Karstā latviete [userpic]

angīnslaika izklaides

May 21st, 2011 (04:20 am)
mjū: fever ray - keep the streets empty for me

abet vispār smieklīgi kubiešu vikipēdiju lasīt - katram rakstiņam klātpievienoti mājieni ar lielāku vai mazāku mietu, vai aprakstītais objekts jāuztver kā labs vai slikts. piem., skatos šķirkli "Eiropa"; sadaļā "Mūsdienu Eiropas vēsture" varam lasīt ko?, -

to, ka Eiropas attīstība mūsdienās notikusi ļoti "bēdīgi slavenā" (nu, tā kā "notorious") veidā, "veidojot spriedzi, kas izlauzās vēl vairāk karos (kā Napoleona karagājieni un Pasaules kari). Šodien unificējošās tendences notiek mierīgi, kā Eiropas Savienības gadījumā [..]. Starptautiskajās attiecībās Eiropa turpina uzspiest savu politiku, kas ir kaitnieciska dienvidu zemēm, daudzas no kurām ir Eiropas bijušās kolonijas.

Eiropa ir kontinents, kam ir bijusi vislielākā ietekme pasaules vēsturē (iekarošanas, kolonizācijas, izlaupīšanas, strāvojumi un revolūcijas, pasaules kari u.c.), tiklab negatīva, kā pozitīva."

UN TAS IR VISS!

..bet noteikti nav jau viegli noorganizēt internetu pārraudzību, īpaši, ja tam jānotiek tik ātri - patlaban tiekot strādāts pie kabeļa, kas Kubai no Venecuēlas nodrošinās daudz lielāku interneta ātrumu. nav brīnums, ka tad rakstiņi tādi nenostrādāti sanāk. būtu es Trīrs vai [info]milkies, teiktu: "jāā, iedomājos veco Kastro vienu sēžam istabā, nav jau viņam viegli turēt to vienu no komunisma bastioniem un pasargāt savus tautiešus no pilnvērtīgas informācijas, man viņa žēl..," etc.

Comments

Posted by: ([info])
Posted at: May 21st, 2011, 04:56 am

bet nabaga vecais Kastro (kuram, domāju, patiešām visu šo 50 gadu laikā nav bijis viegli) taču jau 3 gadus kā atkāpies no valsts vadīšanas un ceru, ka bauda kaut cik patīkamas vecumdienas, kamēr Kuba uzņem arvien rietumnieciskākas tendences.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 21st, 2011, 05:07 am

bet nabaga veco Raulu Kastro taču arī sauc Kastro, vai ne? par tām rietumnieciskajām tendencēm.., nu redzēs. vispār jau čances noturēties pret iekļaušanos vienotajā informācijas telpā tādai mazai valstiņai ir minimālas, jautājums droši vien ir par laiku.

Posted by: ([info])
Posted at: May 21st, 2011, 05:13 am

Rauls jau vairs nav simbols :) tas tāpat kā pie vārda Ulmanis reti kurš iedomājas gunču. un cik es te tā slinki sekoju līdzi kubas progresam, man šķiet, ka viņi paši sapratuši, ka tusēt ar kapitālistiem viņiem ir izdevīgāk, tā ka tie formālie ierobežojumi pamazām paliek par tādu jaunkundzes klīrēšanos, kad ir skaidrs, ka iedos tik un tā, tik grib palauzties vēl bišķi.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 21st, 2011, 05:27 am

man ir pārāk nomiegojušās smadzenes, lai uzrakstītu kaut ko normālu, bet par to jaunkundzes klīrēšanos - hahā, tanī Kubas vikipēdijā šķirklī "Kuba" bija rakstīts, ka tā ir kā puķe, kuru gribot noplūkt :D kurš teicis, ka jānošķir zinātne no poēzijas? kapitālistu cūki droši vien!

Posted by: ([info])
Posted at: May 21st, 2011, 05:10 am

un, starp citu, nevajag jaukt manu trīrisko remarku, simpātijas pret slāvisko, un atsevišķu padomijas tendenču romantizēšanu ar sociālistiskām/komunistiskām tendencēm. kopumā es esmu par brutālu un plēsonīgu kapitālismu, ekspluatāciju, proletariāta sūro ikdienu un plutokrātu luksusdzīvesveidu un visa tā, ko padomija attēloja kā asv ļauno naudas politiku, ieviešanu dzīvē. šīs valsts robežās dažām sociālām tendencēm lieku ķeksīti vien tāpēc, ka man ļoti patīk veci cilvēki un ir viņu žēl.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 21st, 2011, 05:24 am

da es te tak neko nekonceptualizēju, tā vien tāda maza, ironiska reminiscencīte :) labir, ejam guļāt, man rīt darba intervija, turi īkšķus! :*

Posted by: ([info])
Posted at: May 21st, 2011, 05:33 am

turēšu, arlabu! :*

Posted by: karuna ([info]karuna)
Posted at: May 21st, 2011, 07:31 am

Kas tā par kubiešu vikipēdiju? Kur var palasīt?

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: May 21st, 2011, 05:35 pm

www.ecured.cu. pirms kāda pusgada palaida kā kubiešu atbildi vikipēdijai :)