Karstā latviete [userpic]

NORĒĶINI PESO?!

December 20th, 2011 (03:50 am)
Tags:

mjū: police - if i ever lose my faith in you

ouuu crap. pilnīgi neiedomājami. apskatos internetbankā - hmm, kastatetāds mums pie rezervētajām naudas summām uzrādās. a uzrādās tur maksājums uz - waitforit - MEKSIKU! neko no turienes pirkusi neesmu, ap to datumu neko neesmu pirkusi VISPĀR. uzgūglējot noskaidrojās, ka maksājuma saņēmējs ir.. kāda Meksikas viesu māja, par kuru ir norēķinājušies ar 600 peso (latvju naudiņās tie ir 23 lati ar kapeikām). vienīgais iemesls, kāpēc naudiņa līdz viesu mājai nav aizgājusi, ir tas, ka man nauda kontā ir citā valūtā, lati ir uz nullēm.

KĀ TAS IR IESPĒJAMS?? sūdi ir skāruši ventilatoru, un kāds ir nospēris manus kartes datus, lai apmaksātu savus vekeišenus no manas naudiņas, ja? un - ko man tagad darīt, karti slēgt??? ..rīt ielidoju Latvijā, un Swedbanka dabūs man kaut ko nopietni paskaidrot. citējot Lauri Reiniku, mī šokā.

Comments

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: December 20th, 2011, 08:18 am

kāds paziņa, kuram ir bijusi iespēja apskatīt karti, uz Meksiku nebrauc? :) Otrs variants ir, ka kādreiz esi iepirkusies šaubīgā vietā vai vietā, kura ir uzlauzta un glabāja tavus datus (!), kas varēja notikt arī 2-3 gadus atpakaļ, ja jau tad karte bija.
Uztraukties nevajadzētu, tas bez maz vai normāli, tādi riski ir ierēķināti, lai gan pēdejā laikā visi tie mehānismi ir tādi, lai atbildību noveltu uz kartes turētāju, bet šis nav tas gadījums (ja tev vēl karte ir uz rokas). Karti gan labāk slēgt.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: December 23rd, 2011, 02:13 am

..beigās izrādījās, ka pirkums veikts nevis ar manu aktuālo karti, bet gan ar iepriekšējo - ko pazaudēju 2010. gada vasarā. kas, protams, nebūtu pārsteidzoši, ja vien uzreiz pēc tās pazaudēšanas nebūtu gājusi uz banku slēgt veco karti un taisīt jauno, esošo. izrādās, viņi toreiz pazaudēto karti nevis slēguši, kā runājām, bet tikai uz laiku apturējuši. swedbanka, wtf?

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: December 23rd, 2011, 02:17 am

:)))
skaties, ka vēl gada maksu nav ņēmuši nost!

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: December 23rd, 2011, 02:21 am

bļin, točna.. :OOO varbūt tiešām laiks mainīt banku. no otras puses, kamēr vien var vainot kaut kādu vienreizēju komunikācijas feilu, kūtrumam jeb ērtai situācijas nemainīšanai ir attaisnojums :)

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: December 23rd, 2011, 02:42 am

man reiz bija tā, ka no kredītkartes tika noslaucīta visa nauda (gan mana, gan tā, kas kredītlīnijā). Gāju uz SEB un prasīju atpakaļ (tur bija kaut kāds 1 USD, lai pārbaudītu, vai karte ir smeļama, un pēc tam visa atlikusī nauda, iebraucot mīnusos, par kaut kādām dīvainām avio biļetēm). SEBā aiz letes meitenīte neko nezin, ka viņi tipa neko nevarot darīt, blablabla, pasauc nodaļas vadītāju, tā arī saka, ka nu neko nevarot darīt. WDF. Galu galā tas ir Visa noteikumos, banka ir tikai starpnieks un neko nezaudē. Kaut kā pie pareizā iesnieguma tiku, iesniedzu, sagaidīju naudu un atvērtu kontu citā bankā, pārstājot lietot SEB pakalpojumus . Jaunajā bankā arī izveidoju papildus kontu, kas nav piesaisīts nevienai kartei, kur turu tos līdzekļus, kas ikdienas gaitām nav nepieciešami. Vajadzības gadījumā pārskaitu, lai, ja nākamreiz slaukšana gadītos, nepaliktu bez naudas uz brīdi.

Bet citādi 100% drošība nav iespējama. Lētāk karšu izdevējkompānijām sanāk nosegt šādus zaudējumus, nekā mēģināt izgudrot neiespējamo. Bet, starp citu, pin kodēta karte ir viens no veidiem kā vainu uzvelt uz klientu. Kad vajadzēja veikalā parakstīties, tad varēja teikt, ka karte nozagta un paraksts viltots (neviens jau nesalīdzināja!). Tagad, kad karte ir nozagta un veikalā kāds iepērkas un ievada PIN kodu, tad nu - pats vainīgs, jo kā tad varēja zināt PIN kodu, gan jau makā bija lapiņa, kur viss skaidri uzrakstīts, ņem un pierādi pretējo.
Tas pats ir tagad ar to 3D secure sistēmu - gadās ne tur iepirkties - pats vainīgs, nesalīdzināji ziņojumus utt.


Un manā gadījumā kādā vācijas bilešu servisā bija nozagti dati. Mana kļūda bija tāda, ka es to vēstuli, ko saņēmu vācu valodā īpaši neņēmu vērā un karti neslēdzu. Pēc gada brīnumi :)

Un es nesaku, ka tagad jāmaina banka (kāds iesniegums/pierādījums bija bankā?), bet manā gadījumā bija ļoti nepatīkama attieksme no bankas darbiniekiem, kas motivēja pārvarēt slinkumu.

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: December 23rd, 2011, 02:45 am

vēl stulbi bija, ka viņi skaitīja kredītprocentus par nozagto naudu. Bija vēlviens iesniegums jāsniedz, lai dod atpakaļ.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: December 23rd, 2011, 06:06 pm

oho. mani te tēvs taisni centās pierunāt pāriet uz SEB. nekompetence un pretminākošas attieksmes iztrūkums tiešām ir labi motivatori. Swedā gan viss bija okei, ne mēģināja pārliecināt, ka es pati pie kaut kā būtu vainīga, nekā, sagatavoja iesniegumu un nākošā dienā jau atsūtīja īsziņu, ka mani sešsimt peso esot atskaitīti atpakaļ. :) tā ka es nesūdzos, un pie šīs bankas taisos arī palikt. vismaz pagaidām.

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: December 23rd, 2011, 08:07 pm

man galvenā banka tagad arī ir Swed un nekādas negācijas no viņu puses nav bijušas, ir atsaucīgi un laipni.

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: December 20th, 2011, 04:45 pm

man tieši šodien kolēģe raksta:

"Un es vēl brīnos, kur pazūd nauda??? Izrādās, ja tu rūpīgāk papēti internetbanku un EDS datus, saproti, ka, pašam nezinot, esi maksājis i par neesošiem studentu kredītiem, i akcīzes, i ievedmuitas nodokļus!!! Oho! Jāteic, esmu mērenā šokā."

tur nekas vēl nav skaidrs, tur notiek Izmeklēšana.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: December 21st, 2011, 08:53 pm

:OOO

Posted by: ?style=mine ([info]darkans)
Posted at: December 20th, 2011, 11:50 pm

Slēdz karti instantly, ziņo bankai par zagtiem datiem.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: December 23rd, 2011, 02:13 am

http://klab.lv/users/implozija/191421.html?thread=649661#t649661