Novembris 27., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:29 - Jautājums par Dievu

(15 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Novembris 2004 - 13:20
(Link)
tbš tu gribi apgalvot, ka Dievam piemīt personība, bet šī personība ir nemainīga? un viņa "taisnā griba" (lai kas tā arī nebūtu) arī ir nemainīga?

(mēs tagad runājam kristietības kategorijās, t.i., vai tu esi kristiete?)
From:[info]esinja
Date:27. Novembris 2004 - 13:27
(Link)
Esi kaadreiz dzirdeejusi, ka Dievs buutu kljuudiijies? Taisnaa griba? - Vinjsh uzsuuta dabas stihiiju, kas noposta pilseetu, Vinjsh savu deelu upuree, lai cilveeki apjeegtu savu nozjeelojamiibu, Vinjsh izniicina un vinju pieluudz. pat veel vairaak, Vinju deevee par Zjeelsirdiigu! Lai ko arii Vinjsh dariitu - Vinjam ir taisniiba. Kaada x peec Vinjam vajadzeetu mainiit savu personiibu? Vinjsh jau ir perfekts un nau nekaa augstaaka par Vinju, kas pateiktu... veciit, tu ar tiem sirsenjiem un meeri iebrauci auzaas.

es esmu kristiete. (piespiedu briivpraatiigi)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Novembris 2004 - 13:36
(Link)
doch, gan jau pats saprata, ka sabraucis auzās. ja runājam par jūdaisma/kristietības Dievu (divas dažādas lietas, bet whatever). Kaut vai grēku plūdu story: sākumā sagribēja visus novākt, tad pārdomāja, beigās izdomāja, ka cilvēki tomēr ir OK. tāpēc, ka pielūdz viņu. tipisks piemērs attieksmes maiņai - vienā brīdī cilvēki ir mēsli, nākamajā - tīri paciešami radījumi. vienā derībā: aci pret aci, zobu pret zobu, otrā derībā: pagriez otru vaigu. vienā: es esmu bargs un dusmīgs dievs, otrā: es esmu mīlestība.

un personība, kas neattīstās, nav nosaucama citādi kā vien par trulu un atpalikušu personību. paskaties, pat debīlākie no cilvēkiem attīstās, un Dievs lai paliktu nemainīgs? tikai tāpēc, ka nav neviena, kas viņu izlamātu? (bez tam Dievu lamā no panckām ārā jau gadsimtiem ilgi, tā ka būtu varējis pievērst uzmanību ;))

// tiesa, man ir grūti nopietni runāt šajās kategorijās, jo kristietības ierastais uzskats par Dievu ir pilnīgi sadrāzts, neuztver personiski.
From:[info]esinja
Date:27. Novembris 2004 - 13:46
(Link)
Ko domaa Vinjsh, mees nekad neuzzinaasim. Un vainosim stulbos musulmanjus, kas noposta puspilseetu, jo taa Vinjam licis dariit vinju Dievs. Varbuut tas ir sods par to, ka nedzirdam, ko saka muuseejais. Daudzas lietas uzskatam par pashsaprotamaam un vairs tik ljoti nevainojam Vinju. Agraak vienkaarshi biija - kaut kas neiet kaa vajag...? Laikam par maz luudzos!

Es nezinu.
Peec taa, ko pateici (diezgan pretstati un tomeer, tik.... nedievishkji un cilveeciigi), man kkaa baisi sashkjobiijaas iluuziija, ka Vinjsh ir normaals. Pat aizdomaajos, ka varbuut Dievam (tagad zaimoju es un man noteikti par to iespers zibens lietussargaa) pasauliite un cilveeki tajaa ir kaa mums SC. Apnika? Aj izdzeesiishos. Aj, nee - tomeert, lai paliek. Aj, dafai uzcirtiishu kaadu stipraaku mailu, aj nee - dafai atvainoshos! nu nu - cik man piefrendojushies. Vajadzeetu patiiriit Frendlisti.
Hvz, vismaz shitaa ir teema par ko varbuut ir veerts parunaat driizaak pie alus nekaa te:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Novembris 2004 - 13:50
(Link)
:DDD
odnaka, kāpēc gan ne? psihiski normāla būtne diez vai būtu radījusi cilvēkus ;)
From:[info]esinja
Date:27. Novembris 2004 - 14:03
(Link)
ja Vinjsh radiija cilveeku peec sava vaiga un liidziibas jaa! Vinjsh nevar buut normaals tajaa izpratnee, ko mums pienjemts uzskatit par normaalu... BET, ja taa padomaa, forshi - normaali cilveeki mani nekad nau aizkjeerushi :)
starp citu, arii tu neesi iisti normaala un tas ir ok:)
honeybee - Jautājums par Dievu

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba