marts

Posted on 2019.03.10 at 19:37
Tags:
laukos kliedz dzērves, ceļmalas kokā tup rubeņu vista (vai medņu - es braucu pārāk ātri, lai noteiktu), zirgs joprojām nav sācis mest spalvu (citi jau met), bet šobrīd snieg mikls sidraba skaidiņu sniedziņš, sprakšķēdama kuras plīts un cepeškrāsnī cepas puķkāpostu "buffalo wings".

Comments:


judging the mice
[info]rasbainieks at 2019-03-10 20:39 (Saite)
izstāstīsi recepti?
*
[info]inese_tk at 2019-03-10 23:24 (Saite)
sadala puķkāposta galvu palielās puķītēs.
sajauc mīklu - milti (es ņemu turku zirņu, bet receptēs pārsvarā ir minēti parastie - kviešu) + ūdens + ķiploku pulveris + sezama sēkliņas + sāls + šļuciņa šķidro dūmu + kas nu vēl patīk.
izviļā puķītes kārtīgi mīklā, saliek uz plāts (uz cepampapīra), liek cepties. kad jau tuvojas gatavībai, tad vēl uzmačkā pa virsu kādu pikanto mērci, kas sajaukta ar mazliet labas eļļas. man te provincē nav baigās izvēles, vienīgā svītčilī, kas bija veikalā, likās aizdomīga, tāpēc paņēmu anklbens aso (nosacīti), saldskābo. un tad vēl drusku pacep.
ēdām ar tahini mērcīti, bija ļoti labi.

p.s. kas attiecas uz mīklu - man šoreiz drusku par šķidru sanāca, bet defekts pārvērtās par brīnišķīgu efektu - daļēji notecēja no puķkāposta gabaliņiem un plānā kārtiņā sacepās apakšā, kopā ar sezama sēkliņām un saldskābo mērci - radot, kaut ko, ko mēs nodēvējām par kraukšķīgo vistas ādiņu :D
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2019-03-10 21:55 (Saite)
māte no rīgas mikrorajona ziņoja, ka šai licies dzērves dzirdam, bet redzējusi nav. es jau domāju, ka viņai rādās, bet tad jau toč. es vēl nedzirdu. bet citādāku trokšņotāju kļūst vairāk gan.
*
[info]inese_tk at 2019-03-10 23:25 (Saite)
es šonedēļ diezgan daudz svaigu dzērvju bilžu internetos esmu redzējusi. dzirdēju gan šodien pirmo reizi, bet daudz.
manā putnu kursu čatā jau kādu laiku daudzi ziņo par masīvi migrējošiem zosu un gulbju bariem. es tik dažus atsevišķus ziemeļu gulbjus esmu manījusi. un šodien strazdu baru pļavā.
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2019-03-10 23:28 (Saite)
strauji. es neko daudz nemanu, bet kā lai mana, ka vislaik slēpjas mājā no vējā..
Previous Entry  Next Entry