decembris

Posted on 2018.12.26 at 22:22

Comments:


*
[info]inese_tk at 2018-12-27 13:46 (Saite)
Briežu pants epsorin.lv
Pārējo sūtu iherbā
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-12-27 13:49 (Saite)
tajā īherbā tak var kaklu nolauzt kaut ko saprotot vai jāzina ko meklē?..bet uz vietas nekas lāga nav dabonams, ne?
*
[info]inese_tk at 2018-12-27 14:26 (Saite)
Iherbs man patīk ar to, ka lētāk, vegāniskas opcijas un var izvēlēties stiprumu - nu cik mg kapsulas. Uz vietas izvēle krietni mazāka, pārsvarā želatīna kapsulas, dārgāk. Bet vispār jau ir viskautkas arī aptiekās. Ašvagandhu var dabūt arī Rudrā un herbals.lv.
*
[info]inese_tk at 2018-12-27 14:31 (Saite)
P.s. esmu izmēģinājusies arī dažādus uztura bag. bez nekāda efekta un sapratusi, ka ir vērts līst dziļāk tb kaut vai papildīt random online testus par to ar kādiem neirotransmiteriem potenciāli ir lielākas problēmas un tad meklēt tādu uztura.bag. kas vismaz potenciāli palīdz tieši ar to
Lacy F
[info]panacea at 2018-12-27 15:14 (Saite)
es tikai gribu piebilst, ja jebkāda info par neirotransmiteriem visticamāk nav zinātnē balstīta (jeb nav ņemama nopietni). problēma ar smadzenēm ir tāda, ka mēs tur neko no viņām nesaprotam, kur nu vēl par neirotransmiteriem. kaut vai tā depresijas teorija par neirotransmiteru līdzsvara traucējumiem jau ilgu laiku zinātnē netiek ņemta nopietni. pašlaik labākā teorija ir ka smadzenes ir sarežģīts tīkls, kurā kaut kas notiek.

info avots - pēcbakalaurā studēju neirozinātni & strādāju ar patentiem, kuros ar uztura bagātinātājiem mēģina veicināt smadzeņu darbību. zinātniskais segums ir patiešām slikts un ļoti retajos gadījumos, kad it kā kaut kas strādā, efekts ir minimāls un šaubīgs.
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-12-27 15:26 (Saite)
bet kā tad tās smadzenes ietekmē? piemēram, ar tā saukot sezoniālo depresiju mūsu tumsas grādos..daudziem uztura bagātinājas - d vitamīns ir līdzējis..
Lacy F
[info]panacea at 2018-12-27 15:35 (Saite)
nu, labākā teorija ir, ka attiecīgā viela kaut ko tam smadzeņu tīklam izdara, kā rezultātā cilvēks sāk justies labāk. bet KĀ tas tieši notiek neviens nezina, tāpat kā neviens nezina, kas notika pirms lielā sprādziena. we're just not there yet.

tas attiecas gan uz sezonālo depresiju, gan šizofrēniju, gan alcheimera slimību.

par D vitamīnu - nu, ja ir bijis trūkums, tad D vitamīna lietošana šo trūkumu novērsīs.
*
[info]inese_tk at 2018-12-27 15:35 (Saite)
Jā, jā es saprotu. Bet man ir zināmi aizspriedumi arī pret galcai domātajiem recepšu medikamentiem, lielā mērā Tevis nosaukto iemeslu dēļ + pieradums, tāpēc eksperimentēju ar bezrecepšu lietām un tiešām cenšos sevi vērot. Ar placebo efektu man liekas, ka man sūdīgi, neesmu novērojusi, ka man baigi steādātu tādā veidā. Par to ka magnijs un d vit ir palīdzējis esmu pārliecināta 99,99%. Par pārējo varbūt mazāk proči. Varbūt nestrādā uz neirotransmiteriem, bet kaut ko citu - kopumā jau man tas vienalga, ja pašsajūta un dzīves kvalitāte uzlabojas un tas netiek izraisīts ar kokaīna palīdzību :D
*
[info]inese_tk at 2018-12-27 15:36 (Saite)
P.s. Sorry par drukas kļūdām, rakstu telefonā kratoties mašīnā
Lacy F
[info]panacea at 2018-12-27 15:45 (Saite)
jā, man arī ir liela skepse pret 'smadzeņu' zālēm :) ieraksts vairāk bija par to, ka 'neirotransmiteru testi' ir BS, jo mēs vnk par viņiem neko nezinām.
*
[info]inese_tk at 2018-12-28 17:38 (Saite)
tiem testiem pieķēros, jo likās, ka varētu palīdzēt saprast kāpēc kaut kāds saplements kaimiņu Juri padara rāmu un priecīgu kā jēru, bet man ne silts, ne auksts vai, gluži pretēji, pat sliktāk paliek.
tas bija jau kādu laiku atpakaļ, neatceros no kura tieši, bet šķiet, ka lietojot 5HTP palika reāli sliktāk ar trauksmi. sākumā nesapratu, bet kā pārtraucu lietot, uzreiz bija atšķirība. un es tomēr esmu tāda prātīga, nepārsniedzu ieteiktās devas un necenšos maukt iekšā maksimālās.

katrā ziņā uzhakot savas psihproblēmas man ir tāds kā hobijs :D galīgi nav arī tā, ka riju visas pieejamās bezrecepšu tabletītes pēc kārtas un gaidu mirakulāru dziedināšanos. drīzāk cenšos nodarboties ar kaut kādiem saviem problemātiskajiem domāšanas un uzvedības savienojumiem galvā un uztura bagātinātājos meklēju tādu kā pēc iespējas drīzāk atmetamu kruķi, jo tīri ar savu enerģijas levelu mēdz reizēm nepietikt.
Lacy F
[info]panacea at 2018-12-29 10:35 (Saite)
nu, tā arī sanāk problēma, ka kāpēc Jurim strādā un Sašam nē. visbiežāk uztura bagātinātāju sakarā tas droši vien ir vai nu placebo dēļ, vai tāpēc, ka mainās citi vides apstākļi, kas notiek Jurim, bet ne Sašam, bet kuru efektu Juris piedēvē uztura bagātinātājiem.

ja reiz būtu tāds īsts efekts, tad darbotos gan Jurim, gan Sašam, piemēram, kā opiāti darbojas visiem, no question about it.

pa lielam uztura bagātinātājus dzert nav liela bēda, bet vienīgais, ka var apsvērt naudiskās izmaksas un opportunity costs un savilkt vai tas ir tā vērts.

ja tas palīdz, tad patentu darbā vienīgais, kam bija bīīīīšķiņ bīīīīšķiņ pozitīva ietekme uz smadzenēm, bija uracila monofosfāta un omega3 lietošana kombinācijā industriālās devās. atsevišķi viņi nestrādāja un devas ĻOTI lielas, kas beigās sanāca visnotaļ dārgi.
putnu novērotājs
[info]_re_ at 2018-12-27 23:16 (Saite)
gravitāciju, piemēram, arī neviens nevar zinātniski izskaidrot, tas gan nenozīmē, ka tā nestrādātu vai tiktu apšaubīta. :)
Lacy F
[info]panacea at 2018-12-28 14:31 (Saite)
jā, es arī neapšaubu, ka smadzenēm ir kaut kāda funkcija. no otras puses arī gravitāciju es tomēr necenšos izskaidrot ar ūdensvīra laikmeta ceturto čakru :)
 Stiller Ozean
[info]klusais_okeans at 2018-12-27 21:41 (Saite)
o, kur tos testus var pildīt?
*
[info]inese_tk at 2018-12-28 17:32 (Saite)
viens, ja pareizi atminos, bija šis https://www.bravermantest.com/
Previous Entry  Next Entry