immortelle ([info]immortelle) rakstīja,
@ 2015-03-02 21:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bērniem, lavender (lavanda), pret sāpēm

dōTERRA lavandas ēteriskā eļļa pret zobu nākšanas sāpēm
Labu laiku šeit iestājies klusums, bet tas nenozīmē, ka dōTERRA ēteriskās eļļas netiek vairs lietotas un pārbaudītas. Gaiss smaržo un virmo un nu reizē ar pavasari esmu gatava jaunās vēsmas izklāstīt arī šeit.

Lielākais jaunums mūsmājās ir zobu nākšana. (Ieieldzis pasākums un daļēji iemesls, kādēļ šeit klusums). Šobrīd mazajai nāk dzerokļi. Sapampuši visi četri zobi vienlaicīgi un tad pa vienam reizē ar temperatūru spraucas arā caur smaganām. Smērējām aptiekā nopērkamo smēri bērnu zobiņiem (kuras sastāvs ķīmisks un tajā arī alkohols). Bet nu vienā mirklī zobu smaganu sāpe bija tik liela, ka mute, ieraugot mūsu pirkstu tuvojoties, tika savilkta vēl raudulīgākā grimasē nekā līdz tam. Tad nu knaši devos meklēt, kā varu palīdzēt ar ēterisko eļļu palīdzību. Un jāteic, žēl, ka līdz šim jau nebiju uz tām paļāvusies (lai gan visi pārējie zobi iznāca bez problēmām).

Lavandas ēteriskā eļļa pret zobu augšanas sāpēm

Tā kā mazuļa āda ir jutīga, eļļu atšķaidīju - piliens ēteriskās eļļas uz aptuveni ml kokosriekstu eļļas (grāmatās rakstīts, ka deva zīdaiņiem ir pieliens uz tējkaroti). Sajaucu sev mazo atšķaidīto pudelīti, ar ko iemasēt bērna vaigus/žoklīti. Pēc desmit minūtēm atviegloti secinājām, ka bērns ļaujas arī ierastajai pretsāpju smērei un smaganu masāžai. Labajās dienās iztiekam tikai ar lavandu, dienās, kad zobi aktīvāk aug, kombinējam abus.

Citas eļļas

Iespējams izmantot arī kumelīšu ēterisko eļļu un tējaskoka ēterisko eļļu. Mana izvēla krita par labu lavandai, jo pati izmantoju to galvassāpju gadījumā.

Pieaugušie un gudrības zobi

Domāju, ka tas pats vien ir. Un brīdī, kad moka gudrības zobu augšanas sāpes, tās iespējams likvidēt žokļus sasmērējot ar dōTerra(s) lavandas ēterisko eļļu un piemeklēt sev derošo atšķaidījumu. Mani gudrības zobi jau izrauti, vīram izauguši, bet līdz meitiņas vēl ilgi jāgaida. Pastāsti, ja esi izmēģinājis vai dod ziņu, ja vēlies pamēģināt!

Visu vari apskatīt un pats iegādāt šeit



(Ierakstīt jaunu komentāru)

tikai ļoti uzmanīgi
[info]nova
2015-03-03 08:28 (saite)
bet es, piemēram, joprojām nezinu, vai manējam, nu jau 6gadniekam, ir izveidojusies alerģija pret lavandu pati no sevis vai tomēr manis dēļ, jo zīdaiņa vecumā viņu cītīgi mazgāju ar bērnu ziepēm, kurām klāt bija lavandas eļļa
tolaik nekas nebija, bet -

kopš gadiem 4, ja tuvumā ir lavanda, viņam sāk pampt un tecēt deguns un asarot acis. vienreiz izmazgāju galvu ar bio-šampūnu, neredzot, ka klāt ir lavandas eļļa, pēc tam brīnos, kāpēc viņam uz muguras alerģiskie izsitumi - tur kur, šampūnūdens notecēja.

bērnu ārste teica, ka ar ēteriskajām eļļām zīdaiņiem ļoti, ļoti jāuzmanās.
bet kas to varēja padomāt, ka tā sanāks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: tikai ļoti uzmanīgi
[info]immortelle
2015-03-03 10:49 (saite)
Paldies par brīdinājumu, bet izpēti jau esmu veikusi :)

Esmu lasījusi pētījumus, ka sevišķi Āzijas valstīs izplatīts lavandas izraisīts kontaktdermatīts, jo tur cilvēki bieži izmanto produktus ar lavandas aromātu, lai iesmaržinātu spilvenus un labāk gulētu. Ne velti saka, kas par daudz, tas par skādi, piemēram, zooloģiskajā dārzā insektu nodaļā reizi pāris gados nākas darbiniekus nomainīt, jo daļai izveidojas alerģija pret circeņiem. Un bērna ķermenītis ir mazāks un vieglāk piesārņojams.

Kosmētikā bieži vien lavandas eļļas (Lavandula angustifolia) vietā izmanto lavandīna eļļu (Lavandula hybrida, kas ir lētāk/vieglāk/vairāk iegūstama, bet pēc smaržas asāka nekā lavandas eļļa.

Farmakopeja (kas ir zāļu ražotāju "Bībele"), nosaka, ka ēteriskajām eļļām drīkst pievienot ķīmiskas vielas, lai uzlabotu to īpašības tā, lai tās atbilstu visiem standartiem. Kompānija dōTerra garantē, ka viņi savām eļļām neko nepievieno un tās ir ievāktas ekoloģiski tīrās vietās, valstīs, kur katram augam ir vislielākais potenciāls. Turklāt, bērnam ēterisko eļļu lietoju krietni atšķaidītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?