janvāris

Posted on 2024.01.28 at 00:56
Tags:
veļu laiks sen kā beidzies, bet es kādu jau nedēļu esmu aizbēgusi un paslēpusies dzimtas kokā. tas ir mans jaunais Heroes of Might and Magic. tas sākās netīšām, jo beidzot saņēmos pārnest datus no ierobežotā myheritage koka uz geni, kur var pievienot neierobežotu skaitu ar cilvēkiem, lai ieviestu drusku skaidrību K ļoti tukšajā un nepētītajā kokā. bet tas ir rezultējies ar to, ka, piemēram, šodien papildināju (ar lielu palīdzību no zāles) savu koku ar milzu baru senčiem, kas sniedzas vēl laikos, kad lielākajai daļai latviešu vēl nebija uzvārdu. turklāt zars tepat - Trikāta/Plāņi. nupat atradās arī vectēva mātes izcelšanās, kas atšķirībā no ļoti kuplā viņa tēva koka, nebija pētīta.
K koks arī ir papildinājies, bet tur drausmīgs čakars - vienā laikposmā (19. gs vidus), vienā apvidū (Jaunpils) dzīvo nenormāli daudz Friči Tones (kuri visi visdrīzāk ir kaut kādā veidā radinieki) un es tā arī nespēju saprast, kurš no viņiem ir īstais - K vecvectēvs. jāprasa izziņa arhīvā, bet man pagaidām slinkums. un attiecībā uz savu pusi ir lielāks entuziasms un Vidzemi liekas nesalīdzināmi vieglāk pētīt. mums te tādas ļoti kārtīgas baznīcu grāmatas un dvēseļu revīzijas, no kurām daļu pat es spēju salasīt.
tas viss liekas vienlaikus kaut kā savādi trauksmaini (es redzu savādus sapņus) un dīvaini nomierinoši (mirušie radi ir klusi, mierīgi un mūžīgi tepat).
brīnišķīga nodarbe prokrastrinācijai.

Comments:


basta
[info]basta at 2024-01-28 02:53 (Saite)
Fooorši!
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2024-01-28 11:41 (Saite)
Mjā, laikam tāds laiks.
Pēdējā pusgadā mammas ciltskoks ļoti uzstājīgi sācis atgādināt par sevi pašatrodoties dažādos formātos. Man pašai, priekš tā nekad nav bijis pietiekami daudz laika un intereses.
Gan jau ka tam ir kāda nozīme.
zimbabve
[info]zimbabve at 2024-01-29 16:46 (Saite)
O, mums arī ir Trikātas/Plāņu atzars no vecvectēva puses, bērnībā vēl tur braucām kartupeļu talkās. Maza tā pasaulīte.
Previous Entry  Next Entry