septembris

Posted on 2020.09.03 at 23:37
man:: rīt agri jāceļas un jābrauc
Tags:
citās ziņās. es jau kādu laiku taisījos rakstīt gaudulīgu postu par to, kā man lūzt sirds, ka Vilnītis jāved atpakaļ uz Saļiku pie vecākiem. viņam BEIDZOT sāka ataugt kažoks un ir tik forši, ka viņš te ir un viņam te patīk. bet mums sākās darbs, trakā braukāšana un vairākdienu prombūtne un nevar jau viņu tā vienu atstāt.
bet tad, lai visu padarītu vēl sarežģītāku, mums uzradās otrs kaķis. tāds klasiski ruds, mazliet kautrīgs, bet ļoti saulains un itālisks. tāpēc nosaucu viņu par Rikardo. atnāca un vienkārši ievācās. ir kārtīgs un pieklājīgs, izskatās jauns, bet nav vairs kaķēns. naktīs nāk gulēt iekšā uz dīvāna, pa dienu arī ir tepat apkārtnē, palīdz man dārzā, visu pēta un brīnās un iesaistās. par brīnumu Vilnītim viņš neriebjas. viņi vienkārši saostās un pārējā laikā pārsvarā viens otru ignorē. es daudzmaz zinu visus apkārtnes regulāros kaķus, bet šāds nebija iepriekš manīts.
cik izdevās ievākt info, esot parādījies rajonā mazliet vairāk nekā pirms mēneša un dzīvojis krūmos. drusku piebarojis kaimiņienes kaimiņš, bet viņam pašam 2 ne visai draudzīgi kaķi. kaimiņiene bija ielikusi Smilčas FB grupā - tur tika izteikti minējumi par viņa dzīvesvietas adresi, kas neatbilda īstenībai.
tagad man ir divi kaķi un vēl lielāka nesaprašana, ko darīt ziemā, kad vairākas dienas nebūsim mājās.
kamēr bijām Padurē, bijām atstājuši logu šķirbā un kaimiņiene nāca viņus uz lieveņa barot un pārbaudīt kā viņiem iet. rītdien mana mamma uz pāris dienām atbrauks. aukstā laikā atstāt logu vaļā īsti nav variants (garš stāsts, bet īsumā - mājas atslēgas negribas kaimiņienei dot) un mammai ar ir sava dzīve un viņa droši vien labprātāk auklētu mazbērnus nevis kaķus.

Comments:


porcelāna lellīte
[info]neraate at 2020-09-04 00:02 (Saite)
Āra būdiņu? Tādu siltinātu kā ielas kaķiem, tad var mierīgi vienkārši atnākt un pabarot
*
[info]inese_tk at 2020-09-04 00:18 (Saite)
jā, tas ir kkas tāds, par ko domājam, vienīgi vīram tuvāko vismaz mēnesi baigi švaki ar laiku, ko varētu veltīt tādas uztaisīšanai. neesmu arī droša cik ok tādā būtu Vilnītim - viņam ir zināmas noslieces uz slimošanu - šogad pavasarī bija plaušu karsonis, vienreiz bija kalici vīruss un vienreiz kaut kāds cits kaķu vīruss - kamēr nevienam citam manas ģimenes kaķim nekad nekas tamlīdzīgs nav bijis.
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2020-09-04 06:55 (Saite)
Tuvāko mēnesi jau vēl arī nebūs tik auksts. Var jau sākumā kaut vai kādā vecā skapītī izzāģēt durtiņās caurumu lai ir sausa vietiņa, sen neesmu meklējusi, bet iepriekš internetā stāvēja pamācība kā antresolu u.tml. šitā pārtaisīt.
zimbabve
[info]zimbabve at 2020-09-04 13:07 (Saite)
Vai Rikardo gadījumā nav garspalvains? Kaimiņienei Klusajā ielā vasarā pazuda ruds un dikti pūkains kaķis.

Par to ziemas laiku - mūsējais Muris ir totāls āra kaķis, bet viņam ir "vasarnīca" šķūņaugšā, kur iet jebkurā gadalaikā. Kad nomira Omamma, tur drošības labad ieviesām polsterētu kasti - izgriež plastmasas kastē caurumu, sabaksta ar visādiem siltiem materiāliem ar pazīstamu mājas smaku. Man gan ir aizdomas, ka viņš to kasti pat nelieto, ja jau mēdz gulēt ārā pat sniega kupenās :D
*
[info]inese_tk at 2020-09-04 14:14 (Saite)
Nav garspalvains, visparastākais rižiks. Tas kas man instagramā pēdējos postos. Nu jā šķūnī jau viņi tiek enīvei. Es par Vilnīša veselību vairāk, viņš arī gluži nav pieradis tā dzīvot
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2020-09-04 15:30 (Saite)
Kaķu durvis lielajās durvīs ir gana labs risinājums. Man paziņām laukos tādas ir. Nav bēda, kad uz vairākām dienām brauc prom.
*
[info]inese_tk at 2020-09-04 16:24 (Saite)
Mani uztrauc siltumzudums, jo tad jāatstāj arī koridora un kādas istabas durvis vaļā. Man ir veca koka karkasa māja ar podiņu krāsni un vecajiem koka logiem. Tā jau ātri atdziest un ir traki auksti, ja ziemā vairākas dienas neesam màjās un nekurinām. Kā arī negribas gluži, lai visi kaimiņu kaķi tiek iekšā. Man te ir vairāki īpatņi, kas lavās virtuvē rīt no manu kaķu bļodām. Es jau pēc skaņas pazīstu kurš kaķis grauž sauso barību :D
*
[info]inese_tk at 2020-09-04 16:26 (Saite)
P.S. zinu ka ir kkādas smalkas, kas kaut kā tur ļauj iekļūt tikai konkrētiem kaķiem, bet tas nerisina siltumproblèmu un tagadējos pandēmijas laikos īsti nav pa kabatai
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2020-09-04 16:35 (Saite)
Jā viņiem ir tās, kas atpazīst kaķus. Par cenu nezinu.
*
[info]inese_tk at 2020-09-04 17:30 (Saite)
Kā viņiem ar siltumu?
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2020-09-04 17:34 (Saite)
Cik saprotu maksimums ko var būt prom - trīs dienas. Malkas apkure, krāsnis. Tās durtiņas īpaši siltumu ārā nelaiž, bet nu jā, ja nekurina ilgāku laiku, protams viss izsalst tik vai tā. Ziemā kaķu dēļ ņem cilvēku, kas nāk iekurināt.
*
[info]inese_tk at 2020-09-04 19:19 (Saite)
Ņā, nu man praktiski gar ārdurvīm iet ūdens truba no akas, kas nekādā gadījumā nedrīkst aizsalt. Sarežģīta tā dzīve :D
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2020-09-04 20:30 (Saite)
Notīt ar kaut ko nevar?
Bet nu jā ūdens caurule tas ir nopietni
Previous Entry  Next Entry