Lietuvija 3

Posted on 2013.07.20 at 01:31
man:: parasts
skan: ārā līst
Tags: , ,
6dienas rītā pamodāmies mašīnā, festivālā. vispār bija diezgan klusi, neviens baigi nebļaustījās, metāls ar vēl nebija sācies. pie blakus mašīnas zemē mētājās daudz apgrauztu kaulu. lija lietus. aizbraucām uz vakardienas jauko kafejnīcu pakafijot un apmeklēt civilizētu WC, tad atgriezāmies Rubiķu ezerā, lai lietum gāžot nopeldētos un devāmies uz Utenu. tā bija tuvākā lielā pilsēta, cerējām, ka tur varbūt atradīsies kas interesants, kā pavadīt dienu līdz Tesas koncertam. Anikščos īsti vairs nebija ko redzēt, turklāt pilsētu bija apsēduši metālisti. diezkas jau tā Utena nebija. tāda industriāla pilsēta ar ļoti knapu tūrisma informācijas centru, kurā mums ieteica aizbraukt līdz vienam no trim pilsētā esošajiem ezeriem, jo tur esot skulptūru kalns. biju iztēlojusies kko līdzīgu Tērvetei, tāpēc jutos mazliet piemānīta, kad tur nelielā pakalniņā atradām vien dažas skulptūras, kuras kaukādā sakarā bija saistītas ar precību tēmu.
mazliet pastaigājuši gar ezeru (kas patiesībā saucas Utenas dīķis un ir uzpludināta upe) devāmies meklēt hipodromu, kuru biju ievērojusi kartē. es nekad nebiju bijusi hipodromā, gribēju pastīties kāds izskatās. tur gan bija slēgts, notika regbija treniņš un nepiederošas personas neielaida, bet sargs tomēr atļāva aiziet līdz skrejceļa sētiņai un paskatīties.
pēc tā visa mums joprojām bija daudz laika līdz Tesas koncertam, tāpēc pabraucām atpakaļ uz centra pusi un apgājām apkārt Daunišķim - tas tur tāds mazs ezeriņš pilsētā. tur bija daudz visādu putnu un tā diezgan jauki.
tad bija jau pēcpusdiena un Kārlim bij jābrauc spēlēt. kamēr viņi kravājās, es pabeidzu lasīt grāmatu. Tesas uzstāšanās laikā sākās baismīgs negaiss, kura lielāko daļu es pavadīju sēžot nenormāli ērtā pufkrēslā zem klajas debess. bija tik ērti, ka negribējās celties un lietiņš arī tāds jauks un silts. piecēlos pēdējās dziesmas laikā, kad a) iedobumā ko veidoja mana sēžamvieta sāka krāties jau nekontrolējami daudz lietusūdens; b) izmisīgi nevarēju atcerēties vai mašīnai lūku aiztaisīju vai nē. pēc konča vēl kādu laiku uzkavējāmies, cerot sagaidīt pārtiku, ko deva par taloniem, bet tā īsti nesagaidījām un braucām mājās. pa ceļam vēl iebraucām Biržos - lai nakts aizsegā pliki nopeldētos Širvēnā.


pēc lietainas peldes Rubiķu ezerā




Utenas dīķī ir šitāds caurums iekšā










hipodroms


man būtu bail tai slīpajā pagriezienā auļot


Daunišķis


lauči


nezinu kam šitādi bērni ira




lauči






baigi feina ideja - apstādījumos audzēt raspodiņus


mūsu pīļtēviņiem smukākas galvas


kovārnis






desiņas




Antalge (nezinu kā tas latviskojas)


interesants arhitektoniskais risinājums


ganāmpulks


Tesas uzstāšanās. tas džeks sarkanajā pufkrēslā tāpat kā es izturēja visu koncertu. kamēr nelija tur bija vairāk cilvēku, bet kad sāka līt viņi salīda zem nojumes, kas atradās no manis pa kreisi.

Previous Entry  Next Entry