jūlijs

Posted on 2023.07.04 at 21:09
Tags:
pagājšgad ap šo laiku sūdzējos kādai personai - ka gaidu, kad putni atlidos un fiksi noēdīs (parastos aka skābos) ķiršus un man nebūs jājūtas vainīgai un slinkai, ka es ar tiem pati neko nedaru. persona, ar kuru runāju atbildēja - aaa, man ļoti garšo skābie ķirši, nākamreiz pasauc mani, es nolasīšu! nu, lūk - tā nākamā reize ir pienākusi, bet es neatceros, kas bija šī persona, ar kuru runāju un attiecīgi nevaru viņu pasaukt. varbūt kāds no jums?

nav tā, ka es pati vispār ar ķiršiem neko nedaru, es noteikti kādu spainīti salasīšu, ielikšu saldētavā, uzvārīšu zaptīti un uzliešu kādu liķierīti. bet man te viņu daudz par daudz. es arī nesaprotu, kā tas iespējams, jo man likās, ka ķiršu ziedi nosala maija sākuma salnās.

Comments:


nova
[info]nova at 2023-07-04 21:25 (Saite)
Man ļoti garšo skābie ķirši, bet noteikti neesmu TĀ persona:))
*
[info]inese_tk at 2023-07-04 22:39 (Saite)
ja gadies Smiltenē, nāc noēsties :D
Antuanete
[info]antuanete at 2023-07-04 22:12 (Saite)
Man, savukārt, putni gandrīz visu apēda. Pagājušogad neviens neaizskāra ne ķiršus, ne ēdamos sausseržus, bet tagad putni laikam sapratuši, ka šai dārzā ir kaut kas ēdams un ir jāapciemo.
*
[info]inese_tk at 2023-07-04 22:39 (Saite)
man pagājšgad nenoēda, nu kādu drusciņu tikai. lielākā daļa sabira zemē un maisījās pa kājām, kā mēms pārmetums manam nesaimnieciskumam :D
bet gadu iepriekš ļoti labi ņēma un noknābāja.
šogad, pagaidām, viss mierīgi. tikai vakardienas trakais vējš gatavākos no augšas sakratīja zemē.
tilda
[info]tilda at 2023-07-05 12:33 (Saite)
Apbrīnojami! Man šogad pat jāņogu nav. Nu tā ka vispār. Visas nosala. Ķirši ir veseli 3 gabali (ogas, ne koki) - zarā, kurš vislielākajā aizvējā aiz šķūņa. Brīnos, ka dāžās ābelēs izrādās ir aizmetušies āboli. Daži. Aaaa un dažas ērkšķogas būs - nu tik daudz, lai neaizmirstos kā tās garšo, bet ne vairāk (kāda saujiņa būs) A jūs te par spainīšiem ar ķiršiem.... ehhhh (nobirst asara :))
*
[info]inese_tk at 2023-07-05 12:37 (Saite)
jā, nu es nezinu. mums bija trakas tās salnas. apsala daļa lilijas, hortenzija - bija apsegtas un visādi neapsegti augi - astilbes, avenes, zemenes (to šogad ir ļoooti maz un švakas), vēl viskaut kas. siltumnīcā, kur biju salikusi sveces, nosala baziliks un cīniju stādi. tāpēc par ķiršiem ļoti brīnos. likās, ka nebūs nekā, bet ir pilni koki. plūmju gan nav. āboli ir vienā ābelē, bet mums pagājšgad bija ābolu gads. it kā normāli, ka nav.
tilda
[info]tilda at 2023-07-05 12:46 (Saite)
Man Vidzemē bija tas trakais sals un tad salnas līdz jūnija vidum. Ozoli reāli tik uz Jāņiem salapoja. Arī agrāk ir bijis, ka nosalst ķirši, upenes, ceriņu ziedi, bet tā, ka nav pat jāņogu vispār - nu tā ir pirmo reizi.
*
[info]inese_tk at 2023-07-05 12:53 (Saite)
es jau arī Vidzemē. mums ar bija jūnijā salnas - cik lasīju ziņās, tad paveicās un nebija tās trakākās, bet bija rīti, kad viss zāliens balts. dārza augiem man veicas, jo man praktiski viss ēdamais aug augstajās dobēs. viņas tomēr vairāk uzsilst un ilgāk tura siltumu, kamēr salna dzīvojas zāles augstumā pie zemes. puķu dārziņš gan ir parasts un nepaaugstināts, bet tur viss tā daudzmaz ciešami pārlaida jūnija aukstās naktis. postošākās bija tās 2-3 naktis maija sākumā, kad bija nevis salna, bet sals. es biju viskaut ko satinusi plēvēs un atsevišķiem augiem salikusi virsū spaiņus, bet bija, kas tāpat apsala zem tiem spaiņiem. no rīta noņem un visas lapas brūnas.
Roxolana Destiny
[info]zvaigznjustari at 2023-07-05 17:36 (Saite)
saldēšana skābajiem ķiršiem izsit afigenno cukuru un garšo vnk bomb, nemainītu ne pret ko
Previous Entry  Next Entry