiziet uz to kanālmalu, pie kura ir īstās sfinksas. nu tās no Ēģiptes. bet drusku sapinos meistarībā un savā rīcībā esošajā, tizlajā kartītē. pēc tam vairs nebija laika kļūdas labot
http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_Bridge
















p.s. info par budistu templi, kurā nebiju
http://en.wikipedia.org/wiki/Datsan_Gunzechoinei

Comments:


basta
[info]basta at 2013-10-08 02:47 (Saite)
Pēterburgas tempļa celtniecībai Tibetas budismā tika piešķirta ļoti liela nozīme. Kārlis Tenisons pats stāsta, ka sākumā mēģinājis atrast šī tempļa celtniecībai vietu Rīgā, Ķīšezera krastā, pēc tam Jūrmalā, Majoros, bet Vidzemes gubernatora, vācu muižniecības un garīdzniecības stingrā pretestība to neesot pieļāvusi.

http://www.e-mistika.lv/?txt=494
Ūūlę
[info]chimera at 2013-10-08 07:45 (Saite)
ja ir laiks, aizbrauc tomer lidz budistu templim, tas ir ljoti jauks un parks tur man ari patik. un nav talu - metro brauc atri, un tad ar kajam tur kadas 7 min.
*
[info]inese_tk at 2013-10-09 19:16 (Saite)
nebij laiks. vakar jau 9os pulcējāmies, lai brauktu uz lidostu.
aizbraukšu nākamreiz, kad būšu Pīķerā. tad arī beidzot uz Ermitāžu aiziešu :D
Previous Entry  Next Entry