sadala puķkāposta galvu palielās puķītēs. sajauc mīklu - milti (es ņemu turku zirņu, bet receptēs pārsvarā ir minēti parastie - kviešu) + ūdens + ķiploku pulveris + sezama sēkliņas + sāls + šļuciņa šķidro dūmu + kas nu vēl patīk. izviļā puķītes kārtīgi mīklā, saliek uz plāts (uz cepampapīra), liek cepties. kad jau tuvojas gatavībai, tad vēl uzmačkā pa virsu kādu pikanto mērci, kas sajaukta ar mazliet labas eļļas. man te provincē nav baigās izvēles, vienīgā svītčilī, kas bija veikalā, likās aizdomīga, tāpēc paņēmu anklbens aso (nosacīti), saldskābo. un tad vēl drusku pacep. ēdām ar tahini mērcīti, bija ļoti labi.
p.s. kas attiecas uz mīklu - man šoreiz drusku par šķidru sanāca, bet defekts pārvērtās par brīnišķīgu efektu - daļēji notecēja no puķkāposta gabaliņiem un plānā kārtiņā sacepās apakšā, kopā ar sezama sēkliņām un saldskābo mērci - radot, kaut ko, ko mēs nodēvējām par kraukšķīgo vistas ādiņu :D
sajauc mīklu - milti (es ņemu turku zirņu, bet receptēs pārsvarā ir minēti parastie - kviešu) + ūdens + ķiploku pulveris + sezama sēkliņas + sāls + šļuciņa šķidro dūmu + kas nu vēl patīk.
izviļā puķītes kārtīgi mīklā, saliek uz plāts (uz cepampapīra), liek cepties. kad jau tuvojas gatavībai, tad vēl uzmačkā pa virsu kādu pikanto mērci, kas sajaukta ar mazliet labas eļļas. man te provincē nav baigās izvēles, vienīgā svītčilī, kas bija veikalā, likās aizdomīga, tāpēc paņēmu anklbens aso (nosacīti), saldskābo. un tad vēl drusku pacep.
ēdām ar tahini mērcīti, bija ļoti labi.
p.s. kas attiecas uz mīklu - man šoreiz drusku par šķidru sanāca, bet defekts pārvērtās par brīnišķīgu efektu - daļēji notecēja no puķkāposta gabaliņiem un plānā kārtiņā sacepās apakšā, kopā ar sezama sēkliņām un saldskābo mērci - radot, kaut ko, ko mēs nodēvējām par kraukšķīgo vistas ādiņu :D