aprīlis

Posted on 2020.04.16 at 17:48
Tags:
Vilnītim ir alerģija. visdrīzāk no blusu siekalām. viņš ir praktiski puspliks - visa aizmgures daļa, izņemot asti. vēl viņam nav labi nieru rādītāji. un pirms pusotra mēneša bija arī plaušu karsonis. sāksim tagad ar alerģiju, uzlikām Foresto siksniņu, iešpricēja kortikosteroīdus, lai nomierinātu niezi un ādu, pēc 2 nedēļām mēģināsim dabūt čuras analīzēm un varbūt uztaisīt nierēm sonogrāfiju. Vilnītim ļoti gribas iet ārā, bet ārā ir auksts un slapjš un vējš un viņš ir tik puspliks, ka mums bail no vēl viena plaušu karsoņa. būtu labi, ja viņš būtu ar mieru ēst vitamīnus un normālu barību.
tā jau kaķītis šajā namiņā liekas īstā un dabiskā lietu kārtība, bet, kad būs jāatsāk braukāt uz darbu, gan jau Vilnītim būs jāpārceļas atpakaļ uz Salaspili.

Comments:


Hedera helix L.
[info]hedera at 2020-04-16 18:26 (Saite)
Manam kaķim arī ir alerģija no blusām. Pirms tam nebiju pat dzirdējusi, ka kaķiem tā var būt, tādēļ pirmo reizi, kad bija izplūkājusi sev visus sānus, nesu pie vetārsta ar smagu sirdi. Tagad jau zinu, ka nekas nopietns, vnk jāaiznes uz šprici, lai nieze pāriet.
*
[info]inese_tk at 2020-04-16 18:37 (Saite)
es pat zināju. bet viņam nebija baigā invāzija un bija blusu siksniņa (tiesa gan kkāda random/noneim/kādu nu mani vecāki bija uzlikuši). cik es viņu satiku, it kā skatījos, bet arī tajā plikajā vēderā nebija ne blusu mēslu, ne bērnu. tagad, kad Lieldienās paņēmām pie sevis, es viņu ilgstoši pētot un vērojot, pamanīju vienu treknu blusu pazodē un pavisam nedaudzas un sīkas kodumu pēdas. nebrīnos, ka vecāki nebija pamanījuši.

par kortikosteroīdiem neesmu baigā sajūsmā, bet cerams, ka pietiks ar vienu šprici un cerams, ka Foresto siksniņa labi darīs savu darbu.
Hedera helix L.
[info]hedera at 2020-04-16 18:43 (Saite)
Mhm, manam kaķim pietiek ar vienu blusu, un nieze viņu jau padara traku. Līdz šim ~6 gadu laikā 2x tā ir bijis un abas reizes pietika ar vienu šprici. Diemžēl, viņa nav kaķis, kurai var uzlikt kaut kādas siksniņas, tādēļ nācās lietot to skaustā pilināmo līdzekli.
*
[info]inese_tk at 2020-04-16 18:52 (Saite)
interesanti, ka Vilnītim agrāk nebija tādas problēmas. viņš, pirms, nokļuva pie mums ir dzīvojis divos staļļos, kur neviens jau tā baigi uzmanību blusu jautājumam nepievērsa. bet pie mums/vecākiem vienmēr dzīvojis kopā ar vairākiem citiem kaķiem un vācu aitu suni, kas visi gāja ārā un vasarās ik pa laikam gadījās pa kādai blusu invāzijai, kad vēderā jau ņudz blusu ordas. tad parasti sapilinājām skaustā un viss mierīgi beidzās. šoreiz kaut kā ilgi netikām pie cēloņa, jo ziema, ap kaklu pretblusu siksniņa un tā lepnā vientuļā blusa nebija baigi redzama.
Hedera helix L.
[info]hedera at 2020-04-16 18:59 (Saite)
Gan jau, ka kaķīšiem tāpat kā cilvēkiem alerģijas dzīves laikā mēdz gan izveidoties, gan arī dažreiz izzust.

Novēlu, lai Vilnītim zāles palīdz un viss ātri pāriet!
*
[info]inese_tk at 2020-04-16 19:21 (Saite)
Liels Paldies!
[info]adinkra at 2020-04-16 18:55 (Saite)
Foresto siksniņas ļoti labi darbojas.
*
[info]inese_tk at 2020-04-16 18:57 (Saite)
ņemot vērā cenu, tas ir viņu pienākums!
[info]adinkra at 2020-04-16 19:13 (Saite)
Mums galvenokārt vajag dēļ ērcēm, bet, kopš lietojam, gadiem blusu neesmu redzējusi, man pašai no viņām alerģija.
Varbūt ir kāds produkts, kas veicina spalvu augšanu. Nu, kā suņiem liellopa kunģis.
*
[info]inese_tk at 2020-04-16 19:21 (Saite)
omega 3 ir labi ādai un kažokam, kā arī pret alerģijām. nopirkām viņam vitamīnus, kuru galvenā sastāvdaļa ir zivju eļļa + vēl visādas lietas, ko vajag gan kažokam, gan nieru problēmai, bet kungs jau negrib ēst.

domāju varbūt nopirkt vienkārši zivju eļļu, bet man prātā stāv, ka sen atpakaļ jau mēģinājām dot, bet to arī neēda. vai arī tas, kurš neēda bija nelaiķis Nikolajs(?). nu moš jānopērk
Previous Entry  Next Entry