Jūlijs 24., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:28
Šlāpins te tagad atstāsta Ļimonovu, kurš apgalvo, ka Dostojevskis esot sačakarējis priekšstatu par krieviem, jo viņa grāmatās visu laiku kaut kas notiekot (emocionāli). Incants koncepts, precīzāk, implicētā doma, ka Dostojevskis ir kaut kādā veidā unikāls. Man atkal šķiet, ka jebkurā lasītvērtā grāmatā visu laiku kaut kas notiek, t.i., nav tādu ainu (scēnu? kā pareizi latviskot "scenes"?), kurās nekas nenotiek.

P.S. Vispār jau forši runāja ;)

(6 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]martcore
Date:24. Jūlijs 2009 - 10:40
(Link)
čehova vai zoščenko stāstos taču vienmēr notiek
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:24. Jūlijs 2009 - 12:01
(Link)
Kā kurš raksta.

Staņislavs Lems rakstīja tekstus kā izdomātu grāmatu apskatus, vai apcerējumus un atskaites par kādiem notikumiem vai projektiem.

I nekas, interesanti, lai arī visā grāmatā nav ne tikai notikumu, tur pat nevienas sarunas nav. Nezinu gan par to lasītvērtību. Manuprāt, ir.

No otras puses, ir tāds grāvējs, kā "Straumēni", kuros ir nulle ekšena, tak nezkāpēc skaitās literatūra.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Jūlijs 2009 - 12:05
(Link)
Nunu. Iekšējās pārmaiņas jau visurkur ir. Konkrētos Lema gabalus laikam neesmu lasījusi, bet Straumēnos točna ir (vismaz es atceros).
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:24. Jūlijs 2009 - 14:59
(Link)
Skaidrs, ka visur kaut kas notiek, tikai atšķiras ātrums un tas, vai mani tas pis - nu, "zāle aug" var uzrakstīt divos vārdos vai divās lappusēs, un tas var mani interesēt, ja esmu botāniķis narkomāns, vai, ja tas kaut ko izskaidro par grāmatas varoņiem, bet tik pat labi var mani neinteresēt nevienā acī.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:24. Jūlijs 2009 - 15:02
(Link)
Nu, ir jau grāmatas, kurās nekas nenotiek, un tās, IMO, ir sūdīgas grāmatas. (Vai arī grāmatu daļas, kurās nekas nenotiek).
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:24. Jūlijs 2009 - 17:23
(Link)
Ķipa nekas *svarīgs* nenotiek - jo vārdi jau tur ir kaut kādā secībā salikti, un tos lasot "kaut kas notiek", piemēram, sāk nākt miegs.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba