Karstā latviete [userpic]

piezīmes no dzīvokļmeklēšanas epopejas

October 16th, 2011 (08:23 pm)
Tags: , ,

noskaņojums: saguris

tie landlordi tak reizēm uzvedas kā tādas klīrīgas, iedomīgas jaunuves, viens ārprāts. piem., zvana man tikko kaut kāds vīrietis, nober savu vārdu tādā ātrumā, ka to nevar saklausīt, un prasa, cikos mums rīt dzīvokļskatīšanās sarunāta. a mums nav sarunāta, man viss pierakstīts. prasu, vai nevar, lūdzu, atgādināt, par kuru dzīvokli ir runa, šis tāds - KĀĀĀ, TU NEATCERIES PAR KURU DZĪVOKLI IR RUNA, MĒS TAK ŠODIEN RUNĀJĀM?!!!, un.. noliek klausuli.

šķiet, ja tu pastāvīgi nodarbojies ar dzīvokļu izīrēšanu, būtu tā kā laiks atvadīties no naivitātes, domājot, ka, lūk, TAVS dzīvoklis jebkuram mājokļa meklētājam ir tas Vienīgais, ko viņš internetā apskatījies un kura izīrētājam piezvanījis, īpaši, ņemot vērā, ka šī tomēr ir Londona, kurā dzīvokļi pazūd ļoti ātri. tīri vai prasījās atzvanīt un pateikt kaut ko, bet nu labi. :)

tad vēl - pastāvīgi refrešojot sludinājumu lapas, var pamanīt interesantu tendenci - viena no lietām, kas portālos parādās rajona aprakstā ir - "multikulturālisms". tā ir tāda sadaļa, par kuru var balsot portāla lietotāji paši, lai raksturotu apkaimi - citas sadaļas ir, piemēram, "fashionable", "central", "well connected" un "good for market(s)" u.tml. interesanti redzēt "multikulturālismu" kā vienu no faktoriem, kas ietekmē vietas izvēli, bet, protams, būtībā tas ir caur puķēm pateikts imigrantu daudzums attiecīgajā rajonā. šad tad arī sarunās vai tml.uzpeld frāzes "wellll.. it's very MULTICULTURAL" (ar tādu "mjā" intonāciju), un tanos brīžos tā vien liekas, ka patiesībā šeit tas ir kļuvis par eifēmismu. es varētu daudz ko pateikt par to, ko, manuprāt, tas nozīmē, bet ir jāatgriežas pie dzīvokļu sludinājumiem.

Comments

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: October 16th, 2011, 11:09 pm

vakar pastaigājoties pa rajonu redzēju ka starp kilburn un west hampstead ir ļoti daudz glītu tukšu namiņu. very multicultural :)

Posted by: analgiins ([info]analgiins)
Posted at: October 17th, 2011, 12:17 am

tādā veidā stratforda ir kļuvusi par multikulturālu vietu, kuru pat krieviņi 22.autobusā slavē kā labāko vietu, kur londonā dzīvot.