Septembris 15., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:32

(25 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Septembris 2006 - 22:50
(Link)
Um, vispār runa bija par to, kāpēc es izvairījos no termina "ateists" pašā diskusijas uzstādījumā.

Nu labi, par ticību karmai varu piekrist, ka tas ir mans veids, kā es vērtēju savu rīcību skalā "pareizi/aplam" vai "labi/slikti" (ne tik daudz tāpēc, ka būtu briesmīgi bail no Karmas, bet tāpēc, ka tas sakārto dzīvi), bet zīlēšana jau nu pilnīgi noteikti ir daļa no kaut kā cita, ko es vēl neesmu definējusi un tāpēc nezinu, kur to likt, un vienīgais, ko es par to zinu, ir, ka tas ir kaut kas perpendikulārs materiālismam, vismaz tā brutālākajās formās. (Droši vien tas arī iemesls, kāpēc izvēlējos "materiālistu" "ateista" vietā.)
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:16. Septembris 2006 - 01:03
(Link)
Hmm. Man gan šķiet, ka zīlēšana var tīri labi piederēt pie materiālisma, vismaz tik ilgi, kamēr to neizskaidro ar dieva gribu vai tamlīdzīgiem nemateriāliem, ne-fiziskiem iemesliem. Kaut vai astroloģija - tur viss ir atkarīgs no planētu kustībām. Protams, neviens neapgalvo, ka zīlēšana un astroloģija ir zinātne. Bet visam nav jābūt zinātniski pamatotam un empīriski pierādītam, lai to varētu saukt par materiālismu. Pietiek, ja lietu cēloņus nemeklē supernaturālās, "garīgās" parādībās, bet skaidro ar ar kaut kādām fiziskām parādībām, pat ja to nav iespējams pierādīt, pat ja tas ir klaji aplami.
http://en.wikipedia.org/wiki/Materialism

P.S. Zīlēšana pēc būtības ir paļaušanās uz čuju ņuhu un poņu gadījumos, kad pietrūkst zināšanu, apmēram tāpat, kā to dara biznesmeņi ieguldot naudu riskantos biznesos. Vai tāpat, kā tie paši britu zinātnieki, kas izvirza drosmīgas hipotēzes par to, kā viss varētu būt, kaut patreizējā stadijā vēl nevar ievākt pietiekami daudz informācijas, lai to pierādītu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Septembris 2006 - 10:35
(Link)
Patiesībā jau ar zīlēšanu viss ir vienkāršāk, t.i., tās elementārais "materiālistiskais" skaidrojums ir tāds, ka cilvēks šādā veidā var novākt apziņas bloku un kontaktēties "pa tiešo" ar zemapziņu. Nujā, bet tas pats čujs ņuhs un poņa arī ir ;)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:16. Septembris 2006 - 14:41
(Link)
Es apjuku. Tāpēc arī tas par bezjēdzīgo.

Man ir alerģija pret 'dzēst' taustiņu iestājusies nez kāpēc.

Bet perpendikulārs, jā. Perpendikulārs ir tāds, kas noteiktā leņķī krustojas.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Septembris 2006 - 18:10
(Link)
Nu jā, ir viens punkts, ko parasti apzīmē ar vārdu "realitāte" un kurā 90% gadījumu nostrādā gan "materiālistiskais", gan "nemateriālistiskais" pasaules skatījums, protams, ja tas ir normāli izstrādāts un apdomāts, nevis pavirši sagrābstīts. Tāpēc jau šitie kašķi vispār ir iespējami.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:16. Septembris 2006 - 18:33
(Link)
Mēs runājam par pārāk dažādām kategorijām.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba