Sun, May. 24th, 2015, 12:22 pm
[info]iive: This is so low :( Nord, kāpēc.

Režisora Jāņa Norda spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" (2013) tiek demonstrēta Sevastopolē notiekošajā kinoforumā „Zelta varonis” („Золотой витязь”) [...].

Kā vēsta News.Sevas.com, garīgi morālā festivāla atklāšanas ceremonija bija veltīta 70.gadadienai kopš uzvaras Otrajā Pasaules karā. Festivāla devīze „Par morāles ideāliem. Par cilvēka dvēseles pacēlumu”.

Festivāla mājaslapā publicēta Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsveikums, kurā pausts, ka festivāls „pelnīti tiek uzskatīts par spilgtu un ievērojamu notikumu mūsu un citu valstu kultūras dzīvē”.

„Būtiski, ka tiek veltīta liela uzmanība tādām svarīgām tēmām kā garīgi morālo sabiedrības pamatu stiprināšana, jaunākās paaudzes audzināšana pilsoniskuma un patriotiskam augsto ideālu garā, ģimenes attiecību harmonizācija," norāda Putins.
Viņa apsveikumā arī teikts, ka "festivāls vienmēr nosaka visaugstāko „māksliniecisko” latiņu, kas kalpo profesionālās kopienas konsolidācijai un starptautisko humanitāro saišu stiprināšanai."

Arī Krievijas režisors, aktieris un Krievijas kinematogrāfu savienības vadītājs Ņikita Mihalkovs vēstījumā festivālam uzver tā garīgo nozīmi: „Tas patiesi un konsekventi atgādina visiem un katram par garīgajām saknēm, aizstāv pareizticības nemainīgās vērtības un tādējādi pareizticīgo kultūru.”

Tikmēr Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils paudis cerību, ka festivāls dos savu ieguldījumu uz tradicionālām garīgām un morālām vērtībām balstītā audzināšanā.

/lsm/

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.