nu viss, tas beidzot ir nokārtots

Posted on 2010.05.27 at 15:57
man:: pikts un priecīgs reizē
skan: es šodien mūziku neklausos
Tags: , ,
Ot 6/7 20:25 Rīga 00:55 Tbilisi
Tr 28/7 07:45 Erevāna 09:35 Rīga


par visām naktsmājām un Armēnijas vīzām un visu pārējo es domāšu citreiz.

starp citu no šodienas līdz 31.05. ir Airbaltic akcija.

Comments:


[info]fanija at 2010-05-27 16:06 (Saite)
es labāk paklusēšu :))
*
[info]inese_tk at 2010-05-27 16:09 (Saite)
labāk neklusē gan, bet stāsti, ko vajag Gruzijā obligāti redzēt.
es pati biju pagājšgad, bet tikai uz trim dienām - vienu dienu staigāju pa Tbilisi, otru braucām uz David Garedžes klosteri pie Azerbaidžānas robežas, trešo staigājām pa Mtskhetu. man tur tik šausmīgi patika, ka nosolījos savu dzīvesbiedru kādreiz arī turp aizvest. tagad esu ķērusies pie solījuma pildīšanas.
moš zini arī kauko par Armēniju?
[info]fanija at 2010-05-27 16:19 (Saite)
cik dienas būsiet Gruzijā un cik Armēnijā?
Par Armēniju zinu krietni mazāk kā par Gruziju. Bet nu ja par Gruziju - avaimandieniņ.
Jums noteikti vajadzētu aizšaut līdz Kutaisi, ar metro var aizbraukt līdz stacijai Didube, tur visi mikriņi pulcējas. Kutaisi centrā jāatron taksists, bargu seju jāpakaulējas un jāpieprasa, lai ved uz Gelati - http://en.wikipedia.org/wiki/Gelati_Monastery Es jau teiktu, ka tas ir viens no Gruzijas sākotnes pamatakmeņiem. Esot Kutaisi, vēl pie viena varat apskatīt Bagrati - arī ir pašā centrā, plus lai taksists jūs ved uz Sataplia alām (tos manus piedzīvojumus laikam tu nelasīji, bet nu nekas, tas viss štrunts).
Tālāk. Uz Boržomi var laist, tai virzienā ir Upliscihe, ir Vardzia, ir Zaļais Klosteris, gar kuru tek upīte, vēl jropojām sarkana no gruzīnu asinīm, ko te tālā senatnē lējuši turku uzbrucēji.
Ja laižat uz Kazbeka pusi, apskatiet Lomisi - mazu necilu baznīciņu tālu kalnos, kur ar nokļūt, tikai visu dienu eimot ar kājām (bet skati ta tādi, ka kājas mīkstas aiz laimes). Līdzi mugursomā jāņem kas siltāks, jo augšā būs auksti, plus pagale malkas mūkiem, jo tur tālāk būs tikai akmeņi. Baznīciņā būs (pie vēlešanās protams) jānes vairākus apļus 70 kg smaga ķēde (tur leģenda apakšā, ja gribēsi, pastāstīšu). Tas viss aizņems noteikti pilnu dienu.
Vēl ir Svanetijas Kalni, Ushba, augstākā apdzīvotā vieta Kaukāza kalnos.
Vēl ir Melnās jūras krasts, bet nu es jau atkal esmu par tiem kalniem.
*
[info]inese_tk at 2010-05-27 16:27 (Saite)
uuuu cik jauki. man ar tie kalni vairāk, tas ar ir tas, ko visvairāk gribas. kalnus un dabu!
par to cik dienas, kur būsim nav ne jausmas. tikko vnk nopirku aviobiļetes uz Tbilisi un atpakaļ uz Rīgu no Erevānas. domāju, ka pārvietosies tur pa sauszemi, ceru, ka varēs kaukā tikt pa zemi pāri robežai (it kā dzirdēju ka tur pa vidu kaukāda tā Krievijas okupētā teritorija vai kas nu tur).
ļoti priecāšos par visādu vairāk un konkrētāku info.
[info]fanija at 2010-05-27 16:38 (Saite)
nav tur Krievijas teritorija, vai arī atkal kaut kas noticis pēkšņi - jo nuja, tomēr Kaukāzā esam:))
par info - vienmēr laipni! Ja gadies Rīgā, varam kaut kur saskrieties ar jautājumu un atbilžu sarakstiem pie rokas.
*
[info]inese_tk at 2010-05-27 23:26 (Saite)
par Krieviju - nez, mans draugs pa dienu zvanīja uz kaukādu tur ārlietu ministrijas kosulātu un viņam tur tā teica, bet tā kā viņš pats šobrīd ir ceļā uz Slovēniju, es pa telefonu diezko garās sarunās neielaidos un līdz galam neizpratu, ko viņi viņam tur sastāstīja.

par tiem jautājumiem un atbildēm, baigi forši būtu. tik kad tuvāk bišķi nāks un tā :)
[info]fanija at 2010-05-27 16:40 (Saite)
ak un ja gribas pavisam ko esktrēmu (iesaku negribēt), noteikti varat padzīvoties pie maniem (un kopš viesošanās brīža arī taviem) gruzīnu radiņiem:))
the casual unintellinget
[info]casiopea at 2010-05-27 18:00 (Saite)
ja tu biji tá kas drugos rakstiija par gruzínu kázám - tad wow un cepuri nost.
mans vectevs tur bija padomju laikos ciemoties pie viena druga no universitátes laikiem un shis un ome veljoprojám viens otram súta pakas ar nepiecieshamám mantám :D
[info]fanija at 2010-05-27 16:26 (Saite)
+ Armēnijas vīzas, ja nemaldos, var nopirkt uz vietas. Atkarīgs, kā ceļosiet uz Erevānu - ar autobusu vai pa gaisu. Ziemā biļetes bija lētas gaisam, bet nu gaiss, protams, nav tas. Lidotā uz vietas var nopirkt noteikti.
Ja par naktsmājām, var iestāties couchsurfing.org, man jau tur ziemā bija ar visur kur naktsmītnes aizrunātas, - pirms liktens visu apgrieza otrādi un atrāva atpakaļ:)
apogs
[info]apogs at 2010-06-04 13:22 (Saite)
ahaaa, tātad nesveiksi mani klātienē ar izlaišanos, bet izlaidīsies kaukāzā...varam satikties un papļāpāt par šamējo tēmu, esmu kā reiz cienīgi iedegusi gruzīņu bīčā. varu ieteikt vienu jauku ļaužu hosteli tbilisi, kur obligāti nav jāpaliek, bet var vnk piekāpt un paprasīt visko...un piedzerites..un varbūt iedot kādus vietējo kontaktus tbilisi un erevānā, ja nu kas..pašlaik tur ir bezbožna (ēnā +35) karsts un tāds domājams, ka arī paliks.
*
[info]inese_tk at 2010-06-04 14:12 (Saite)
davai, nākamnedēļ kaukad satiekamies.
visādi kontakti man lieti noderētu, it īpaši Erevānā. un vienkārši tāpat pamēļot ar būtu ļoti jauki.
apogs
[info]apogs at 2010-06-04 15:06 (Saite)
ā, pārskatījos. tas ir jūlijs, domāju, ka jūnijs.
davai 2dien, jo pēc tam centīšos atkal aizbēgt prom.
*
[info]inese_tk at 2010-06-04 15:51 (Saite)
tad vai nu pa dienu vai arī vakarā uz kādu stundiņu līdz pēdējam vilcienam - man 2dien priekšpēdējā šīs sezonas darbdiena
Previous Entry  Next Entry