Augusts 29., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:00
Vot iztēlojamies situāciju, kurā sieva kādā jaukā dienā sapako koferus, notinas kaut kur figviņzinkur, lai dzīvotu viena un iespēju robežās maksātu alimentus par bērniem, paziņojot vīram, ka varbūt atgriezīsies, bet tikai tad, ja vīrs turēs māju kārtībā un uztaisīs kārtīgu eiroremontu, paralēli rūpējoties par bērniem un nodrošinot viņiem normālu izglītību, lai sievai pēc atgriešanās nav viņus jāuztur. Un sievas slimo vecmāmiņu ielikt ragutiņās un aizvest uz mežu arī nedrīkst,

un ja vīrs mēģina pierunāt sievu braukt atpakaļ, tad viņa sarauc deguntiņu un saka "nu nav jau tā, ka es tevi nemīlu, es tevi pat ļoti mīlu un man bija ļoti grūti šo lēmumu pieņemt un pašai sākt visu no nulles, bet es to izdarīju, jo esmu lieliska - nu tu nevari gribēt, lai es braucu atpakaļ no īrētā dzīvokļa uz mūsējo, kur pat nav veikts eiroremonts! Un vispār, ja tev kaut kas nepatīk, tu tak arī vari saņemties un pārcelties uz īrētu dzīvokli, varbūt pa to laiku kāds mūsējo dzīvokli saremontēs..."

bet, ja vīrs pasaka, ko domā par šo izpildīšanos, sieva sarauc deguntiņu un saka "es taču aizbraucu projām nevis tāpēc, ka esmu kaut kāda slikta, bet tāpēc, ka man pie tevis bija slikti - vai tu gribi teikt, ka mani nemīli un negribi mani vairs atpakaļ? vai tad bez manis tu pat remontu nevari uztaisīt? Tad jau man no paša sākuma bija taisnība, un pareizi izdarīju, ka nepaliku pie tevis, tu mani reāli velc uz leju! Bez tevis es varētu sasniegt daudz vairāk! Un vispār, jau es varu arī alimentus nemaksāt, man jau no tevis neko nevajag... tikai vienmēr atceries, ka es tevi mīlēju un vēl joprojām mīlu, bet tu mani atraidīji!!!"

..un, ja nu gadījumā tu dzīvo/strādā ārpus LV, tad beidz cepties par to, ka LV palikušie tevi politkorekti apzīmē par "emigrantu" vai "dezertieri", jo emocionāli šitā situācija nolasās drusku skarbāk ;)

Red.piez.: ir izņēmumi, un, ja tu sevi par tādu uzskati, turpini uzskatīt. Ir daži cilvēki, kurus arī es uzskatu par izņēmumiem.

(13 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]snauts
Date:30. Augusts 2011 - 09:31
(Link)
šausmīga sieviete
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:30. Augusts 2011 - 11:35
(Link)
Es pieņemu, ka neesmu vidusmēra emigrants, kā arī īpaši neraizējos par to, bet mani vienmēr ir mulsinājusi tā ļoti emocionālā situācijas nolasīšanās, kā arī nozīme, kāda tam visam tiek piešķirta.
Tavs ieraksts, iespējams, man beidzot situāciju padara skaidrāku, ja nu dzīvošana citā valstī patiešām emocionāli tiek uztverta kā "vīra pamešana".
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Augusts 2011 - 11:45
(Link)
nu, neņem mani par kritēriju, jo parasti es šo problemātiku ignorierēju. iesp., tas dod man kaut kādu "skatu no malas", bet es nevaru pretendēt uz to, ka pilnībā izprotu Pamestā Latvieša Psīcholoģiju
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:30. Augusts 2011 - 11:52
(Link)
Nē, tas patiesībā ļoti precīzi apraksta cilvēku izjūtas un izskaidro reakcijas. Kā arī to, kādēļ tas visiem ir tik ļoti svarīgi, arī lielai daļai aizbraucēju, jo visiem gribas, lai viņus mīl.
Pieliekot klāt nepieciešamību piederēt grupai, lai justos droši, un lielākās daļas emigrantu nespēju iekļauties emigrācijas valsts sabiedrībā diskusijas robežas paliek pavisam skaidras.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Augusts 2011 - 12:03
(Link)
oh, tobiš tā aizbraukusī sieva vēl ir no tām, kas regulāri stalko savu pusšsķirto vīru draugiem.lv un demonstratīvi publisko savas "laimīgās galerijas ar jaunajiem lieliskajiem draugiem, kas nav tādi dunduki kā Ēriks", bet aukstās naktīs raud spilvenā sāpju, aizvainojuma un vientulības asaras? *dramatisks žesc*

tas arī padara visko daudz skaidrāku, jā
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:30. Augusts 2011 - 12:13

Podiņs un vāciņš

(Link)
Nu, principā vīrs laiku pa laikam sadaļā "runā" norāda, ka viņam tā pasaules klaidone tāpat bija apnikusi, ka tagad viņas dzīve ir daudz sliktāka un nelaimīgāka, ka reiz viņa sapratīs savu kļūdu un atgriezīsies un ka ir skaidrs – nevienam citam viņa tāpat nav vajadzīga.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Augusts 2011 - 12:22

Re: Podiņs un vāciņš

(Link)
..bet pie sevis pukojas, ka, sasodīts, segsu ta vajag, abet tā uzreiz aicināt, khem, "mājkalpotāju" no indijas, baltkrievijas vai korejas arī kautkā ņeaļo, ko ta' bērni padomās un ko tad, ja tai mājkalpotājai pašai kautkādi jaukteņi sadzims un viņam tādas mellas mutes jābaro, un ja nu tā sieva tomēr nāk pie prāta un atgriežas, vot ko tad?! Tad jau pašam būs jābēg no mājas ārā!

:)
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:30. Augusts 2011 - 12:24

Re: Podiņs un vāciņš

(Link)
Un kaut ko jau naudas ziņā viņa sūta arī vismaz katru trešo mēnesi, vismaz pietiek samaksai par internetu un dienišķajam aliņam.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Augusts 2011 - 12:28

Re: Podiņs un vāciņš

(Link)
nu jau, nu jau. šitais pieņēmums drusk pāršauj pār strīpu (ņemot vērā tos bērnus un to eiroremontu)
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:30. Augusts 2011 - 12:34

Re: Podiņš un vāciņš

(Link)
Varbūt. Ak, ko tur.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Augusts 2011 - 12:40

Re: Podiņš un vāciņš

(Link)
:)

also, vecais likums par to, ka pietiek sadalīt cilvēkus divās grupās, var arī pēc nejaušas izvēles principa, un stundas laikā starp abām grupām izcelsies asiņains konflikts ;)
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:30. Augusts 2011 - 13:02

Re: Podiņš un vāciņš

(Link)
Ak, man vienmēr ir piemitusi spēja atrauties no kolektīva un dabūt pa seju no abām nejauši izveidotajām grupām:D
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:30. Augusts 2011 - 12:09
(Link)
njā, ironiski. dzīves jēga ir eiroremonts
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba