Janvāris 31., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
04:13

(38 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:1. Februāris 2003 - 19:20

Re: suic nervozs

(Link)
aj nu ko tu sprēgā, nevajag jau visus vārdus tik afigenna burtiski uztvert :P man, piemēram, izteiciens par filozofijas seksīgumu bija pilnībā saprotams; labi, es būtu lietojusi vārdu "erotisks" (ņemot vērā nelielo, bet būtisko atšķirību starp seksu un erotiku) / bet te jau daži labi kaut ko stāstīja par semiotikas maznozīmību filozofiskajā domā, un šī seksīguma/erotiskuma atšķirība būtībā ir semiotikas lauciņš...

un par to domāšanu ar/par dzimumorgāniem... vot nez, šķiet, tu esi vienīgais, kuram šajā diskusijā liekas, ka runa ir par to, un visus pārējos apvainot šajā grēkā nudien ir lieki :)

bez tam: ja tu uzskati, ka filozofija ir tāda svēta tēma, par ko drīkst runāt vien bezmiesīgi gari ziloņkaula troņos, tad, protams, vajadzētu aizliegt normāliem cilvēkiem, kas ēd, kakā un pišas, lasīt kirkegoru un nīči. vispār ieviest veto - ja tu neesi nozvērējies dzīvot celibātā, ēst tikai siseņus un medu un tamlīdzīgi mērdēt savu miesu - tad bibliotēkas slēgtajā istabā, kur ir visas filozofijas grāmatas, neielaist. un pašam pēc tam priecāties, cik krasi visi iedalāmi "filozofos" un "tumsoņās". tas tev visnotaļ patiktu, ne, ja varētu beidzot filozofus padarīt par eliti, kam ļautiņi bez attiecīgās izglītības, IQ, izteiksmes spējām, morālajām īpašībām un kā tik vēl ne, vispār i tuvoties nedrīkst...

un vai nu tu būsi tas, kas tik droši var visādus p.s. rakstīt. gan jau viņai pašai labāk zināms, kāpēc notinās.
From:[info]suic
Date:1. Februāris 2003 - 19:36

Re: suic nervozs

(Link)
Honeybee kā vienmēr aizstāv masas. Uz priekšu. Bomzis ar piemīztām biksēs un novēmies līdz neprātam arī jutīsies glaimots par viņam doto iespēju izteikties un tapt uzklausītam, žēl tikai, ka nespēs.

Nezinu, kas jums domāšanā ir erotisks, varētu vēl pieļaut, ka tā ir kaut kāda pesteļnieciska tipa domāšana. Nevis kā Rietumos, bet gan kā Austrumos vai pie šamaņiem kaut kādiem.

Un ja cilvēks visu laiku domā kā pierīties un nopisties, nekādas filozofijas tur nebūs, kaut arī paša pierīšanās un nopišanās vienā laika momentā nav nekādi pretrunā ar filozofiju citā. Bet tam ir vajadzīgs ne tikai sholē (brīvais laiks), bet arī zināma ievirze.

Nu nevajag honeybee apgalvot, ka visi cilvēki ir vienlīdz augstu vērtējami vai tolerējami. Tu te cilvēkus aizsargā, bet viņiem pat prātā neienāks padomāt visu savu mūžu garumā. Paveries uz lietām reālistiskāk.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:1. Februāris 2003 - 19:49

Re: suic nervozs

(Link)
šausmīgi gan, ka mēs te atļaujamies domāt ne kā rietumos, ne? :P btw tavs mīļais šopenhauers, piemēram, austrumniecisko domāšanu ļoti augstu vērtēja :)

nu, veros uz lietām reālistiskāk: no tā, ka "vienkāršajam" cilvēkam brauks virsū, tikko viņš atļausies par filozofiju izteikties, tumsoņu skaits tikai vairosies. izskatās, ka tevi šī iespēja ne tikai apmierina, bet pat iepriecina. mani nē. so i do my best. filozofe es tā kā tā, domājams, nekad nebūšu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba