spreading the word

Posted on 2010.03.27 at 13:50

Comments:


.
[info]hessin at 2010-03-29 17:55 (Saite)
uzskrēju virsū šim - http://www.baldingblog.com/2006/04/14/flax-seed-oil-and-hair-loss/ - kur vesels bars cilvēku vairāku gadu garumā sūdzas, ka viņiem krīt ārā mati pēc tam, kad sākuši lietot linsēklu eļļu. Ok, eļļa nav sēklas, bet tomēr rada aizdomas. Tajā pašā laikā tur ir daži, tikai daži, komentāri par to, ka mati ir kļuvuši biezāki ar piebildi, ka linsēklas ļoti ātri bojājas un tās vajadzētu iegādāties tikai kā sēklas un pēc vajadzības samalt. Bet pašas sēklas turēt ledusskapī. Jo sabojājušās linsēklas ir "toxic".

Bet tā jau skaitās, ka linsēklas ēst ir ļoti labi - jo tām ir izcila omega 3/6 attiecība, - omega-3 ir vairākas reizes vairāk, nekā omega-6, jo parasti ir otrādi, ka gaļas neēdājiem ir omega-6 pārēšanās, kas nav labi.
*
[info]inese_tk at 2010-03-29 18:02 (Saite)
paldies par info

kā jau es tik tikko iekomentārēju mazliet augstāk - matu mazgāšanai man viņas laikam tomēr neapmierina. zobiem, skūšanai un mazgāšanai - lieliski, bet ar matiem neesmu īsti apmierināta. nez, jāmeklē cits kaukas.
*
[info]inese_tk at 2010-03-29 19:04 (Saite)
cik nu aizlasījos tai linkā, tad secinājums ir "IT IS NOT THE FLAX SEEDS THAT ARE BAD, ITS THE FLAX OIL"
nez, man no laika gala kautkādu eļļu speciāla lietošana iekšķīgi ir likusies aizdomīga, bez tam spriežot no tiem komentāriem, lielākā daļa cilvēku viņu ir lietojuši ilgi un diezgan lielās devās. tas pats jau ir arī ar zāļu tējām, ka viņas ir labas noteiktos daudzumos, bet, ja katru dienu, ilgstošā laikposmā dzer kaut tās pašas piparmētras, tas var rezultēties ar kautkādām veselības problēmām.
otra lieta, ko izlasīju tais pašos komentos ir smagie metāli - tie ir spēcīgs matu izkrišanas veicinātājs un bieži vien nevienam neienāk prātā, ka tie varētu būt tai eļļā, kā blakusprodukts klāt (most oil supplements contain heavy metals at some level, and should be avoided. They also contain compounds that can disrupt the natural balance of hormones in your body, causing hair loss.).
vispār, kas attiecas uz sadarbošanos ar savu organismu, manliekas, ka ir jāļauj viņam pašam izvēlēties, galvenais piedāvāt un ieklausīties atbildes reakcijā. nedomāju, ka visiem var derēt kautkas viens vai, ka kautkas viens uz visiem iedarbosies pilnīgi vienādi.
[info]hessin at 2010-03-29 23:56 (Saite)
forši, ka atradi info par to, kas un kā, jo visus komentārus neizlasīju - tie ir tik daudz - bet kādu normālu, kas paskaidrotu, kāpēc, neatradu.
Tagad atliek tikai apbrīnot to cilvēku daudzumu, kas pārdozē linsēklu eļļu.

Es savukārt svētdien pamēģināju izmazgāt matus ar linsēklām un tā kā nebija ne vainas. Man jau sen ir apnicis tas vāveres ritenis ar svaigi izmazgātiem matiem, kurus nevar savākt, un nākāmās dienas pēcpusdienas sataukotajiem, tāpēc laikam pa Lieldienu brīvdienām skatīšos, kas notiek mazgājot biežāk.
Matus izskalot arī tā kā nebija grūti, pārpalikumus var izķemmēt sausajos matos.
Previous Entry  Next Entry