decembris

Posted on 2021.12.12 at 13:15

Comments:


helvetica
[info]helvetica at 2021-12-12 14:36 (Saite)
var atzīmēt ciklus, varbūt kkāda bioķīmija, ko lejas brīžos buferēt ar vielām.
*
[info]inese_tk at 2021-12-12 15:06 (Saite)
es it kā, vismaz tādā vispārīgā veidā, cenšos diezgan tam sekot līdzi visu laiku. lielāko gada daļu dzeru d vitamīnu, regulāri padzeru magnija un b grupas vitamīnu kursus. tagad gan retāk, kkā ar kovidu izkritu no ritma, bet kādreiz arī regulāri nodevu asinsanalīzes un čekoju līdzi kā tur izskatās visi hemoglobīni un vielas utt. parasti man tur viss diezgan ideāli vienmēr rādījies. ja neskaita pirms gadiem 5 totālu d vitamīna deficītu, pēc kura arī ļoti rūpīgi par to piedomāju.

J. S. Badger
[info]217 at 2021-12-12 16:57 (Saite)
es nācu ieminēties par sievišķajiem cikliem. nu ne tā, ka tas izraisītu visus melnos caurumus, bet cikla sākumā var būt tās dienas, kas izklausās pēc Taviem aktīvajiem, labajiem periodiem, un tad cikla pēdējās nedēļas var varbūt sakrist ar līmes dienām, nu ne tā ka vienmēr, bet es varu iedomāties tādu scenāriju, kur, piemēram, ir foršais, aktīvais, dzīvespriecīgais periods, kas sakrīt ar cikla sākumu, tad uz cikla beigām uznāk līme, kas nojauc foršo ritmu, līdz ar to izsit ārā kaskādes formā visu labo ne tikai līdz cikla beigām, bet uz ilgaku laiku, jo izjaukusi labo rutīnu?
*
[info]inese_tk at 2021-12-12 17:02 (Saite)
nē, man drusku ilgākos laika nogriežņos tas notiek. cikla ietvaros, protams, uz PMS drusku tā kā gribas visus nogalināt arī labajos periodos :D bet to es kkā spēju atpazīt un pamanīt. skaidrs jau arī, ka labajos periodos es arī neesmu visu laiku apgarotā apgaismības stāvoklī un mani piemeklē gan bēdas, gan dusmas, gan besis, vnk emocionālais un mentālais metabolisms ļauj neiesprūst šajos stāvokļos ilgstoši. labajos periodos es arī visai labi apzinos kā es jūtos - piemēram, esmu priecīga vai bēdīga vai dusmīga. sūdīgajos ir tāds kokteilis kāds rodas samīcot vienā pikā dažādu krāsu plastilīnus un es īsti nevaru pateikt kā tieši es jūtos.

oftopiks manam postam, bet nesen tieši manīju jaunākajos pētījumos šitādu https://neurosciencenews.com/menstrual-cycle-ptsd-19559/ - likās diezgan intrsanti.
*
[info]inese_tk at 2021-12-12 17:18 (Saite)
p.s. es esmu pat reizēm mēģinājusi sevi mierināt par jušanos sūdīgi ar to - tipa - gan jau tas ir PMS, paies MR un paliks labāk, bet viņas pienāk un paiet un nekas nepaliek labāk un tad pienāk un paiet atkal nākamās utt.
J. S. Badger
[info]217 at 2021-12-12 17:32 (Saite)
njā, tad varbūt patiešām kkādi pašsabotējoši psihes mehānismi... jo pēc tam, kad izslēdz bioķīmiju/hormonus, atliek tikai zirnekļi iekšējos plauktiņos
*
[info]inese_tk at 2021-12-12 17:39 (Saite)
jā, nu arī ar hormonu līmeņiem vismaz pirms ~4 gadiem man viss bija pilnīgi ok. esmu iepriekš te sūdzējusies par neizskaidrojamu svīšanu naktīs, kas mežonīgus apmērus pieņēma, kad drusku pastrādāju reklāmas aģentūrā. toreiz izstaigāju visus iespējamos ārstus un uztaisīju analīzes, lai pārliecinātos, ka man nav vēzis, priekšlaicīga menopauze, turbekuloze un vēl visādas tamlīdzīgas lietas. nebija. visi papīri tīri. toreiz arī gāju nodot analīzes konkrētās cikla dienās un tur viss bija pilnīgi fine. protams, tas jau var ar gadiem mainīties, bet tas iekļaujas laika periodā par kuru rakstu šajā postā.

toreiz aizgāju no reklāmas un svīšana pazuda. bet ik pa laikam uz stresiem parādās. mēdz būt arī labajos periodos.

tā ka zirnekļi it is
Previous Entry  Next Entry