aprīlis

Posted on 2023.04.22 at 22:21
Tags: ,
vakar bija visādu pirmo reižu diena - pirmo dienu nodzīvoju ar basām kājām, ēdām pirmās šogad dārzā izaugušās pusdienas (sparģeļi, protams) un pirmo reizi ārā, pirmo reizi atvēru Kimas K. alķīmijas un arhetipu dekus. kaut kas vēl bija pirmo reizi šogad.
abi timiāni izskatās beigti. nu citrontimiānam viens mazs stūrīts liekas drusku dzīvs. bet nopirku jau depo jaunus. baigi dārgi likās. no lavandām daļa izskatās lieliski, ir dažas, kas izskatās nepārprotami mirušas un dažas tādas 50/50. visas bija piesegtas ar egļu zariem. K uztaisīja Flamentanzam jaunu mājiņu. ļoti smuku. pārstādījām jāņogu. cerams ieaugsies. vienīgā jāņoga, kas man kaut cik garšo.
sācies tas laiks, kad šķiet, ka visa visīstākā dzīve ir te mājās, dārzā, mežā, dabā un viss pārējais tikai tādi apgrūtinoši un nenozīmīgi nieki.

vēl es divus vakarus pēc kārtas apmeklēju izrādes ne darbā. ļoti sen nekas tāds nebija gadījies. ceturdien biju uz franču cirku. tas bija ļoti savādi un dīvaini, bet es jutos labi pavadījusi laiku. nenožēloju, ka uzkavējos galvaspilsētā pāris stundu ilgāk. vakar biju uz "Mēs, roks, sekss un PSRS". biju dzirdējusi daudz labu atsauksmju, bet man bija visnotaļ garlaicīgi. likās forša scenogrāfija, ideja un Johansons. bet pārējie aktieri likās, ka vnk atnākuši izdarīt darbiņu. un galvenajai varonei drausmīga dikcija. viņa visu laiku teica "sapušie rietumi" un vispār bija grūti saprast, ko viņa saka. dažas ainas vilkās bezgalīgi, bezgalīgi gari. jā, kaut kā nebija labi.

Comments:


Antuanete
[info]antuanete at 2023-04-23 21:08 (Saite)
Man lidzīga sajūta par īsto dzīvi dārzā, tādos vakaros kā šis negribas mājās braukt. Bērni melnām mutēm nodzivojušies arī labprāt turpat paliktu :D
Citrontimiāns, manuprāt, ir cimperlīgāks par parasto. Mammai parastais Priekuļos izdzīvo pat īpaši nesegts, man arī ziemu pārlaida bez problēmām. Lavandas Priekuļos vienu gadu izsala, tā ka tās Vidzemes klimatā ir jāsedz.
*
[info]inese_tk at 2023-04-25 10:34 (Saite)
man lavandas ir izdzīvojušas arī nesegtas. bet lasīju, ka īstenībā šeit viņas bieži nobeidz nevis aukstums, bet slapjums. viņām patīk "sausas kājas", bet pavasarī mirkstot dubļos viņas vienkārši nosmok. šogad ir viens no tiem gadiem, kādi ir reizi daudzpadsmit gados - man sētmalē vēl joprojām stāv ūdens (lai gan dobes jau pārsausinājušās). es domāju, ka šogad viņas noslīka.

uz parasto timiānu gan esmu dusmīga. iepriekšējais nodzīvoja gadus četrus nekopts un neaprūpēts, bet cepuri kuldams. pagājšpavasar izskatījās nesmuks un puskaltis un pārkoksnējies. aizsūtīju pensijā uz kompostu un ieviesu jaunu. un tas nu izskatās ļoti beigts. nez, varbūt arī kājas bija par slapju.
Previous Entry  Next Entry