marts

Posted on 2022.03.27 at 17:54

Comments:


tas ir absurds
[info]mazeltov at 2022-03-28 13:15 (Saite)
Berlīnē, holokausta muzejā ļoti interesanta ekspozīcija bija viena ar TV, kur var redzēt intervijas uz ielas ar cilvēkiem pēc 2PK beigām. Neatceros precīzi jautājumus, bet daudzās atbildēs vācieši teica, ka vajagot dzīvot tālāk, aizmirst, utt. Respektīvi, sabiedrība nebija gatava runāt par ebreju nogalināšanu atklāti vai vispār.

Par to = vācieši-cilvēcīgi, krievi - nezvēri: tas ir bieži dzirdēts, arī viena no manām vecmāmiņām to ir teikusi. Vienīgi mūsdienās, ar tagadējo prātu un info jau saproti, ka lai gan tie vācieši neizvaroja un nenodedzināja māju, tas nekādi viņus neattaisno (un krievus arī ne).

Vnk man negribētos, lai tagad, Ukrainas sakarā, pēkšņi arī jaunākās paaudzes sāktu domāt par 2PK vāciešiem kā galantiem kundziņiem, kuri bija LV teriorijā, bet tas, kāpēc viņi te vispār bija - to zem tepiķa pagrūst.
basta
[info]basta at 2022-03-29 00:44 (Saite)
Pareizi runā. Varmāka ar vai bez konfektes ir un paliek varmāka.
Par to kā mūsdienās cilvēki reaģē ir plašāks temats. Īsumā - vācieši ātri sāka kaunēties un 'neko nezināt', ko krievijas iedzīvotāji nekad nav darījuši un visticamāk arī nedarīs. Pēc kara dzimušajiem vispār ar to ir mazs sakars, kamēr zin kas notika (vai pat nezin), māk izdarīt secinājumus un nebļauj 'можем повторить'.
Previous Entry  Next Entry