Jūlijs 4., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:56
..un reizēm man liekas, ka pienāks diena, kad es atvēršu savas apžilbušās acis un pārsteigta jautāšu: kur jūs visi esat palikuši? kur jūs visi aizgājāt, kamēr es paliku sapnī, kamēr es biju aizmigusi, apdullusi, apskurbusi?

nav tiesa, ka nelaimīgie ir vientuļi. nelaimīgajam allaž būs vēl kāds cits nelaimīgais, ar kuru izbaudīt skumju caurstāvotu sapratni, un neba nu viens vien, allaž būs kāds, kam tu varēsi just līdzi, par kuru tu ceri, ka viņš varētu just līdzi tev. allaž būs kāds, ar ko tu gribēsi parunāties, kāds, kas parunāsies ar tevi - kaut vai tikai tāpēc, lai dzertu tavas skumjas, jo svešas skumjas ir tik kārdinošas, tās neveldzē, bet allaž prasa vēl.
bet laimīgie, viņi ir pa īstam vieni, jo neviens - gandrīz neviens - viņiem nav vajadzīgs. viņi aizmirst savus draugus, un draugi aizmirst viņus - vai vismaz netraucē, vai arī netiek klāt, jo laime, lai arī īslaicīga, tomēr ir tik nežēlīgi cieta barjera, dimants, kas apžilbina un norobežo.
jo skumjas ir kā ūdens, ar savām skumjām tu padzirdi citus, un bēdas ir kā maize, rūgta, bet maize. bet laime ir kā gaisma un siltums - tu tos saņem, bet nepatērē. tev nav jābūt tuvu saulei (un tu pat baidies pienākt pārāk tuvu saulei), un tev nav jārunā ar to, kas ir laimīgs. bet to, kas ir skumjš, tev ir jānoglāsta, un to, kas ir bēdu mākts, tev ir jāpaslēpj azotē.

(25 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]dzingla
Date:4. Jūlijs 2005 - 18:07
(Link)
Zini, jā.
From:[info]nanana
Date:4. Jūlijs 2005 - 21:16
(Link)
man arii ir gruuti :(
[User Picture]
From:[info]aanticulturee
Date:4. Jūlijs 2005 - 21:37
(Link)
nav jau vienmeer taa, kaa Tu saki. ir arii nelaimiigie, kuriem uzspljauj un pamet kaktaa, un laimiigie, ap kuriem rosaas un notiek dziive.
un ir nelaimiigie, kas ir nelaimiigi tieshi vientuliibas deelj, un laimiigie, kas ir laimiigi taapeec, ka apkaart ir miilji cilveeki.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 09:35
(Link)
nunu. tas ir izmisums, nevis nelaimīgums, kas neļauj sajust citus, un tas ir prieks, nevis laime, kas rodas barā. k-kā tā.
[User Picture]
From:[info]aanticulturee
Date:5. Jūlijs 2005 - 11:43
(Link)
tad sanaak ka ir daudz cilveeku, kas ir laimiigi, bet izmisushi
un daudz cilveku, kas ir nelaimiigi, bet prieciigi
achgaarna gan taa pasaule
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 15:54
(Link)
kopš kura laika tu visu skati vai nu/vai nu kategorijās? cilvēks taču var būt ne laimīgs, ne nelaimīgs
[User Picture]
From:[info]aanticulturee
Date:5. Jūlijs 2005 - 16:27
(Link)
Tu tachu pirmaa saaki runaat par laimiigajiem un nelaimiigajiem, es tikai centos turpinaat un saprast domu. Man likaas, ka Tu savaa tekstaa paaraak taas lietas saasini; vai varbuut man kaads smalks pavediens pasliideeja garaam...
Turklaat veel pats saaku domaat, vai esmu laimiigs vai nelaimiigs, izmisis vai nee.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 17:20
(Link)
ir atšķirība starp to, vai tu runā par divām dažādām lietām vai redzi pasauli kā divas dažādas iespējas. jā, labi, es rakstīju par VIENU NO iespējamām laimes izjūtām, man varbūt disclaimeri vajadzēja pielikt, ka "šajā tekstā es atspoguļoju attiecīgā brīža izjūtas, kas var nesaskanēt ar jūsu izpratni"?

d00ch.
[User Picture]
From:[info]aanticulturee
Date:5. Jūlijs 2005 - 18:15
(Link)
nu es jau arii rakstu no saveejaa mirklja redzeejuma viedoklja, ne jau Absoluutaas Patiesiibas :)
gribeeju tikai labaak saprast Tavu domu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 19:57
(Link)
lai labāk saprastu domu:
cik bieži mēs satikāmies, kad man bija ļoti, ļoti slikti?
un cik bieži mēs satiekamies tagad?
[User Picture]
From:[info]aanticulturee
Date:6. Jūlijs 2005 - 10:31
(Link)
man vairaak ir taa: kad ir labi, tad gribas visu dariit un visus satikt, kad ir slikti, tad nevienu negribas redzeet....
bat ja gribi tikties, dod zinju! :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:6. Jūlijs 2005 - 10:46
(Link)
man tev grāmata jāatdod :)
5dien vakarpusē moš?
[User Picture]
From:[info]aanticulturee
Date:6. Jūlijs 2005 - 10:57
(Link)
izklausaas labi, sazvanamies! :)
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:5. Jūlijs 2005 - 08:27
(Link)
Nja ... tur nu tev būs taisnība. Kā tu domā, tas tā normāli, vai tomēr pret to kaut kā vajadzēdu pretdarboties?

Es nezinu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 09:36
(Link)
ko nu tur daudz pretdarboties. nesanāk jau, tās sajūtas ir pārāk spēcīgas.
[User Picture]
From:[info]creature
Date:5. Jūlijs 2005 - 20:48
(Link)
Laimīig cilvēki bieži ir vientuļi, jo viņiem nevienu nevajag, tas taisnība, tomēr "piespiedu vientulība" (nesapratne no citu puses utt) bieži padara cilvēkus nelaimīgus.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:09
(Link)
kāds ir kļuvis laimīgs tāpēc, ka ir "saprasts" sarunas līmenī? nezinu vis. sapratne var padarīt laimīgu, bet tā ir cita veida, dziļāka sapratne, kurā nebūt nav nepieciešams tas, lai mani "saprot" teksta līmenī.
[User Picture]
From:[info]creature
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:15
(Link)
Es nesaku, ka kāds ir kļuvis laimīgs tāpēc, ka ir saprasts, bet, ka ir kļuvis nelaimīgs tāpēc, ka ir nesaprasts (vai arī viņam vienkārši nav bijis ar ko parunāt) un juties vientuļs.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:23
(Link)
man liekas, šajā gadījumā problēma ir nevis "neviens mani nesaprot", bet paša nespējā būt pašpietiekamam, izmisīgā nepieciešamībā pēc "sapratnes".
bet jebkurā gadījumā šis "kāds", kas ir "nesaprasts" un "vientuļš", var paņemt katru otro grāmatu grāmatplauktā, kaut vai piecas minūtes parakāties pa SC, lai atrastu kādu, kas viņu "varētu saprast" vai kādu, ar ko identificēties - un šāds netiešs kontakts arī ir kontakts. tāpēc jau man, piemēram, labāk patīk būt nelaimīgai nekā "nekādai", jo, nelaimīga esot, es varu bez grūtībām atrast 10-20 bēdubrāļus/māsas, kas jūtas gluži tāpat kā es, un piedevām vēl saglabāt savu nelaimīgumu, kas ir akūti nepieciešams, lai šos bēdubrāļus/māsas identificētu un uztvertu kā savējos :)
[User Picture]
From:[info]creature
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:29
(Link)
Labi, šādā ziņā jā, bet, varbūt cilvēks jūtas vientuļš (un pēc tam arī nelaimīgs), jo viņu nesaprot (vai nemīl? negrib?) kādi "īpaši" (konkrēti) cilvēki.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:40
(Link)
nu un? es jau nesaku, ka "visi nelaimīgie ir laimīgi", es saku, ka "nelaimīgajiem ir daudz vairāk reāla vai iedomāta kontakta ar plašāku sabiedrību kā laimīgajiem", un ar sāpi "mani nesaprot/nemīl/negrib mans Īpašais Cilvēks" jau nu toč var atrast sāpjubiedrus, cik nevajag.
[User Picture]
From:[info]creature
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:45
(Link)
Tomēr tu saki, ka nelaimīgie nav vientuļi, bet es gribu teikt, ka "kaut kāds sāpju brālis" ne vienmēr mazina vientulību.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:53
(Link)
zini, ir tomēr milzīga atšķirība starp situāciju, kurā tu esi nelaimīgs un vismaz reizi nedēļā satiec savus draugus, un situāciju, kurā tu esi laimīgs un nesatiec savus labākos draugus mēnesi vai divus. tad, kad es biju nelaimīga, man apkārt vislaik bija draugi, visu laiku kaut kas notika, nedēļu nesatikt kādu - tas bija neiedomājami. tagad 2-3 nedēļas pavadīt darbā/mājās/ar MC un atsvešināties no gandrīz visiem draugiem ir norma. vai satikties un tūlīt pat skriet prom, jo vienkārši... vienkārši vairs nav tas. sapratnes pietrūkst, lai cik jocīgi tas neizklausītos. un, tā kā es neesmu nelaimīga, tad man nav motivācijas k-ko mainīt.
t.i., šobrīd tu runā par Vientulību kā par Dvēseles Stāvokli, kas ir Absolūti Nepieciešams, Lai Justos Patiesi un Dziļi Nelaimīgs (atvainojos par ironiju), es runāju par vientulību kā par reālu, faktisku atsvešināšanos no sev tuviem cilvēkiem.
[User Picture]
From:[info]creature
Date:5. Jūlijs 2005 - 21:59
(Link)
Labi, jā, tev taisnība. Mēs par vientulību runājām savādāk.
PS. Es tieši nesen domāju, ka tevi vairs galīgi neredz un brālim vairākas reizes par tevi apjautājos. Tad redz kā - tev iet labi. Man prieks (nevis par to, ka vairs neparādies mūsu mājās, bet par to, ka esi laimīga ;)).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:5. Jūlijs 2005 - 22:04
(Link)
mani patiesībā nošokēja fakts, ka viņš brauc kaut kur ellē ratā un es par to uzzinu post factum... apmēram tad arī sapratu, ka nu jā, sasodīti ilgi viņu neesmu redzējusi. un zini, it kā pietrūkst, reizēm pat ļoti, bet, kad pienāk izvēle - satikties ar puisi vai Aleksi vai braukt mājās pie bērna vai satikties ar Aleksi - tad lēmums ir diezgan viennozīmīgs :/
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba