kuskusa salāti

Posted on 2011.07.12 at 22:29
man:: pilns
skan: Kristofers bļaun
Tags:
ja vajag izdomāt, ko jauku iedot Kārlim rīt līdzi uz studiju, bet ir slinkums un mājās īsti nekā nav, tad sanāk šitādi te burvīgi kuskusa salāti:
1) uzbriedinam pusotru glāzi kuskusa;
2) ejam uz dārzu pēc zaļumu buntes. uzsvars uz baziliku un piparmētrām, bet klāt vēl piešķinam arī pētersīli, timiānu, raudeni un Moldāvijas pūķgalvi. noplūcam arī kādas 5 klinģerīšu galvas;
3) sablendējam to zaļumus kopā ar puscitrona sulu, krietnu šļuku olīveļļas, sāli un trīs ķiploku daiviņām;
4) sajaucam iegūto pļuru ar uzbriedušo kuskusu;
5) noplūkājam klinģerītēm ziedlapas un pievienojam masai (uzmanāmies no laputīm);
6) ieejam kambarī, paņemam pusotru siltumnīcas gurķi (pagari tādi) un vienu veikala tomātu;
7) sagriežam un pievienojam masai, samaisam un sukājam iekšā.

paprika nebūtu slikti klāt un siera bumbas vai brinza vai kas tamlīdzīgs. un apcepti baklažāni. bet kā jau teicu, mājās īsti nekā nav.
sanāca ļoti garšīgi. smuki arī tādi - raibi un krāsaini. bildes nebūs, jo fotoaparāts nav mājās.

vēlāk: es nesaprotu, kas ar mani notika, bet es aizmirsu pielikt un pierakstīt OLĪVAS. tur noteikti vajag likt klāt melnās olīvas!
vēl vēlāk: pielikt pieliku, bet nepierakstīju - mērcītei noteikti neskādē pusotra tējkarote medutiņa vai muskavado. un vēl salātos labi iet iekšā visādas sēkliņas (saulenes, ķirbenes, sezamenes) un valrieksti.

Comments:


[info]nord at 2011-07-12 23:10 (Saite)
vienīgais, kas man visbiežak šādās receptēs mulsina, bet ir drausmi bieži astopama ir tā blenderēžana. Sīki sakapāt nav opcija? jo tās putriņas ir njēē ;)
*
[info]inese_tk at 2011-07-12 23:19 (Saite)
man akal patīk tā pļurība, turklāt kapāt slinkums. un šai gadījumā jau visa tā mērce sajaucas ar kuskusu un no gabaliņiem nav īpašas jēgas. ā un vienmēr jau pastāv iespēja arī nesablenderēt pilnīgi. tikai apblenderēt :)
[info]nord at 2011-07-12 23:32 (Saite)
tad tā tāda kā biezzupa ?

Es kā mazs bērns uz šo lietu, ja man pasaka zupa- tad ir ok, ja uz to pašu sastāvdaļu putrinu piem. koktēlis un ieklej nevis bļodā, bet glāzē- vsjo- pēē :D
*
[info]inese_tk at 2011-07-12 23:39 (Saite)
nē, nu šitie ir ta ka salāti.
sausu irdenu kuskusu sajauc ar šito zaļumu pļuriņu (nu pašķidru sataisa tādu ar eļļu un citronsulu). kad sajauc kopā sanāk mazliet mitrāks, bet joprojām irdens kuskuss, kas pieņem zaļu krāsu un patīkamu garšu un, kurā tad vēl iegriež gruķīti un tomātiņu.
[info]nord at 2011-07-12 23:52 (Saite)
redz kā tomēr tās bildes ir vajadzīgas :D

Paldies, ka vizualizēji- es tādu ēstu (oj, tagad labprāt) :)
*
[info]inese_tk at 2011-07-13 10:16 (Saite)
eckur Tev bilde
Photobucket
basta
[info]basta at 2011-07-13 02:04 (Saite)
Previous Entry  Next Entry