Janvāris 9., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:39

(46 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2015 - 10:27
(Link)
Kamōn, tas bija vienkāršs jautājums, "no kurienes aug kājas šim uzskatam", nevis "fuj, kādi jūs visi esat idioti, ejiet nokaunieties". Un vēl jo mazāk kaut kādā veidā apvaino komentētāju kā grāmatu lasītāju. Protams, ja es esmu kaut kādā brīdī kādu apvainojusi, parādi ļauno frāzi (pieņemu, ka es varētu būt tādu izspļāvusi nemanot).
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:9. Janvāris 2015 - 10:31
(Link)
nu, ka manī ir kājas kaut kam, ko es nemaz nezinu. ka neveikli kustoties es izrādās paužu apkaunojošus uzskatus par jomu, kurā pati nestrādāju, bet kuru patērēju. es savās izpausmēs kaut kā esmu parādījusi, ka no manis aug kājas kaut kam, ko pati nesaskatu. kur manī ir kājas?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2015 - 10:34
(Link)
nukamōn, tad jau es varētu apvainoties par katru kulināro ierakstu cibā, jo manā izpratnē "zupa" = "saldētie dārzeņi vārošā ūdenī, ja sanāk laiks, pieliek buljonu, un, tā kā esmu smalks cilvēks, lieku želejveida buljonu, nevis kubiņu". un tās jūsu fakinās karpas želejā implicē to, ka es vairs ēst nedrīkstu!!!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:9. Janvāris 2015 - 10:41
(Link)
nu jā, bet tu norādi uz vietām manā tekstā un prasi, kur tam aug kājas. da nezinu. nezināju arī, ka mani uzskati ir nepareizi. tai zupai varētu konkrētas kājas atrast, bet ar maniem uzskatiem par literatūru ir citādāk. paprasi manam vīratēvam kas ir zupa, un viņš izstāstīs, kā tas izskatās un kā garšo, un kā pasniedzama, bet viņam nebūs ne mazākās nojēgas par to, kā gatavo zupu, jo viņa kulinārās iemaņas nesniedzas tālāk par iesmelšanu no terīnes. varbūt viņš vēl zinās, ka zupa terīnē nokļūst no katla. mierīgi vari viņam iestāstīt, ka to izslauc no govs. tādas mums, lūk, attiecības.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2015 - 10:50
(Link)
Bāc. Tad jautājums "kāpēc tu domā tā, kā tu domā?" ir apvainojošs? Nopietni? Kāpēc? Vēl jo vairāk tāpēc, ja literatūras baudīšanai nekādā veidā nav nepieciešama tās tehnikas pārzināšana (tehnikas pārzināšana drīzāk var traucēt, jo ieraugi visādus gļukus, kurus normāls lasītājs neredzētu)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2015 - 10:39
(Link)
(vai arī tu gribēji teikt, ka frāze "no kurienes kājas aug" ir apvainojoša? Džīz, un es te vēl uzmetos par kaut kādu rakstīšanas guru :D)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:9. Janvāris 2015 - 10:43
(Link)
nu to nelieto gadījumos, ja kāds ir izveicis kaut ko slavējamu! man vienmēr likās, ka to lieto komplicētai vietas ierādīšanai. jeb tu gribēji teikt, ka tas ir ārkārtīgi brīnišķīgi, ka esam pilnīgi nepareizos ieskatos par literatūru? ak prieks un laime, mēs varam vēl nepareizākus uzskatus paust!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2015 - 10:54
(Link)
ēēē, nu vispār es šo izteicienu lietoju gadījumos, kad esmu par kaut ko pārsteigta un/vai nesapratnē, pilnīgi neitrāla frāze bez nekādas slavēšanas/nosodīšanas vai pat pareizā/nepareizā (protams, man ir mans atšķirīgs viedoklis, bet es neuzskatu, ka tas ir a priori pareizs).

Ja komentētāji man ierādītu, ka tā vieta, no kurienes šiem uzskatiem aug kājas, ir ļoti cienījama un labi pamatota, es visnotaļ pieņemtu viņu nostāju.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:9. Janvāris 2015 - 11:06
(Link)
nu, tu varētu ielikt aptauju, vai lasītājs tekstu "no kurienes tev aug kājas šim uzskatam, ka tik ne no stulbās izglītības sistēmas" uzskata par cildinošu, izsmejošu vai neitrālu. man liekas, cilvēki to uztvertu kā nenopelošu gadījumā, ja tu kādu teikuma daļu veltītu cieņas izteikšanai šiem uzskatiem. a tā, man tā arī nepieleca, kas manos uzskatos nepareizs. ā, izrādās, ka nav nepareizs.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Janvāris 2015 - 11:14
(Link)
Done.

"stulbā izglītības sistēma" bija pilnīgi citā teikumā kā viena no manām versijām un apvainoja tikai stulbo izglītības sistēmu. kas ir stulba. :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba