oktobris

Posted on 2017.10.18 at 23:18
Tags:
pirms ~2 gadiem, no sāmu šamaņiem uzzināju par čagu un piedalījos čagas ceremonijā. pēc tam visu laiku domāju, ka gribētos pašai viņu ievākt, bet vienmēr redzēju tikai ļoti augstu kokos vai tuvu pie autoceļiem. nesen, kad ar mammu bijām Smiltenē, atradām veselas divas cilvēka augumā. ievācām, izkaltējām. uzvārīju šovakar tēju, kopā ar ingveru, kanēli, kardamonu. tagad dzeru ar mazliet viršu medus un tā tēja liekas tāda, hmmm, ļoti grūti paskaidrot, bet tuvākais apzīmējums varētu būt - laipna un gādīga. diezgan medžik sajūta.

Comments:


Strēlniece
[info]str at 2017-10-18 23:33 (Saite)
Jocīga tā tēja, bet ar tādām garšvielām-tie jau ziemassvētki.
Man stāstīja ka to tēju stundas divas jāvāra
*
[info]inese_tk at 2017-10-18 23:42 (Saite)
ir visādi veidi. var uzvārīt un atstāt uz kādu laiku termosā, var vārīt 3-4 stundas. ja lieto tīri profilaksei un tāpēc, ka garšo, var arī vienkārši apliet pulveri un dzert uzreiz. pulveri var arī ēst. un varot arī 2x izmantot, t.i. to pašu vārīt vēlreiz, tikai tad būs jau 2x mazāk vērtīgo vielu.

Eniņas ārstniecības augu grāmatā, piemēram, ir tik sarežģīta pagatavošanas recepte, ka tādu man nemaz negribas mēģināt :D
[info]digna at 2017-10-19 01:00 (Saite)
Oftopiks:
Tad, kad Tu sēņoji, tas bija tāds joks, lai pieķertu, kuru sēni es nepazīstu? Vai Tu tiešām nezināji un nopietni vērsies pie manis kā pie diž-makromikologa? :D
*
[info]inese_tk at 2017-10-19 22:58 (Saite)
nē, tas nebija joks. es neesmu nekāds baigais sēņu entuziasts un pārsvarā sēņoju to, ko droši zinu no bērnības. vērsos pie Tevis, jo likās, ka tā būs visātrāk. mēdzu vērsties arī pie savas dziedāšanas biedrenes - hidrobioloģes, kura strādā kopā ar mikoloģi.
Previous Entry  Next Entry