septembris

Posted on 2022.09.26 at 12:04

Comments:


extranjero
[info]extranjero at 2022-09-26 16:02 (Saite)
Ļoti labs ieraksts.
Šis ir arī, kāpēc es nepiekrītu, ka neļaus iebraukt pat tiem krieviem, kas bēg no iesaukuma armijā.
*
[info]inese_tk at 2022-09-26 19:53 (Saite)
man pašai ir drusku dalītas jūtas par to, jo var jau būt arī šādi gadījumi - https://pbs.twimg.com/media/FdhwhaLXwAcx8re?format=jpg&name=small
un kā uztaisīt efektīvu sietu, lai tādus atsijātu - es nezinu.
Vācija nekā baigi nesijā un lasīju tai pašā savā tviterburbulī ziņas no ukraiņu mammu telegram kanāla par to, kā viņas neatļaujas ļaut saviem bērniem staigāt Vācijā ar Ukrainas simboliku, jo regulāri kāds grūstot, spļaujot virsū vai izlamājot. vai kā krievu kanālos nodirš Gruziju, kas nav laidusi iekšā mašīnu ar Z burtiem un liek pildīt to anketu, kurā jāapliecina, ka ir pret karu un atzīst Ukrainas oriģinālās robežas. un vēl negrib ar viņiem krieviski runāt. mazām valstīm ar mazu iedzīvotāju skaitu un robežām ar dižo rusiju jau ir tā diezgan bailīgi. būs liela krievvalodīgo diaspora, kas sāks ar kaut ko justies neapmierināta un Krievija sadomās nākt aizstāvēt un anektēt.
bet, jā, ja var kaut kā atsijāt tos, kas savas z-domas mainījuši tikai ar mobilizācijas sākumu, nu vai vispār nav mainījuši un vnk grib turpināt vērot karu no dīvāna, tad pārējos vajadzētu laist iekšā. varbūt uzliekot kaut kādu pārbaudes laiku, ar domu - ja taisa kaut kādus sūdus vai izrāda z-tieksmes, deportēt atpakaļ uz tēvzemi. kā to realitātē izdarīt - nav ne jausmas.
extranjero
[info]extranjero at 2022-09-26 20:00 (Saite)
Ar jūtām nekur tālu nevar tikt. Ir jāzina precīzi, kas un kā.

Latvijai ir problēma, ka krievu un tās kultūras ietekmes jau tā ir pārāk daudz, bet Vācijā vai UK vēl kādi 10 tūkstoši krievu ir nebūtiski. Skaidrs, ka imigranti vienmēr domās par savu valsti, bet tas nemaina būtību, ka šobrīd atļaut aizbēgt viņiem no Krievijas vājinās tās karošanas spējas. Cilvēkiem ir pārāk daudz tāds nolemtības gars, bet es redzu, ka visu var izmainīt – varbūt pēc 20-30 gadiem tas notiks. Ir jādomā ilgtermiņā, nevis tikai par šodienu.
*
[info]inese_tk at 2022-09-26 20:02 (Saite)
jā, nu man ir tikai jūtas un es galīgi nezinu precīzi, kas un kā. tāpēc es skrollēju tviteri un rakstu palagus cibā, nevis strādāju iekšlietu vai ārlietu ministrijās :D
Previous Entry  Next Entry