Decembris 27., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:53

(34 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mariks
Date:28. Decembris 2004 - 13:38
(Link)
Par ko, velns, PARĀVIS, jŪs te runājat. Ja kāds liekas esam pietiekami gudrs vai pietiekami ATTĪSTĪTS UN SUPERĪGS, lai izprastu dieva personību un mērķus, lai panāk priekšā. Jums tiešām nav kauna? Tas ir augstprātības kalngals.
Es nemaz nerunāju par to, no kā un no kādiem avotiem veidojusies mūsu ABSOLŪTĀ DIEVA IZPRATNe(kas jau pats par sevi ir pietiekami smieklīgs termins).
Mums vēl stipri jāpaaugas lai būtu cienīgi uz dievu raudzīties vismaz no APAKŠAS uz AUGŠU. Tagad mēs pretendējam uz to, ka esam līdzvērtīgi, vai pat augstāki. Absurds.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:28. Decembris 2004 - 13:48
(Link)
Cilvēki vienmēr ir domājuši par to, kas ir Dievs, un vienmēr domās, tur neko nevar padarīt. Tas, ka šī domāšana (kā mēs visi labi apzināmies) ir nepilnīga un primitīva, nenozīmē, ka domāt nevajadzētu vispār. Tas ir tāpat kā bērns, kas mācās staigāt - knapi uz kājām turas, grīļojas un apveļas, bet tomēr mācās, lai arī tajā brīdī šķiet, ka nekad viņš nestaigās kā pieaugušais.

T.i., pašam bērnam tā, protams, nešķiet, viņš vienkārši cenšas darīt to, kas viņam jādara, un nedomā par to, vai kaut ko sasniegs vai ne, tas viņam tikai traucētu.
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:28. Decembris 2004 - 13:57
(Link)
Runa jau nav par domāšanu, bet gan attieksmi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:28. Decembris 2004 - 14:09
(Link)
attieksme, attieksme. ja Dievam (lai kas viņš arī nebūtu) mīļāki ir tie, kas zemojas un neuzdrīkstas ne acu pacelt, tad tas nav tas Dievs, kura priekšā es zemotos. patiesa mīlestība ir brīva un lepna, nevis baiļu un nevarības ierosināta.
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:28. Decembris 2004 - 17:21
(Link)
Nu bet pri čom te zemošanās. Zemojas tie kas baidās un tie kas netic. Īsteni ticīgie nožēlo grēkus. Ja tu sadarītu sūdus, tev taču būtu kauns un tu lūgtu piedošanu saviem vecākiem. Un tas kauns jau būtu tev iekšā, neviens tev neteiktu, ka tev tā jājūtas. Šajā gadījumā ir tieši tas pats. Tāpat tev ir kauns, ja tu sastrādā muļķības attiecībās ar savu mīļoto cilvēku. Tu jau jūties vainīga. Viņam nevajag tavu lūgšanos pēc piedošanas. Tev to vajag, lai apmierinātu savu vainas apziņu. Nu lūk. Viss sākas ar to, cik stipra ir ticība, un kāda ir mūsu attieksme pret Dievu. Mīlsestība jau ir tā, kas liek tev zemoties un nožēlot savu vainu. Un to no tevis pieprasa tikai tava sirdsapziņa.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:29. Decembris 2004 - 11:29
(Link)
bet tieši par to jau es runāju - ka Dievam nafig nevajag, lai es viņa priekšā zemotos principa pēc, baidītos par viņu runāt un domāt tikai tāpēc, ka viņš ir "lielāks" un "neizdibināms". Dievam nevajag, lai es uzvestos labi tāpēc, ka tā rakstīts baušļos vai tāpēc, ka es baidītos, viņam vajag, lai es uzvestos labi tāpēc, ka mana sirdsbalss tā saka. un, lai sadzirdētu sirdsbalsi, ir jāspēj atbrīvoties no bailēm un piecelties kājās, lai arī cilvēka-Dieva kontekstā cilvēka celšanās kājās izskatās pēc nekaunības un galīgi garām attieksmes.
[User Picture]
From:[info]mariks
Date:29. Decembris 2004 - 12:37
(Link)
Nu tādā gadījumā mēs nonākam pie secinājuma, ka dievs esi tu pats. Vai arī labāk - dievu var atrast tikai caur sevi, kas ir mūžsena patiesība. Jo tu neatradīsi dievu, ja tevī būs haoss. Bet ceļu uz harmoniju nodrošina tikai saskaņa ar savu sirdsapziņu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba