Posted by [info]fanija on 2010.05.27 at 16:19
cik dienas būsiet Gruzijā un cik Armēnijā?
Par Armēniju zinu krietni mazāk kā par Gruziju. Bet nu ja par Gruziju - avaimandieniņ.
Jums noteikti vajadzētu aizšaut līdz Kutaisi, ar metro var aizbraukt līdz stacijai Didube, tur visi mikriņi pulcējas. Kutaisi centrā jāatron taksists, bargu seju jāpakaulējas un jāpieprasa, lai ved uz Gelati - http://en.wikipedia.org/wiki/Gelati_Monastery Es jau teiktu, ka tas ir viens no Gruzijas sākotnes pamatakmeņiem. Esot Kutaisi, vēl pie viena varat apskatīt Bagrati - arī ir pašā centrā, plus lai taksists jūs ved uz Sataplia alām (tos manus piedzīvojumus laikam tu nelasīji, bet nu nekas, tas viss štrunts).
Tālāk. Uz Boržomi var laist, tai virzienā ir Upliscihe, ir Vardzia, ir Zaļais Klosteris, gar kuru tek upīte, vēl jropojām sarkana no gruzīnu asinīm, ko te tālā senatnē lējuši turku uzbrucēji.
Ja laižat uz Kazbeka pusi, apskatiet Lomisi - mazu necilu baznīciņu tālu kalnos, kur ar nokļūt, tikai visu dienu eimot ar kājām (bet skati ta tādi, ka kājas mīkstas aiz laimes). Līdzi mugursomā jāņem kas siltāks, jo augšā būs auksti, plus pagale malkas mūkiem, jo tur tālāk būs tikai akmeņi. Baznīciņā būs (pie vēlešanās protams) jānes vairākus apļus 70 kg smaga ķēde (tur leģenda apakšā, ja gribēsi, pastāstīšu). Tas viss aizņems noteikti pilnu dienu.
Vēl ir Svanetijas Kalni, Ushba, augstākā apdzīvotā vieta Kaukāza kalnos.
Vēl ir Melnās jūras krasts, bet nu es jau atkal esmu par tiem kalniem.

Reply to this comment:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.