god is in the tv

Posted on 2010.10.20 at 17:53

Comments:


judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-10-20 18:21 (Saite)
varētu padomāt, ka internetos ir baigi citādi.
[info]vegjma at 2010-10-20 18:29 (Saite)
nu vispār jau ir gan citādi :) Kaut vai dēļ izvēles brīvības un komunikācijas iespējām, bet TV vari blenzt kā dārzenis un no mēsliem izvēlēties vismazāko mēslu :)
[info]digna at 2010-10-20 19:15 (Saite)
Nu, pag, neviens jau nepiesien pie ekrāna un neliek skatīties ko noteiktu, tas jau katra paša rokās. Teiksim, es ieslēdzu televizoru ar mērķi redzēt ko konkrētu un to arī noskatos, nevis man kāds liek ko tādu darīt.
[info]vegjma at 2010-10-20 22:36 (Saite)
nu bet protams, ka nepiesien. Bezjēdzīgā cīņa ar sekām dažreiz mēdz pārņemt savā varā (ja kādam apnicis dzīvot savu dzīvi, un viņš pārcēlies uz dzīvi televizorā, gribas virspusēji vainot tieši televizoru).

Man vnk nets (mazās dozās) šķiet daudz saistošāks par tv (jo sevišķi saskarsmes iespēja).
*
[info]inese_tk at 2010-10-20 23:50 (Saite)
nu jā, bet es tā iedomājos, ka vai ta tik bieži gadās tā, ka notiek tā virspusējā televizora vainošana?. manlieks vnk, ja ir redzēts, ko kkas spēj spēj nodarīt kādam citam cilvēkam, tad gribas no tā turēties pa gabalu. nu tas līdzīgi, kā ja ejot pa ielu ierauga, ka kāds iekrīt bedrē, tad ņem to vērā un iet tai bedrei ar līkumu. nav jau arī tā, ka kāds aicinātu ievietot televīzijas ēkā spridzekli, visu uzlaist gaisā un ar cirvi sadauzīt visus tv aparātus.
bet nezinu. man jau galīgi apnicis domāt par šo tēmu un pilnīgs juceklis jau galvā par visu šito.
[info]vegjma at 2010-10-21 10:25 (Saite)
Varbūt šī vainošana nemaz nav tik virspusēja(protams, ja kaut kas tiek pataisīts par "sātanu", tā cilvēku daļa, kurus šis "sātans" nav pakļāvis, metīsies to attaisnot, jo nav attiecīgas pieredzes vai arī vnk automātiski ieslēdzas cīņas ar sekām pretinieks. Ar cēloņiem un paškontroli, protams, katram jāstrādā pašam bet dažreiz ir vērtīgi izmainīt kaut ko arī ārpusē, lai kaut vai tikai raidītu impulsu cēloņu virzienā. Piemēram aizvākt televizoru, lai beidzot pievērstos savai dzīvei).
Es, piemēram, uzskatu, ka tv ne tuvu nav civilizācijas progress kā ir pieņemts uzskatīt(jo lielākā daļa šo "progresu" nav spējīgi pavilkt, tā vietā pārceļas uz dzīvi šajā kastē un pārpilda sevi ar nevajadzīgu informāciju un sistemātiski piesārņo zemapziņu, kamēr varētu audzēt vietu kvalitatīvām domām un pilnvērtīgākais dzīvei.), un arī nekāds vakuums vai tumsība dēļ šīs kastes pazušanas neiestātos. Protams, ka cilvēku apziņās tv ir iesēdies kā varena informatīva saikne ar visu plašo pasauli bet iedomājoties, kas notiktu, ja tv pazustu, galvā uzpeld tukšums un neziņa, bet šis savienojums biedē pie informācijas tik ļoti pieradušo cilvēka prātu. Ja man būtu teikšana, visi pasaules ekrāni uz mūžiem paliktu tumši, savukārt cilvēki attiecīgi pārslēgtos uz savādāku domāšanas veidu, bet tukšums tik un tā ilgstoši nevarētu palikt neaizpildīts, uzmanība tiktu pievērsta daudz vērtīgākai, kvalitatīvākai informācijai vai kaut vai tiem pašiem ģimenes locekļiem mājās un neviena dzīve nepasliktinātos, ja pēkšņi kāds vairs savu vakaru neaizpldītu ar ziņu raidījumu un neiemigtu ilūzijā, ka nu ir par visu informēts un visu kontrolē.
Es arī vakar par to visu daudz domāju un nonācu pie secinājuma, ka varbūt nevajag vairs.
judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-10-20 21:40 (Saite)
Previous Entry  Next Entry