Sun, May. 24th, 2015, 12:22 pm
This is so low :( Nord, kāpēc.

Režisora Jāņa Norda spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" (2013) tiek demonstrēta Sevastopolē notiekošajā kinoforumā „Zelta varonis” („Золотой витязь”) [...].

Kā vēsta News.Sevas.com, garīgi morālā festivāla atklāšanas ceremonija bija veltīta 70.gadadienai kopš uzvaras Otrajā Pasaules karā. Festivāla devīze „Par morāles ideāliem. Par cilvēka dvēseles pacēlumu”.

Festivāla mājaslapā publicēta Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsveikums, kurā pausts, ka festivāls „pelnīti tiek uzskatīts par spilgtu un ievērojamu notikumu mūsu un citu valstu kultūras dzīvē”.

„Būtiski, ka tiek veltīta liela uzmanība tādām svarīgām tēmām kā garīgi morālo sabiedrības pamatu stiprināšana, jaunākās paaudzes audzināšana pilsoniskuma un patriotiskam augsto ideālu garā, ģimenes attiecību harmonizācija," norāda Putins.
Viņa apsveikumā arī teikts, ka "festivāls vienmēr nosaka visaugstāko „māksliniecisko” latiņu, kas kalpo profesionālās kopienas konsolidācijai un starptautisko humanitāro saišu stiprināšanai."

Arī Krievijas režisors, aktieris un Krievijas kinematogrāfu savienības vadītājs Ņikita Mihalkovs vēstījumā festivālam uzver tā garīgo nozīmi: „Tas patiesi un konsekventi atgādina visiem un katram par garīgajām saknēm, aizstāv pareizticības nemainīgās vērtības un tādējādi pareizticīgo kultūru.”

Tikmēr Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils paudis cerību, ka festivāls dos savu ieguldījumu uz tradicionālām garīgām un morālām vērtībām balstītā audzināšanā.

/lsm/

Sun, May. 24th, 2015, 01:17 pm
[info]liljabrik

o bļā

Latvija ir pārāk maza lai tās mākslinieki varētu atļauties morāli ētisko perspektīvu. to var atļauties tikai ja ir pietiekams tirgus.

Sun, May. 24th, 2015, 01:27 pm
[info]iive

nu nords jau kā reizi ir atļāvies garīgi morālo perspektīvu.
es varbūt esmu naiva vai kā, bet man šķiet absolūti bezjēdzīgi taisīt filmu par to, ka mīlestība satur kopā sarežģītākās no situācijām, un pēc tam demostrēt to homofobu un reliģisko fanātu kūrētā pasākumā. man tas vienkārši netaisa jēgu.

Sun, May. 24th, 2015, 01:43 pm
[info]liljabrik

varbūt ka Nords ir homofobs skapī?

Sun, May. 24th, 2015, 01:47 pm
[info]iive

mjā, es gan nezinu. es tikai cerēju, ka ir drusku labāk.

Sun, May. 24th, 2015, 01:46 pm
[info]liljabrik

filma ir par tradicionālām vērtībām, un vispār, neprogresīva un garlaicīga, un estētiski (operatora darbs) kaitinoša.

bet es piekrītu arī visiem kas saka, ka 'priekš Latvijas ļoti laba'.

Sun, May. 24th, 2015, 01:51 pm
[info]iive

tad jau vajadzētu, lai atrisinājumā uzrodas vīrietis, kas izglābj ģimeni no dēla deviences un mātes īgnuma!
es lieku plusus par mūziku, par nemēģināšanu attaisnot galvenā personāža atklāti kretīniskos izgājienus un par kino vēstures vērā ņemšanu, uz to atsaucoties.

Sun, May. 24th, 2015, 01:55 pm
[info]liljabrik

jā, nemoralizēšana bija ļoti patīkama, bet atkal, tikai vērtējot LV kontekstā.
un uzskatu, ka Jaunsudrabiņa Aijas scenārijs ir spēcīgāks. LV kaut kā nevienam nav drosmes taisīt filmas, kur labais neuzvar.

Sun, May. 24th, 2015, 05:54 pm
[info]echoes

"Cilvēki tur"?

Mon, May. 25th, 2015, 09:03 pm
[info]liljabrik

neesmu redzejusi

Sun, May. 24th, 2015, 05:07 pm
[info]dienasgramata

izklausās smieklīgi - "Nords nevar atļauties nerādīt savu filmu Sevastopolē". It īpaši pēc tam, kad tā ir parādīta kādos piecdesmit citos pasaules festivālos.

Sun, May. 24th, 2015, 05:07 pm
[info]dienasgramata

baidos, ka īstais brīdis atcerēties, kā viņš nevarēja atļauties samaksāt par šampanieti

Mon, May. 25th, 2015, 09:05 pm
[info]liljabrik

latvian hungry
potato never enough