Augusts 4., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:20
Vakar pamazām nonācu pie secinājuma ka attiecības, kurās ir iespējams pažēloties un saņemt absolūtu apmīļošanu un uķi-ķuķi, un pilnīgu žēlošanu, un Ļauno Tēlu Kopīgu Nolamāšanu, nu, ziniet, attiecības ar dialogiem
- Es šodien jūtos tā un tā...
- Ak, nabadzīte, nu palutini sevi, apēd kaut ko garšīgu, nē, nē, nepārpūlies... (Nevis "Nu beidz, nav jau tik traki, salīdzinoši jau tev klājas ļoti labi, un tev vismaz nav jādara tas-un-tas.")
un
- Viņš man vakar pateica to un to...
- Akdies, kāds viņš kretīns, nu kā tā var izturēties?! Nuja, visi vīrieši ir cūkas... (Nevis "Vispār jau viņam ir taisnība, un tu esi drusku saspiedusies.")

,nu, tādas attiecības var dabūt tikai tad, ja tās nemitīgi baro ar sevi - ar savu nožēlojamību, ar savām sačakarētajām attiecībām, ar sagrozītu pasaules uzskatu un negausīgu egoismu.

T.i., es nevaru lielāko daļu laika pavadīt, skatoties uz notiekošo mierīgi un racionāli, izvērtējot visu iesaistīto pušu viedokļus un risinājumu iespējas, un tādā garā arī runāt ar draugiem, un pēc tam gribēt, lai, teiksim, vienu reizi pusgadā viņi pēkšņi mainītu taktiku un sāktu žēlot mani + lamāt visus, kas "dara man pāri"; bez tam man ir aizdomas, ka, ja kāds tiešām sāktu tā darīt, es viņu aši apklusinātu ar tiem pašiem loģiskajiem argumentiem, kurus viņš būtu centies neizteikt.

P.S. Bez tam man jau nav nemaz tik traki, vot cilvēkam, kas ir nostabilizējis attiecības ar draugiem uz žēlošanas-un-citu-lamāšanas viļņa, tam gan būtu grūti pēkšņi iestāstīt saviem draugiem, ka viņš nav nožēlojams radījums, kas allaž uzkuļas uz nepareizajiem gultasbiedriem.

(16 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]tots
Date:4. Augusts 2006 - 15:24
(Link)
un kad Tu - racionaalais un argumenteet speejiigais kretiins, tiec iemests starp taadiem usji susji tipinjiem, shie sadodas rokaas un izmet tevi no laivas, lai turpinaatu braukt gar krastu un turpinaatu skriet uz kritushiem kokiem(tas iz nesenaa laivu brauciena :] )
From:[info]tots
Date:4. Augusts 2006 - 15:25
(Link)
bet vairaak domaac kaa metafora
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Augusts 2006 - 15:36
(Link)
Man pat ir tādas aizdomas, ka viņi met ārā arī savējos.

Kādreiz vaig apzināti patestēt, pajautāt kādai uķi-ķuķi draudzenītei, ko viņa domā par to būtni, kas viņai regulāri izraudas uz pleca. Vai kādas ir tās draudzenes, kas noceļ citām druškām puišus (nedodu ne pieci, ka tas notiek pēc Liela Skumja Stāsta par to, cik Šausmīgi tas puisis ir Izturējies un sekojošas žēlošanas sesijas).
From:[info]tots
Date:4. Augusts 2006 - 16:15
(Link)
ojaa - shitaadas miiliigaas hieenas ir maniitas arii manaa smilshukastee,
un tad jau uzreiz var matiit, ka usji susji ir sava veida rituaals :]
[User Picture]
From:[info]saint
Date:4. Augusts 2006 - 16:14

Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Sukas b&e..

Un ne jau tikai sievietes, vispār man liekas ka šāda uķināšanās ir samērā populāra (izplatīta) slimība. Nedaudz atšķiras formas, bet ideja paliek šeit aprakstītā.

Esot loģiskajam un reālajam tēlam latviešu literatūrā tu automātiski kļūsti par nevēlamu un ļaunu tēlu uķētāju acīs, kas nebeidz uzdzīt smaidu.

Principā viss ir vienkārši, šiem cilvēkiem vajag lietas par kurām saspringt, kaut ko par ko parunāt un tad viņi izlīdzās kā var, cik sekli tas viņiem sanāk, tas ir redzams tikai skatoties no tās puses kurā stāvi tu..

Mani visbiežāk uzjautrina cilvēku neatrisināmās problēmas, kuru patiesībā nemaz nav.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Augusts 2006 - 16:18

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
ak, nu bet reizēm tik ļoti gribas būt tajā otrā pusē, nu, tā godprātīgi ciest iedomātu problēmu dēļ ;)
[User Picture]
From:[info]saint
Date:4. Augusts 2006 - 16:23

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Zini, negribas.

Reizēm varbūt gribas vienkārši izslēgt kādu uķinātāju, ar fiziskiem, morāliem vai citiem paņēmieniem, bet būt viņu vietā tiešām negribas.

Un tu domā, ka viņiem ir vieglāk, domāju, ka tā nav, jo viņi savas problēmiņas uztver nopietni.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Augusts 2006 - 16:30

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Nubeidz, manā skatījumā jebkura problēma, kas nomāc Visu Cilvēka Dzīvi, ir liela problēma, lai cik smieklīga tā nešķistu no malas. T.i., ja pusaudze, kurai saplīsusi zeķubikse un kuru tāpēc paķircinājuši, tā dēļ skrien griezt vēnas, tad viņa acīmredzami (lai arī ne objektīvi) cieš vairāk nekā, piemēram, vientuļā māte, kas audzina trīs bērnus un priecājas par to, ka izdodas viņiem sagādāt apavus ziemai.

No otras puses, drusku paciest ir tik patīkami, ka varbūt pusaudze, lai arī cieš vairāk, tomēr ir laimīgāka nekā tā daudzbērnu māte.

P.S. Un, ja tu būtu uķinātājs, tad tev droši vien nebūtu tik daudz spēju racionāli un ironiski skatīties uz sevi no malas, lai tev šis stāvoklis liktos jelkādā veidā... ē... neadekvāts :)
[User Picture]
From:[info]saint
Date:4. Augusts 2006 - 16:46

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no skatu punkta, pieņemot ka to ir bezgalīgi daudz, mēs jebkuru notikumu, lietu, vai ko citu varam redzēt dažādās krāsās, advancētākos gadījumos ļoti daudzās krāsās.

Piemērs par daudzbērnu māti, tomēr nav adekvāts, jo pieņemot, ka viņas horizonts ir plašāks, pievienojot vēlmi skatīt dzīvi gaišās krāsās (tumšās noraktu ne tikai sevi, bet arī bērnus), domāju, ka viņa var būt laimīgāka, kā pusaudze ar saplīsušo zeķubiksi. Šeit gan zināmu lomu spēlē tāda vai citāda stāvokļa ilgums.

Īsāk sakot, vienmēr ir varianti un stipri vairāk kā divi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Augusts 2006 - 17:25

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Nujā, bet beigu galā mēs tomēr skatām savu dzīvi no sava skatupunkta, lai cik dažādus skatījumus nebūtu gribējuši izmēģināt.
[User Picture]
From:[info]saint
Date:4. Augusts 2006 - 17:36

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Par tiem skatu punktiem, doma ir tāda, ka ir derīgi paraudzīties uz sevi ar citu cilvēku acīm, cilvēki gan ir pietiekami labi jāizprot, lai to dabūtu gatavu.
Un dažkārt tas ko tu vari ieraudzīt līdzinās tavam skatijumam uz uķi-uķi cilvēkiem, kas nozīmē tikai vienu, laiks vēl paplašināt savu redzesloku un pilnveidoties.

Labi, biki pa dziļu iebraucām :) lai veiksmīgas brīvdienas!

PS saint ir tas pats jb, vai jailzzz.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Augusts 2006 - 17:40

Re: Teikšu īsi (bet rupji)

(Link)
Jēziņ, cik sena pagātne 8)
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:4. Augusts 2006 - 16:21
(Link)
Mmm, varbūt man tikai liekas, bet kaut kā tie komentāri pārvēršas par uķi-ķuķi žēlošanu varbūt arī ne, bet kopēju citu (tipisko uķi-ķuķētāju) lamāšanu gan:D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Augusts 2006 - 16:23
(Link)
es tak saku: tāpēc, ka visiem skauž ;)
From:[info]diana
Date:18. Septembris 2006 - 13:53
(Link)
esmu stulba zoss, skaidrs, ka man divreiz veiktas HIV analīzes - to taču vienmēr dara grūtniecēm. Bet tā kā pati neesmu gājusi un prasījusi, neiedomājos, līdz bija jau par vēlu - balsojums bija nosūtīts.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Septembris 2006 - 14:03
(Link)
ei, nu neņemies tak :)
btw, man šķiet, ka ir kaut kāda viltīga sistēma, kā pamainīt balsojumu, kaut kur varēja saklikšķināt tā, ka piedāvā iespēju balsot otrreiz. Tas tā, priekšdienām :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba