Augusts 21., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:54

(120 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]jff
Date:22. Augusts 2013 - 21:25
(Link)
Ja priekšmetos, kuru būtība gadu desmitiem nemainās, tomēr katru gadu izdotās grāmatas ir tik ļoti labākas, ka atmaksājas izmest vecās un iepirkt jaunas, tad šodienas grāmatām būtu jābūt tik bezgalīgi labām, ka pietiktu vienu reizi palikt zem spilvena, un visa gada programma galvā. Pieņemsim, ka pietiekams iemesls grāmatas nomaiņai ir satura uzlabojums kaut vai par 10 procentiem (kas nozīmētu ļoti ne-zaļu domāšanu). Pat tad brīvvalsts laikā grāmatas kvalitātei būtu bijis jāuzlabojas apmēram 8 reizes. :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Augusts 2013 - 21:40
(Link)
Nu, saprātīgā versijā grāmatas maina apmēram reizi 5-10 gados (maniem bērniem - matemātika 1. klasei šobrīd no 2009. gada, bet tas ir pārizdevums, jo šī pati sērija lielajam bērnam ir no 2007. gada), bet nu reālistiski vidusmēra bērni tādu grāmatu nolieto 3-4 gados - ja atceramies skolas laiku.
Bet jā, man šķiet, ka, teiksim, lasītmācīšanas metodika kopš brīvvalsts laikiem ir uzlabojusies stipri daudzas reizes, un aritmētikas metodika arī. Salīdzinot ar to, kā ar to visu cīnījos es (un arī it kā ne dumja), puikam ir stipri vieglāk un ātrāk.
From:[info]nulle
Date:23. Augusts 2013 - 10:56
(Link)
Tātad kvalitātes uzlabošana nav galvenais iemesls, kāpēc pārizdod :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba