kuskusa salāti
Posted on 2011.07.12 at 22:29man:: pilns
skan: Kristofers bļaun
ja vajag izdomāt, ko jauku iedot Kārlim rīt līdzi uz studiju, bet ir slinkums un mājās īsti nekā nav, tad sanāk šitādi te burvīgi kuskusa salāti:
1) uzbriedinam pusotru glāzi kuskusa;
2) ejam uz dārzu pēc zaļumu buntes. uzsvars uz baziliku un piparmētrām, bet klāt vēl piešķinam arī pētersīli, timiānu, raudeni un Moldāvijas pūķgalvi. noplūcam arī kādas 5 klinģerīšu galvas;
3) sablendējam to zaļumus kopā ar puscitrona sulu, krietnu šļuku olīveļļas, sāli un trīs ķiploku daiviņām;
4) sajaucam iegūto pļuru ar uzbriedušo kuskusu;
5) noplūkājam klinģerītēm ziedlapas un pievienojam masai (uzmanāmies no laputīm);
6) ieejam kambarī, paņemam pusotru siltumnīcas gurķi (pagari tādi) un vienu veikala tomātu;
7) sagriežam un pievienojam masai, samaisam un sukājam iekšā.
paprika nebūtu slikti klāt un siera bumbas vai brinza vai kas tamlīdzīgs. un apcepti baklažāni. bet kā jau teicu, mājās īsti nekā nav.
sanāca ļoti garšīgi. smuki arī tādi - raibi un krāsaini. bildes nebūs, jo fotoaparāts nav mājās.
vēlāk: es nesaprotu, kas ar mani notika, bet es aizmirsu pielikt un pierakstīt OLĪVAS. tur noteikti vajag likt klāt melnās olīvas!
vēl vēlāk: pielikt pieliku, bet nepierakstīju - mērcītei noteikti neskādē pusotra tējkarote medutiņa vai muskavado. un vēl salātos labi iet iekšā visādas sēkliņas (saulenes, ķirbenes, sezamenes) un valrieksti.
1) uzbriedinam pusotru glāzi kuskusa;
2) ejam uz dārzu pēc zaļumu buntes. uzsvars uz baziliku un piparmētrām, bet klāt vēl piešķinam arī pētersīli, timiānu, raudeni un Moldāvijas pūķgalvi. noplūcam arī kādas 5 klinģerīšu galvas;
3) sablendējam to zaļumus kopā ar puscitrona sulu, krietnu šļuku olīveļļas, sāli un trīs ķiploku daiviņām;
4) sajaucam iegūto pļuru ar uzbriedušo kuskusu;
5) noplūkājam klinģerītēm ziedlapas un pievienojam masai (uzmanāmies no laputīm);
6) ieejam kambarī, paņemam pusotru siltumnīcas gurķi (pagari tādi) un vienu veikala tomātu;
7) sagriežam un pievienojam masai, samaisam un sukājam iekšā.
paprika nebūtu slikti klāt un siera bumbas vai brinza vai kas tamlīdzīgs. un apcepti baklažāni. bet kā jau teicu, mājās īsti nekā nav.
sanāca ļoti garšīgi. smuki arī tādi - raibi un krāsaini. bildes nebūs, jo fotoaparāts nav mājās.
vēlāk: es nesaprotu, kas ar mani notika, bet es aizmirsu pielikt un pierakstīt OLĪVAS. tur noteikti vajag likt klāt melnās olīvas!
vēl vēlāk: pielikt pieliku, bet nepierakstīju - mērcītei noteikti neskādē pusotra tējkarote medutiņa vai muskavado. un vēl salātos labi iet iekšā visādas sēkliņas (saulenes, ķirbenes, sezamenes) un valrieksti.