Septembris 22., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:16

(67 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 11:27
(Link)
dod piemēru, pierādīšu
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 11:38
(Link)
Es mīlu savu sievu...
Viņa mīl mani...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 12:11
(Link)
Dikti nekonkrēti, ņemot vērā to, ka es nepazīstu ne Tevi, ne Tavu sievu. Bet - es pieļauju - ka mīlestības dēļ Tu ne reizi vien esi atteicies no tā, ko vēlies pats, atbrīvojies no saviem ieradumiem, kas viņai liekas netīkami, mainījis savu attieksmi pret daudzām lietām: tādā veidā Tu iznīcini pats sevi, savu "ego". Tāpat arī: Tu atsakies no sava labuma viņas dēļ.
Un tajā pašā laikā - es tā pieļauju - Tava mīlestība pret viņu nav atkarīga no viņas pašas; no viņas matu krāsas, valodas, attieksmes un visa pārējā. Pat tad, ja viņa mainās, pat tad, ja sāpina un satriec tevi, mīlestība paliek. Šādā veidā mīlestības pasaulē tiek iznīcināts un padarīts nebūtisks arī mīlestības "reālais" objekts. (Iespējams, Tev kādreiz ir bijusi sajūta, ka tu patiesībā nemaz nepazīsti cilvēku, kuru mīli, ka Tu mīli nevis viņu, bet savu priekšstatu par viņu - arī tas pieder pie lietas.)

Bet šis ir viens no nepatoloģiskākajiem variantiem, protams :)
& vice versa.
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 12:26
(Link)
Smieklīgi...
Ne reizes neesmu bijis savādāks tb neesmu atteicies ne no kā dēl savas sievas... Visu laiku esmu tāds, kāds esmu un biju pirms tam un tādu mani iemīlēja un netieku es lauzts... Neesmu atbrīvojies ne no kādiem ieradumiem un tā tālāk... viā mani dievina tādu, kāds esmu... Mani šī mīlestība neiznīcina, bet paceļ... spārno, ja vēlies...
Mana mīlestība pret viņu ir mīlestība pret viņas būtībe un būtībai kā augstākam līmenim, nav nekāda sakara ar tio, kā viņa izskatās [viszemākais līmenis], ko viņa dara [jau līmeni augstāk], ne viņas talantiem... un īpašibām...

Mīlestība un Tavs bazars par to apraksta tikai un vienīgi Tavu attieksmi pret šo objektu... Ja Tavās sajūtās mīlestība jebkurā tās izpsaumē Tevi cels spārnos un iedvesmos darīt otram patīkami kāut kā sevi laužot un pārvarot, tad zini, ka tā NAV mīlestība, bet upurēšanās, ziedošanās un vēl nezin kas...

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 12:33
(Link)
a bet kurā brīdī es teicu, ka tiek iznīcināts būtiskais? tiek atmests nebūtiskais :) būtisko iznīcināt vispār nav iespējams.

un nav runa par to, ka "es" sevi lauztu vai pārvarētu, ir runa par to, ka "es" vairs neesmu "es".

// a patīkami zināt, ka tevi "dievina"? kad man pēdējo reizi bija šāda sajūta, tā man likās ārkārtīgi neomulīga. bet katrs jau uz to lietu skatās citādi; un es pieļauju, ka arī šajā jautājumā mēs nesaprotamies tāpēc, ka vienu un to pašu formulējam dažādos vārdos.

& tas, ko tu sauc par mīlestību, manā uztverē ir tikai viens mīlestības aspekts. patīkamākais, protams :)
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 12:41
(Link)
Nu nez...
Uzraksti tad mīlestības formulu...

Un nejauc iekšā pieķeršanos, aizraušanos, iemīlēšanos, iekāri utt...

Ja uzskati, ka cilvēka mainīšanās ir cilvēka ego desktruktējoša, tad tev absolūta taisnība apgalvojumā par mīlestību...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 12:44
(Link)
mīlestības formula izriet no tās funkcijām: sava ego atmešana saplūsmē ar mīlestības objektu & sekojoša nonākšana pie kaut kā tik milzīga un visaptveroša, ka mīlestības objekts vairs nav būtisks.

btw, varbūt tas, ko mēs saucām par mīlestību (t.i., Tu & Tava sieva) ir nevis mīlestība vispār, bet tās attīstība - tip, jo spēcīgāka un dziļāka tā kļūs, jo vairāk spēs aprīt.
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 12:52
(Link)
Kāpēc lai mīlestības funkcija būtu sava ego atmešana... drīzāk stiprināšana...
Kas tas par sviestu...?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 13:03
(Link)
?
nju ok ok, stiprini vien, ja tas ego tev ir tik mīļš.
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 13:10
(Link)
Šis nav nekāds arguments sarunas temātā...:)
Uztveru to kā atkāpšanos no diskusijas:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 13:18
(Link)
uztver to kā atziņu, ka mēs definējam "mīlestību" tik atšķirīgi, ka diskusijai nav pamata. tikpat labi es varētu tev mēģināt iestāstīt, ka apelsīns ir apaļš un nesaprast, kā tu nesaproti... bet tu par "apelsīnu" sauc banānu :)
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 13:24
(Link)
Ja Tu pieļauj, ka ļaudis definē m. dažādi, tad kakova hrena tāds pusfabrikāta apgalvojums tēma... Tad peiraksti klāt, ka definējot m. tā un tā, var nodefinēt arī m. funkcijas šitā un tā...

A citādi...
Pamet...
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 14:05
(Link)
un tagad, lūdzu, pierakstiet definīciju katram vārdam, kuru izmantojat, un, ja šajā definīcijā tiek izmantoti vārdi, tad, protams, jums ir jādefinē šo vārdu nozīmes, un, protams, jādefinē arī to vārdu nozīmes, kas izmantotas, definējot definīcijā izmantotos vārdus ;)

nav neviena vārda, kuru katrs neuztvertu atšķirīgi. es saku "vāze", tu iedomājies māla vāzi, es iedomājos kristāla. un, jo abstraktāks vārds, jo krasākas tā izpratnes atšķirības.
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 15:07
(Link)
Nu tad ĶĀPĒC izteikt šādus apgalvojumus?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Septembris 2004 - 15:11
(Link)
nu tad KĀPĒC runāt?
// es izteicu šo apgalvojumu tāpēc, ka zināmu pārdomu rezultātā nonācu pie šādiem secinājumiem, un man ir interesantas citu cilvēku domas šajā jautājumā. nevienam taču nav aizliegts nereaģēt, ja jautājuma uzstādījums liekas absurds :)
From:[info]kendo
Date:22. Septembris 2004 - 15:15
(Link)
Tu nonāci pie šādiem secinājumiem?

Un Tu arī apgalvo, ka Tevi interesē manas domas šajā jautājumā?

Paaudzies...
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba